Twitter Wars pokračují. Diaz se vysmál Askrenovi i známému youtuberovi, zpět přišla trochu nečekaná výzva

Twitter Wars pokračují. Diaz se vysmál Askrenovi i známému youtuberovi, zpět přišla trochu nečekaná výzva zdroj: Profimedia

Svéráz Nate Diaz urazil "důchodce" Askrena, ten by se proto rád vrátil a ukázal mu, kdo je lepší bojovník. Do všeho se vložil také youtuber Paul, který se svého bývalého soupeře zastal.

Dnešnímu světu vládnou sociální sítě a jejich sílu dávno poznali i profesionální bojovníci. Zápasy se často nedomlouvají primárně za jednacím stolem, nýbrž prostřednictvím populární platformy Twitter. Conor McGregor a Nate Diaz si přes tweety závěrečný díl společné trilogie domluvili už snad nejméně desetkrát, youtuber Jake Paul zase takto vyzval polovinu špičky UFC a nyní si přisadil i Ben Askren, který k zápasu nahání Nata Diaze.

Ben „Funky“ Askren (19-2) byl dlouhé roky považován za nejlepšího zápasníka mimo soupisku UFC. Premiéru pod hlavičkou nejlepší světové MMA organizace si ale odbyl až v roce 2019. Během toho roku odzápasil tři utkání, slavil jednu výhru a dvakrát odešel poražen. Do dějin se i tak nakonec zapsal, byť trochu jinak, než by si sám přál. Na turnaji UFC 239 mu Jorge Masvidal uštědřil naskočeným kolenem nejrychlejší knockout v historii zámořské organizace. Neskutečné záběry obletěly celý svět a z "Gamebreda" rázem udělaly doslova superstar. V následujícím souboji grapplerů podlehl Ben i Demianu Maiovi a ukončil MMA kariéru.

Rukavice však nepověsil na hřebík úplně, a když přišla tučná finanční nabídka na boxerské klání s youtuberem Jakem Paulem, bez váhání přijal. Úspěšný streamer utkání s bývalým MMA zápasníkem vypromoval do neskutečných výšin a zařídil zápasu vysokou sledovanost. Askren ho ale očividně podcenil a přišel do utkání dost špatně připravený, za což vyfasoval TKO v prvním kole.

Funky Ben potupnou porážku dlouho vstřebával, před pár dny se však nechal slyšet, že Paul je lepší boxer, než si lidi myslí. To si však nemohl nechat ujít Nate Diaz a stylem sobě vlastním se Askrenovi vysmál.

„Říká wrestler v důchodu, který neumí bojovat ani boxovat,“ okomentoval Nathan článek, který o Benově uznání pro youtubera informoval.

Komentář neunikl ani pozornosti Paula, který okamžitě využil příležitosti a do Diaze, se kterým by rád v budoucnu bojoval, si rýpl: „Prohrál jsi 6x víc zápasu než Ben Askren. Zamysli se nad tím.“

Tohle si ale Nate nemohl nechat líbit a ve slovní přestřelce pokračoval: „Stoji za h***o, Jakeu! V reálném boji bys dostal naloženo. Bojovat neumíš, máš boxerské zápasy jen proti wrestlerům. Zamysli se nad tím.“

Ačkoliv Askren avizoval, že již bojovat nebude, Diazův komentář ho zřejmě namíchnul natolik, že by rád nastoupil s Diazem k poslednímu zápasu Nathanovy stávající smlouvy. 

„Nate má pravdu, v boxu stojím za hovno. On stojí za hovno v MMA. Pokud to chce dokázat, zítra znovu vstoupím do testovacího programu USADA.“ 

"Funky" pak také dostál své přezdívce, když připomněl, jak začal zápas s Masvidalem on (naběhl si na KO) a jak Diaz (utekl). "Opravdoví chlapi běží vstříc nebezpečí, ZBABĚLCI utečou pryč."

Pokud se bývalý americký reprezentant v zápase opravdu plánuje vrátit do profesionálního oktagonu, jen tato antidopingová kontrola by zabrala půl roku. Diaz už však několikrát prohlásil, že očekává zápas v nejbližších měsících. Nabídnuté soupeře přesto neustále odmítá. Napřed přijal a poté stornoval souboj s Vicente Luquem, následně naznačil souboj s Tony Fergusonem.

Duel Diaz vs. Ferguson však okamžitě odmítl Dana White a prozradil, že pro Nata chystají někoho jiného.

"Domlouváme pro Diaze velmi zajímavý zápas. Ferguson to nebude, ale soupeř se vám bude opravdu líbit. Máme pro něj skvělého soupeře v lehké váze a případná výhra by Nata posunula hodně vysoko," prohlásil prezident UFC. 

Později vyšlo najevo, že chtěl White Diaze předhodit i rozjetému Chimaevovi, Američan však z pochopitelných důvodů odmítl. A jako velice nepravděpodobný se jeví i jeho střet s Askrenem. Naopak s Paulem by se v budoucnu po odchodu z UFC utkat mohl, neboť takový zápas by byl určitě finančně hodně zajímavý.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články