InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Novohradské ulici přibyly pro efektivnější řízení provozu inteligentní semafory

Ilustrační foto

Ilustrační foto

STARÉ HODĚJOVICE – Od úterý 23. listopadu probíhá částečná uzavírka Novohradské ulice ve Starých Hodějovicích na výjezdu z Českých Budějovic. I přes současnou značně komplikovanou dopravní situaci bylo podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Adama Kolouška nutné provést částečnou uzavírku ještě v letošním roce. V rámci dodržení harmonogramu proto podle něj na území budoucí okružní křižovatky nad dálnicí D3 probíhají nutné stavební úpravy.

 

„Řešený úsek osadil jeden ze zhotovitelem D3 vybraných podzhotovitelů semafory na třech ramenech. I přes snahu usnadnit průjezd Novohradskou ulicí i tím, že byla předčasně zprovozněna ulice Ke studánce, docházelo hned v první den uzavírky ke kolapsu dopravy na výjezdu z města. Stížnosti řady řidičů jsme zaznamenali a během středy jsme podnikli nezbytné kroky k alespoň částečnému zlepšení dopravní situace v této části Budějovic. Místo uzavírky jsme během středečního dopoledne opatřili novými, tzv. inteligentními semafory, které jsou schopny efektivněji řídit provoz," vysvětlil Adama Koloušek.

Semafory prodloužily dobu pro projetí vozidel na vjezdu do Budějovic v ranních hodinách a dále pak prodloužily dobu pro projetí vozidel na výjezdu z Budějovic v hodinách odpoledních. „Současně také jednáme se zhotovitelem stavby o akceleraci stavebních prací a zkrácení doby dopravních omezení v řešeném úseku. Částečná uzavírka komunikace je povolená od 23. listopadu do 17. prosince. Pokud to klimatické podmínky dovolí a bude možné práce na výstavbě okružní křižovatky provádět každý den, zkrátíme dobu trvání uzavírky na polovinu. Za komplikace způsobené stavbou se všem řidičům a obyvatelům Starých a Nových Hodějovic ještě jednou omlouváme," konstatoval Adam Koloušek.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    První den činnosti semaforů byla víc stojící, než jedoucí kolona před nimi kolem 16. hodiny na výjezdu z Budějc dlouhá 1,7 km. Včera dobrý, dnes kolem 16. hodiny pomalu jedoucí kolona dlouhá jen 1,4 km. Zlepšení je vidět.

    Vloženo 25.11.2021 18:45:44

    • Petr 

      Reagovat

       

      Hejtmanství zrušilo mnoho spojů veřejné dopravy. Tak alespoň i ti v autech (které hejtmanství jako jediný druh dopravy protěžuje na základě nějakých pofiderních dopravních ideologů) mají připomenutí, že nic není tak jednoznačné. Třeba řeči současného, předminulého a prvního hejtmana na téma přínosu "uspořených" peněz na veřejné dopravě právě pro nové silnice. Kraj tedy nemá normální veřejnou dopravu, ani silnice připravené na nápor těch, kteří nemají jinou možnost, nežli užívat o.a., protože integraci veřejné dopravy jako jediný kraj nemáme.

      Vloženo 25.11.2021 19:20:57

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace