Trenér John Kavanagh promluvil o návratu McGregora a potenciálních soupeřích

Trenér John Kavanagh promluvil o návratu McGregora a potenciálních soupeřích John Kavanagh se svým nejslavnějším žákem | zdroj: Profimedia

Hlavní trenér a majitel věhlasného Straight Blast Gymu v Dublinu, bývalý zápasník MMA a první držitel černého pásku v BJJ v Irsku. Přes to ho většina fanoušků zná skrze jeho nejslavnějšího svěřence – Conora McGregora. A právě o něm se John Kavanagh rozpovídal v nedávném rozhovoru.

Conor McGregor prožil další turbulentní rok, ať už v oktagonu či mimo něj. Nejdřív v lednu prohrál zápas s Dustinem Poirierem ve druhém kole na TKO a posléze padl i červencové odvetě. V té si navíc velmi škaredě zlomil holenní kost.

Podle svého dlouholetého kouče se však po tomto hrozivém zranění brzy vrátí k tréninku MMA: „Zrovna jsem s ním mluvil, pár hodin zpátky, vrátí se za mnou do tělocvičny během několika týdnů… dělá teď hodně silový trénink, je nabušený, myslím, že se vrátí jako střední váha, každopádně brzy se mnou bude na žíněnce a začneme trénovat zase bojové sporty.“

Doufejme však, že svůj návrat do tréninku v plné zátěži příliš neuspěchá. Podle Kavanagha se totiž v žádném případě nehodlá nijak šetřit: „dělal jsem si z něho srandu, říkám mu: hele, začneme zlehka s nějakými technikami, s drily, uvidíme, jak jsi na tom, ale on na to, že se chce vrátit se vším všudy.“

Dodal, že je Conor natěšený a optimisticky vyhlíží návrat v roce 2022, přičemž sice neví přesný termín, ale je si jistý, že k návratu do klece dojde.  

Pokud tedy vezmeme Conorův návrat do aktivního boje jako fakt, zbývá si položit otázku, s kým bude bojovat? Kandidátů je nespočet, protože snad nemine týden, aby se někdo o tenhle atraktivní a výnosný zápas nepřihlásil. To potvrzuje i trenér Kavanagh, který tomu ale nevěnuje příliš pozornosti: „Já opravdu netuším, už se sám do tohohle nezapojuju, vypadá to, že má k dispozici tak stovku soupeřů.“

Když se McGregor vracel do boje po delší pauze na začátku loňského roku, zvolil si zápas s veteránem Donaldem Cerronem, což mnozí považovali vyloženě za rozehřátí před těžšími soupeři. A zpětně viděno se dá s tímto názorem souhlasit. Podobný scénář ale podle Kavanagha znovu nehrozí.

„(Conor) není příliš pro zahřívací zápas, mě přijde rozehřátý dost, co přijde, to přijde“, odpověděl trenér na otázku, jestli by radši viděl svého svěřence v nějakém lehčím zápase po tak nepříjemném zranění.

Přesto padla v rozhovoru tři jména potenciálních protivníků, Islama Makhacheva, Dustina Poiriera a Maxe Hollowaye.

Zápas s Dustinem se jeví jako nejpravděpodobnější, zvláště pokud se mu podaří na prosincovém UFC 269 získat pás lehké váhy. Pro Kavanagha jako trenéra by to byla navíc velmi zvláštní zkušenost připravovat svého zápasníka na stejného soupeře třikrát za sebou.

Zajímavý názor přidal Kavanagh také k potenciálnímu souboji s Maxem Hollowayem, o kterém se taky v poslední době často psalo v souvislosti s tématem nejlepší boxer v UFC. Na otázku, jestli by byl zápas v pérové nebo v lehké váze, se obšírněji rozpovídal:

 „… lidi na Conorově, Maxově úrovni, nechápu, proč se pořád trápí se shazováním váhy, prostě je nechte bojovat. Dokážu si představit, že Max je stejně mimo zápasení těžší než Conor, slyšel jsem historky, že váží fakt hodně. Tak proč, kdyby souhlasili se zápasem, by strávili 8 týdnů trápením se s váhou, aby bojovali v nějaké váhové kategorii o pás, který už mají?“

Před svým dvojzápasem s Poirierem stál Conor hodně o odvetu s Khabibem Nurmagomedovem, který však mezitím odešel do zápasnického důchodu. Objevily se tedy názory, že by jako náhrada za Khabiba mohl posloužit jeho kamarád Islam Makchachev, současná pětka lehké váhy.

„Osobně si myslím, že Islam je fantastický bojovník. Není to Khabibova kopie, má jinou stavbu těla, jiné schopnosti a bylo by zajímavě vidět, jak by náš zápas s ním probíhal. Byl by to skvělý zápas,“ vyjádřil se o dagestánském zápasníkovi Kavanagh.

Přestože Conor prohrál čtyři ze svých posledních zápasů, pokaždé když vkročí do oktagonu, je to pro MMA doslova svátek. Doufejme tedy, že se příští rok hvězdného Ira v kleci dočkáme, ať už to bude s kýmkoliv. Jeho dlouholetý trenér a mentor John Kavanagh se určitě postará o to, aby byl v co nejlepší formě.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články