Ve Varech máme vše po ruce a eshop nás nelimituje místním trhem, říkají začínající podnikatelé

25. listopad 2021

Šli za svým snem a hledali cesty. Přinášíme další příběhy těch, kteří se na západě Čech rozhodli podnikat a ve svém odhodlání nepolevili. Takovým příkladem jsou i Václav Bubla a Tomáš Michek.

Jakožto fanoušci sportu a zdravého životního stylu vyzkoušeli mnoho proteinových směsí, nikdy to pro ně ale nebylo úplně ono. Nakonec se rozhodli založit vlastní firmu na výrobu doplňků stravy. „Měli jsme návrh, jak trh vylepšit. Řekli jsme si, že to všichni budou chtít a samozřejmě to tak vůbec nebylo,“ uvedl Václav Bubla.

Společně s Tomášem Michkem začal podnikat ve 30 letech. Oba se shodují na tom, že kdyby to šlo, začali by dřív. „Bylo nám 30, začali jsme podnikat. Čas si sám řekne, kdy je potřeba začít. Kdybychom měli možnost, šli bychom do toho dřív. Byli jsme rozhodnutí, že do toho jdeme spolu,“ řekl Tomáš.“

Na začátku podnikání nic nevíte a stále se učíte

 „Je to nekonečný příběh. Jediné co jsme věděli tak to, že chceme něco dělat, chceme to dělat nějakým způsobem, ale nevěděli jsme vůbec jak. Nějaké účetnictví, jak se zakládá firma, to jsme si museli zjistit,“ vrátil se k samotným začátkům Václav.

Čtěte také

Dlouho jsme to všechno dělali špatně. Až s časem ty věci přichází, nejde to naplánovat. Dokud člověk nezačne ani ho nenapadne, co všechno musí řešit,“ doplnil

Jsou Karlovy Vary to správné místo pro podnikání? „Určitě jo. Jsme tady rádi, jsme Varáci. Tím, že jsme eshop, nejsme limitovaní jen místním trhem, což je výhoda. Všechno tu máme po ruce,“ dodal Tomáš.

Jak o sobě může dát začínající firma vědět a dá se tím uživit? Na co by se měl každý připravit? A jaké je podnikání ve dvou? Nejen to si poslechněte v rozhovoru s Václavem Bublou a Tomášem Michkem.

autor: nkr
Spustit audio

Související