Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Simkova DagmarByla jsem tam taky avers„Národ, který zapomíná na utrpení, kterým prošli jeho nejlepší lidé, může být kdykoli vystaven znovu tomu, o čem v této knize čteme. Snad si čtenáři také uvědomí neuvěřitelnou nestoudnost těch, kteří se pod jen lehce pozměněnou egidou hlásí k duchovnímu dědictví zrůd, jež nám v padesátých i pozdějších letech vládly.“ Ivan Martin Jirous

Připojuji FOTOGALERII. První vydání knihy Dagmar Šimkové Byla jsem tam taky, finančně podpořil člen odbojové skupiny bratří Mašínů pan Milan Paumer.

***

Byla sem tam taky PaumerNad mozkem poslušnost a nad rozumem víra a správná příslušnost je víc než v botě díra. Mámu jsme zapřeli a brácha zapřel tátu, někdo se odstřelí a jinejm zlámem hnátu. Ďábel nás hnal a šli jsme jako ovce, každý z nás znal, že zvěř se stane z lovce. Každý však šel a na chytrost měl štempl, náš cíl se skvěl, jsi proti-tak jsi lempl. Nad oči slepota, sám do uší dáš vatu, je z tebe despota a syna dáváš katu.

K dobrému příteli zas obracíš se zády, a když ho odstřelí-po smrti dáš mu řády. Žene vás čert! Zas jdete jako ovce. Není to žert, už zvěř se stala z lovce. Přítel je skřet a nad rozumem víra! Vpřed jenom vpřed! Vpřed jenom vpřed!! Vpřed jenom vpřed!!! A v předu smrdí síra... Karel Kryl

***

Vzpomínky politické vězenkyně z 50. let Dagmar Šimkové nepřestávají mrazit

 

***

Ženské věznice za teroru KSČ

Bestiální likvidace Čechů v Rusku, a Korejců v táborech smrti v Severní Koreji

J.Š. 25.11.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #1 Jan Šinagl 2021-11-25 14:46
K17. listopadu.

Pan Klaus prohlásil, že komunismus zanikl sám od sebe. Opět mluví nesmysly a klukoviny. Jen aby se vetřel a byl vidět. Klaus ublížil národu při svém odchodu bezbřehou amnestií a policii přidělal obrovské množství práce. Dědkové, kteří toho v minulosti řekli příliš mají přihlížet a mlčet. Řekli toho už dost.
Komunismus nezanikl sám od sebe jak tvrdí. Držel se v této zemi s několika přestávkami 100 let od svého založení v roce 1921 do roku 2021. Nic samo od sebe nezaniká, vždy je k tomu důvod.

Po neuvěřitelných sto letech jsme si uvědomili, že totalita do sněmovny nepatří, že z demokracie dělá pseudodemokraci i. Komunismus se nezhroutil sám, jak děda tvrdí, ale my občané, jsme si uvědomili, že se opět vtírá se svými nohsledy mezi nás. Někdy si hrají na demokraty, dostanou-li se k moci šíří nenávist ke všemu ostatnímu a vlastní občany tvrdě trestá pro jiný názor.

Teď když jsme se rozhodli, že komunisté do parlamentu nepatří je to ovšem na nás. Otázka je, budeme si umět vládnout? Měli jsme možnost se to někdy naučit? Za nacismu jsme vyráběli zbraně proti spojencům. Teprve po zabití říšského protektora a následujících represích, našich velkých obětech jsme byli uznáni protinacistický m státem.

Po válce si komunisté dosazováním svých lidí na důležitá místa už připravovali puč. V únoru 1948 si pospíšili, aby snad v červnu neprohráli. My jen zírali. Falešné procesy. Výchova k nenávisti, pracovní tábory, neustálé násilí, třídní boj, většinu naučilo opět mlčet. Za nacismu šest let, za druhého protektorátu čtyřicet dva. Po převratu 1989l si komunisté vyjednali opět křesla v parlamentu.

Někteří občané vyjadřovali spokojenost. Říkali: „Vždyť už nezabíjí a je všechno k dostání, mluvit můžeme jak chceme. Tak se vyjadřují lidé, kteří ztratili pojmy patřící mezi občanské ctnosti. Statečnost, čest, morálka, charakter, je jim cizí. Ctnosti zůstaly těm, kteří nás osvobodili.

My se nyní budeme snažit je opět získat, abychom byli rovni těm, kteří světu a Evropě přinesli svobodu svojí statečností, svojí odvahou nevzdat se. Od nich se můžeme naučit, abychom nebyli pouze společností, ale cítili se opět národem.

Nenechme se rozdělit. Buďme svorni. Na tom vydělá jenom nepřítel.

K. Mrzílek
23.11.2021

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)