Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Poslední Zlín si vyšlápl na lídra z Třince. V prodloužení rozhodl Flynn

Poslední tým extraligy se začíná zvedat. Hokejisté Zlína si připsali druhou výhru v řadě a tentokrát si vyšlápli dokonce na lídra soutěže. Berani doma v předehrávce 26. kola porazili Třinec 2:1 po prodloužení. Vítěznou branku zaznamenal Oscar Flynn a přerušil Ocelářům sérii čtyř triumfů za sebou.

Zlínský Adam Zbořil v utkání proti Třinci
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín po dvou minutách zahrozil z protiútoku, Flynnovu střelu na bližší tyč si ale Mazanec pohlídal. Více ze hry měli hosté. Kašík nejprve lapačkou chytil ránu z první od Růžičky, poté zastavil i pokusy Kundrátka s Jaroměřským. Po spolupráci prvního třineckého útoku nabídl Růžička velkou šanci Romanovi, brankář Beranů se ale proti letícímu kotouči stihl přesunout. Domácí se před přestávkou zvedli, zakončení Zabusovse vyrazil Mazanec nad branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín – Třinec

Oceláři začali druhou třetinu tlakem v útočném pásmu. Od modré čáry vypálil Růžička, Kašík navzdory clonícímu Romanovi zasáhl. V ojedinělé zlínské šanci se zanedlouho ocitl Zbořil, osamocený však Mazancův beton nepřehodil. Při Hanouskově vyloučení si Kašík hřbetem lapačky poradil s křížným pokusem Nestrašila. Třinec pokračoval v herní převaze, Ondřej Kovařčík ovšem ležícího Kašíka zblízka nepřekonal.

Jaké milníky nabídla extraliga v posledním období? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Neproměněné příležitosti mohly lídra tabulky mrzet. Ve 43. minutě vybojovali Okál s Karafiátem puk pro Hejcmana, který střelou mimo dosah Mazancovy lapačky poslal domácí do vedení. Slezané však rychle odpověděli díky přesilovce. Marcinko využil únavy zlínských hráčů a po jeho přihrávce se nad vyjetého Kašíka trefil Ondřej Kovařčík. Obrat ve skóre mohl dokonat Roman, z levé strany ale stejně jako dorážející Adámek neuspěl.

V prodloužení ujel Kubiš, mezeru mezi Mazancovými betony ale nenašel. Z podobné situace však Zlín krátce poté rozhodl a postaral se o to Flynn. Pro Berany to byla ve 24. duelu v sezoně teprve čtvrtá výhra a poprvé slavili podruhé za sebou, protože navázali na páteční domácí úspěch proti Olomouci (3:2).

PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Hejcman (Okál), 61. Flynn (O. Němec) - 45. O. Kovařčík (Marcinko, Hrňa). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Hynek, Špůr. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 2301.

Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, T. Hanousek, Žižka, Ferenc - O. Flynn, P. Sedláček, Kubiš - A. Zbořil, Honejsek, Zabusovs - Okál, Hejcman, Karafiát - Köhler, R. Veselý, Fryšara. Trenér: Jenáček.

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Miloš Roman - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Hrehorčák - Dravecký, R. Szturc, O. Šedivý. Trenér: Varaďa.

Luboš Jenáček (Zlín): "Viděli jsme bojovné utkání se šťastným koncem pro nás. Třinec lídr tabulky, výborný tým s výbornými přesilovkami, které se nám i se štěstím dařily bránit. Musím vyzdvihnout obětavost kluků a výkon Libora Kašíka."

Marek Zadina (Třinec): "Utkání jsme nezačali špatně, měli jsme více ze hry a vytvořili jsme si šance. Nebyli jsme produktivní, zradila nás dnes koncovka. Postupem času se hra začala vyrovnávat, Zlín hraje o všechno, začali hrát srdcem. Bojovný zápas, my jsme neměli moc dobrý výkon a do příště se musíme zlepšit."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články