Obhajoba CO2: ASTROKLIMATOLOGIE, KLIMAGATE A ZDRAVÝ ROZUM V NOVÉ VERZI

Podle takových moderních odborníků na klima, jako jsou Bill Gates, Greta Thunbergová, Michael Bloomberg, Mark Carney, Al Gore, Alexandria Ocasio-Cortezová, princ Charles a Klaus Schwab, musí být produkce oxidu uhličitého za každou cenu zastavena. Ve školách, mainstreamových médiích a filmech se nám před očima opakovaně objevují obrazy potopených měst, tonoucích ledních medvědů a hořících pouští, které ničí naši civilizaci. Pařížská dohoda o klimatu požaduje, aby všechny národy snížily své emise na předindustriální úroveň, a nadcházející summit ve Velké Británii bude jistě požadovat, aby tato snížení byla právně závazná a vymahatelná novými globálními správními mechanismy. Je však CO2 skutečně existenční hrozbou, za kterou je vydáván?1

Chtěl bych si udělat chvilku a rozvinout hypotézu, že možná popíjíme jedovatou Kool-Aid v novodobém kultu Jonestownu a od vydatného „dopití lahve“  nás dělí jen pár minut. Zatímco některé otázky a fakta, která se chystáte přečíst, jsou v určitých kruzích považována za kacířství, domnívám se, že historie ukázala, že pouze tím, že bude mysli umožněno zpochybňovat posvátné krávy s rizikem, že bude odsouzena jako „kacířská“,  lze dosáhnout kreativního pokroku. Maje toto na mysli se odvážím podstoupit riziko a požádám vás, abyste mě doprovázeli tímto myšlenkovým experimentem s otevřenou myslí.

 

Předmluva o klimatické strategii

Dne 17. listopadu 2009 vypukl velký skandál, když se na veřejnost dostalo 61MB e -mailů interně rozeslaných mezi řediteli a výzkumnými pracovníky "Oddělení pro výzkum klimatu" (CRU) East Anglia University. Do dnešního dne nebylo ověřeno, zda ke skandálu došlo interním únikem nebo hackem, ale to, co bylo doloženo ve stovkách e -mailů mezi ředitelem Philem Jonesem a týmy klimatologů zaměstnávaných CRU, bylo to, že se dějí obří podvody. Sám Jones byl chycen při činu , když požadoval, aby byly tyto soubory dat ignorovány a pozměňovány, aby se ospravedlnily klimatické modely, které byly všechny použity k podpoře myšlenky, že CO2 způsobuje překvapivou míru oteplování. CRU v East  Anglii je předním světovým centrem centralizace datových sad a generování klimatických modelů, které přímo vstupují do "Nezávislého panelu OSN pro změnu klimatu" (IPCC) a které jsou zase zdrojem pro všechny velké nevládní organizace, školy, korporace a vlády. Dalším centrálním kontrolním bodem výběru dat a generování modelů (jak pro klimatické změny, tak pro datové soubory COVID-19) je Oxfordská operace s názvem „Our World In Data/Náš svět v datech“, financovaná ve velké míře britskou vládou a Billem Gatesem.2

Skandál s klimatem - "Climategate" nemohl přijít v horší dobu, protože klimatický summit "COP15" byl naplánován na prosinec 2009, kdy se očekávalo, že první právně závazné smlouvy o snižování uhlíku na světě dokončí pád suverénních národních států. Hrozná publicita "Climategate" v podstatě způsobila, že se záležitost stala nestravitelnou, protože čínští a indičtí delegáti odmítli hru hrát a zajistili, že byly odstraněny všechny zuby z jakýchkoli zavazujících uhlíkových preambulí.3 V prosinci 2009 bývalý hlavní ekonomický poradce Putina, Dr. Andrei Illarionov uvedl, že Rusko zaslalo do CRU East Anglia data ze 476 meteorologických stanic pokrývajících více než 20% povrchu zeměkoule, které shromáždily širokou škálu dat již od roku 1865 do 2005. Doktor Illarionov vysvětlil4, že byl zděšen, když viděl, že Phil Jones a CRU zcela ignorovali data z cca. 121 stanic a že z těch stanic, které použili, schválně vybrali pouze data, která měla za následek zkreslené výsledky o tom, že teploty z let 1860–1965 byly o 0,64 stupně chladnější, než ve skutečnosti byly, zatímco teploty v letech 1965–2005 byly uměle vysoké. Poté byl Jones na několik měsíců odvolán, ale britská kontrolní komise ho zbavila viny a znovu ho dosadila na jeho staré místo strážce dat, týkajících se uhlíku, na CRU.

 Rozovoj Zemi ozeleňuje

Mnoho lidí bylo zaskočeno nálezy publikovanými týmem vědců analyzujících výsledky přístrojů s moderním rozlišením "Spectroradiometer" (MODIS) na družicích NASA Terra a Aqua. Web NASA5 popsal nálezy (zveřejněné 11.února 20196) následujícím způsobem: „Výzkumný tým zjistil, že celosvětová plocha zeleného olistění se od počátku roku 2000 zvětšila o 5%, což je oblast ekvivalentní všem amazonským deštným pralesům. Asi 25 % zeleného přírůstku se odehrálo  v Číně.“ Až do vydání této studie si vědci nebyli jisti, jakou roli v tomto anomálním ozelenění  Země hraje lidská ekonomická aktivita. Studie NASA prokázala, že tato dramatická míra nárůstu zeleně  v letech 2000 – 2017 byla do značné míry dána kombinovaným úsilím Číny a Indie o vymýcení chudoby, což zahrnuje jak obnovu lesů, úsilí o ekologizaci pouště (viz. megaprojekt China Move South Water North7), zemědělské inovace a také obecné politiky růstu průmyslu. Posledně jmenované politiky představují skutečné úsilí asijských národů o odstranění chudoby investicemi do rozsáhlé infrastruktury ... což je postup, který se kdysi používal na západě před dobami „postindustrializmu“, které na začátku 70. let vyvolaly kolektivní šílenství konzumu. Nyní by mohl být slyšet zmatený čtenář, který se ptá: „Ale jak může mít průmyslový růst něco společného s ekologizací planety?“ Jednoduchá odpověď zní: jde o oxid uhličitý.

 

CO2: nevinná oběť, obviněná z vraždy  

Jako děti nás učili, že CO2 je nedílnou součástí našeho ekosystému a že rostliny ho milují. Procesy fotosyntézy, které se vyvíjely po dlouhou dobu s příchodem molekuly chlorofylu před mnoha věky, vyžadují neustálé infuze oxidu uhličitého, které se rozkládají spolu s H2O a uvolňují kyslík zpět do biosféry. Časem volný kyslík pomalu vytvořil ozónovou vrstvu Země a podporoval vzestup stále vyšších forem života, které se na tento „rostlinný odpad“ celý život spoléhaly. V současné době je velké množství oxidu uhličitého pravidelně generováno biotickou a abiotickou aktivitou živých zvířat, rozpadající se biomasy i sopek, které neustále vypouštějí CO2 a další skleníkové plyny. Překvapivě malá část tohoto přirozeně se vyskytujícího CO2 je způsobena ekonomickou činností člověka. Když vezmeme dohromady celé složení skleníkových plynů, vodní pára tvoří 95 % objemu, oxid uhličitý 3,6 %, oxid dusný (0,9 %), metan (0,3 %) a aerosoly asi 0,07 %.

Ze součtu 3,6 % oxidu uhličitého uvolněného do atmosféry je přibližně 0,9 % způsobeno lidskou činností. Abych tuto statistiku zopakoval: lidský CO2 tvoří méně než 1% z 3,6 % celkových skleníkových plynů ovlivňujících naše klima. V polovině 20. století se mezi některými okrajovými vědci v oblasti klimatu začalo objevovat přesvědčení, že průměrný oxid uhličitý v atmosféře v množství 400 ppm  je „přirozené a ideální množství“, takže jakékoli narušení tohoto matematického průměru by údajně vedlo ke zničení biologické rozmanitosti. Stejní matematici také předpokládali, že biosféru lze definovat jako uzavřené systémy, takže přirozenými organizačními principy jsou pravidla entropie, ignorujíce zjevnou skutečnost, že ekosystémy jsou otevřené, propojené s oceány aktivních kosmických záření z jiných hvězd, galaxií, supernov a dalších, přičemž jsou zprostředkovány vnořenými poli elektromagnetických polí.

Jak filmař Adam Curtis demonstroval ve svém filmu "All Watched Over by Machines of Love and Grace" (2011)8, toto přesvědčení se pomalu přesunulo z okrajového do hlavního proudu myšlení navzdory skutečnosti, že je prostě špatné. Kromě výše uvedených skutečností lze nalézt další přesvědčivé důkazy v generátorech oxidu uhličitého, které běžně nakupuje každý, kdo si pořídí skleník.9 Tyto široce používané generátory zvyšují CO2 až na 1 500ppm. Jaký je účinek takových zvýšení? Zdravější, šťastnější, zelenější rostliny a zelenina. Teplota a CO2: kdo v tomto tanci vede? Uprostřed zběsilých poplachů, které denně znějí kvůli blížící se krizové situaci ohrožující svět, se často zapomínáme zeptat, zda někdo skutečně dokázal tvrzení, že CO2 popohání klima? Abychom mohli začít odpovídat na tuto otázku, začněme grafem, který ukazuje vzestup lidského průmyslového CO2 v letech 1751–2015 rozdělený do různých oblastí Země. To, co vidíme, je konzistentní nárůst od poloviny 19. století do roku 1950, kdy je možné sledovat obrovský nárůst emisí. Tento nárůst zjevně doprovází růst světové populace a související zemědělsko-průmyslovou produkci.

Dále se podívejme na globální průměrné teplotní změny od roku 1880 do současnosti. Zde přemýšlivou mysl zarazí několik anomálií. Pro začátek, období intenzivního průmyslového růstu v letech 1940–1977 nedoprovází vůbec žádné oteplování.  Ve skutečnosti v tomto období mnoho klimatických vědců zvonilo na poplach kvůli blížící se době ledové!10 Další anomálie: Vzhledem k tomu, že emise oxidu uhličitého se za posledních 20 let nepřetržitě zvyšovaly, dal by se očekávat korelační nárůst trendů oteplování. Tato očekávaná korelace však zcela chybí mezi rokem 1998 a 2012, kdy se oteplování snižuje  na téměř stagnaci, někdy nazývanou „pauza globálního oteplování“ v letech 1998–2012.11 To byla ostuda pro všechny modeláře, jejichž strašidelné předpovědi se rozpadly na kusy do té míry, že mohou jen předstírat, že tato pauza neexistuje. Opět je třeba si položit otázku: proč by se objevovala tato anomálie, pokud by nárůst tepoty způsoboval CO2? Vezměme si ještě jednu anomálii z našich teplotních záznamů, než se pustíme do tvrdých  důkazů, že CO2 nezpůsobuje změny teploty: Období středověkého oteplování [viz graf níže].

Zatímco někteří osvědčení podvodníci, jako je Michael Mann12, se pokoušeli vymazat toto oteplovací období z existence například slavným modelem „hokejky“ vytvořeným pomocí Phila Jonese z East Anglia, faktem zůstává, že od roku 1000 do 1350 n. l. byly globální průměrné teploty výrazně teplejší než cokoli, co právě prožíváme. Vikingové v Grónsku neměli žádné fabriky ani SUV, a přesto byly průměrné teploty z dlouhodobého hlediska stále vyšší než dnes. Proč? Možná že při širším pohledu na CO2 nám korelace klimatu může poskytnout lepší představu o tom, co se ve skutečnosti děje. Níže můžete vidět graf zohledňující data za 600 000 let. Určitě je pravda, že CO2 a teplota mají na těchto stupnicích souvislost ... ale korelace není příčinná souvislost, a jak autor knihy "Jak lhát se statistikou"13 skvěle prohlásil: „....dobře zabalená statistika je lepší než Hitlerova velká lež; zavádí a přesto vám to nelze přičíst na vrub." Když jsou zkoumány vzorky za dobu 70 000 let, zjistíme, že manipulace jsou plně odhaleny, pokud sledujeme maxima a minima teplot a hodnot CO2. Pokud by tyto byly skutečně hybnou silou, jak hlásají zastánci "Velkého resetu" naší doby, pak by vrcholy a propady CO2 nastaly před výkyvy teploty, ale důkazy nám ukazují opak. Podívejme se na další příklad 800 let trvajícího opoždění mezi výkyvy CO2 a teplot asi před 130 000 lety ... Když se vrátíme ještě hlouběji do klimatických záznamů, ukázalo se, že během mnoha minulých dob ledových stoupl oxid uhličitý až o 800 % víc než jsou naše současné úrovně, a to navzdory skutečnosti, že lidská činnost hrála nulovou roli.14

Krátký pohled na vesmírné počasí

Technicky bych mohl hned skončit a mít pocit, že by každá čestná porota musela dospět k závěru, že CO2 byl falešně obviněn z vraždy. Chtěl bych ale představit ještě jeden dramatický důkaz, který nás dostává zpět na cestu skutečné vědy o změně klimatu a řízení ekosystémů: astroklimatologii. Skutečnost, že Země je jen jedním z mnoha sférických těles ve Vesmíru, které se rychle točí kolem neuvěřitelně aktivního Slunce na okraji galaxie v širším kupě galaxií, je statistiky počítačového modelování často ignorována z velmi jednoduchého důvodu. Každý, komu bylo umožněno podívat se na Vesmír filtrem lineárních počítačových modelů, je posedlý ovládáním a cítí se neuvěřitelně nepříjemné v kontaktu s něčím neznámým. Počet skutečných faktorů ovlivňujících počasí, doby ledové a vulkanismus je tak složitý, rozsáhlý a většinou neobjevený, že by počítačoví modeláři raději jednoduše předstírali, že neexistují ... nebo pokud uznávají, že takové nebeské jevy mají při změně klimatu nějakou funkci, tato je často odmítána jako „zanedbatelná“.

Navzdory této kultuře lenosti a nepoctivosti je vhodné si položit otázku: proč se důkazy o změně klimatu vyskytují na tolika jiných planetách a měsících naší Sluneční soustavy? Ledové čepičky na Marsu pravidelně tají15 a v posledních letech tají rychleji. Proč se toto děje? Mohly by výrony koronální hmoty Slunce, sluneční vítr nebo elektromagnetické pole ovlivňovat změnu klimatu v Sluneční soustavě jako jeden sjednocující proces? Venuše se svou atmosférou 96,5 % CO2 je často používána jako varování pro lidi na Zemi, jakou strašlivou výheň vytvoříme produkcí více CO2. Je tam přece horko, teploty dosahují v průměru 467 stupňů Celsia. Pokud by však za oteplování skutečně mohl CO2, proč je tedy Mars tak chladný s průměrnými teplotami mínus 125 stupňů Celsia navzdory skutečnosti, že jeho atmosféra je z 95 % CO2?

Podobně, jakou roli hraje kosmické záření při řízení změny klimatu? Na základě nedávných objevů Henrika Svensmarka a jeho týmu v Dánsku byly nalezeny silné korelace spojující tvorbu mraků, klimatu a toku kosmického záření v průběhu času. Proudění kosmického záření na Zemi je kontinuální proces zprostředkovaný magnetickým polem Země a také oscilujícím magnetickým polem Slunce, které formuje celou sluneční soustavu, když se každých 225–250 milionů let otáčíme kolem galaktického středu Mléčné dráhy. Svensmarkův objev byl krásně nastíněn v dokumentu "The Cloud Mystery" z roku 2011.16

 

Návrat ke skutečné vědě o klimatu

Je třeba znovu zdůraznit, že počasí je a vždy bylo složitým procesem, formovaným galaktickými silami, které pohánějí zázračný systém života na Zemi po stovky milionů let. Během této doby dosahující přibližně dvou otáček kolem galaktického centra se živá hmota transformovala z relativně nudných (s vysokou entropií) jednobuněčných organismů prostřednictvím kontinuálního procesu zvyšující se složitosti a zvýšené síly vlastního směřování (nízká entropie). Až dosud neexistují žádné skutečné důkazy o tom, že by tento proces byl uzavřeným systémem, a že jeho chování řídí jakýsi pevný stav bez změny/tepelné smrti  I když by někdo toto tvrzení mohl popřít, citujíc rudé posuny galaxií jako důkaz, že Vesmír ve skutečnosti umírá (nebo naopak, že měl výchozí bod „v čase“ před 13,6 miliardami let, když předtím nic nebylo), odkazuji vás na práci Haltona Arpa.17 Tento proces byl charakterizován nelineárními diskontinuitami živé hmoty, které se objevovaly tam, kde dříve existovala pouze neživá hmota, později následoval vědomý život tam, kde se původně nacházel pouze nevědomý život a v poslední době se na scéně objevil sebevědomý život obdařený tvůrčím rozumem.

I když byl tento proces přerušován někdy násilnými cykly masového vymírání, celkový směr života nebyl formován náhodností, náhodou nebo chaosem, ale spíše zlepšením, dokonalostí a harmonií. Když se na scéně objevilo lidstvo, začal se projevovat nový fenomén ve formě, kterou velký ruský akademik Vladimir Vernadsky (1863–1945) popsal jako noosféru (na rozdíl od litosféry a biosféry). Vernadsky chápal, že tato nová geologická síla je poháněna lidským tvůrčím rozumem, a zasvětil svůj život tomu, že svět učil, že zákony lidstva musí být v souladu se zákony přírody a uvádí:

„Noosféra je na naší planetě nový geologický fenomén . V něm se člověk poprvé stává geologickou silou velkého rozsahu. Svou prací a myšlením může a musí znovu vybudovat sféru svého života, radikálně ji znovu vybudovat ve srovnání s minulostí. Otevírají se před ním širší a širší tvůrčí možnosti. Může se stát, že se generace našich vnoučat přiblíží ke svému rozkvětu “.18

Ve Vernadského mysli se ani noosféra, ani biosféra neřídil
y zákonem matematické rovnováhy nebo stagnace, ale spíše se řídily asymetrickou harmonií a postupem od nižších k vyšším stavům organizace. Lidstvo se stalo morálně a intelektuálně způsobilým k tomu, aby porozumělo přírodním principům, aby se zlepšilo v přírodě tím, že se pouště zazelenají, využije sílu atomu nebo uplatní vědecký pokrok v oblasti zdraví a zemědělství. Některé z jeho nejdůležitějších poznatků byly publikovány v jeho pracích "Vědecké  myšlenky jako planetární jevy" (1938), "Evoluce druhů a živé hmoty" (1928), "Pár  slov o noosféře" (1943) a "Přechod biosféry do noosféry" (1938).19 Navzdory trvalým příspěvkům Vernadského k lidskému poznání zde sedíme, 76 let po konci II. světové války, tolerujeme nevědeckou politiku masové dekarbonizace, která nespočetným generacím hrozí, že radikálně podlomí civilizaci.

Je tato změna lidstvu vnucována ? Na rozdíl od sil fašismu a imperialismu v minulosti k dnešní hrozné sebeimplozi civilizace dochází prostřednictvím souhlasu těch, kteří mají zahynout pod "Velkým resetem", prostřednictvím kolektivní viny za zločin prostého bytí člověkem. Stalo se normou, že si většina dnešních dětí si o sobě myslí, že nepatří ke krásným druhům stvořeným k obrazu Stvořitele, ale spíše k parazitické rase vinné ze zločinu hříchu proti přírodě. Využijme tedy této příležitosti k opětovnému zavedení pravdy zpět do klimatické vědy a nechme sociální inženýry slintat nad výkřiky a kvílením ohledně "Velkého resetu", když si národy vybírají spíše nové otevřené systémové paradigma života a anti-entropie než uzavřený systém světa rozkladu a tepelné smrti. Toto nové pozitivní paradigma spolupráce, vědeckého a technologického pokroku a kulturního optimismu je každým dnem silnější, když se Rusko, Čína a další národy připojují k mezinárodní "Nové hedvábné stezce". A co je nejdůležitější, konečně zbavme CO2 hříchů z nichž je obviněn a oslavujme tuto nádhernou malou molekulu jako našeho přítele a spojence.

---------------------------------------------

 

PRAMENY:

1. https://tinyurl.com/3fc54b4z
2. https://ourworldindata.org/funding
3. https://tinyurl.com/7h9v77pb
4. https://tinyurl.com/y77prpuh
5. https://tinyurl.com/ev3m4ksm
6. https://tinyurl.com/kmt9u2vw
7. https://tinyurl.com/ktusm5br
8. https://tinyurl.com/2rh93yxu
9. https://johnsonco2.com/co2-generators
10. https://tinyurl.com/se834m4s
11. https://tinyurl.com/54r24stw
12. https://tinyurl.com/59sr8259
13. https://tinyurl.com/2cepwnsw
14. https://tinyurl.com/yf8z2c3n
15. https://tinyurl.com/7e4yc76x
16. https://youtu.be/ANMTPF1blpQ
17. https://tinyurl.com/3xk57m6b
18. https://tinyurl.com/6pzmy6wr
19. https://tinyurl.com/rtx4t8pu