S výsledky domácích zápasů ani s návštěvami v Konferenční lize spokojeni nejsme, přiznává Rada

S výsledky domácích zápasů ani s návštěvami v Konferenční lize spokojeni nejsme, přiznává Rada
OBSAHUJE OHLASY

Rychle získané vedení ztratili už před přestávkou, o možný postup do jarního play-off se tak Jablonec bude za čtrnáct dní prát v rumunské Kluži. Přičemž bod Severočechům může i nemusí stačit.

„Chtěli jsme být trpěliví. Soupeř až na jeden větší závar toho moc neměl. Nám chyběl klid, větší přesnost v přihrávkách i lepší zahrávání standardních situací.Bod je podle vývoje zápasu asi spravedlivý.“ zhodnotil zápas na tiskové konferenci kouč domácích Petr Rada. S tím, že mu do taktických plánů významně vstoupilo odstoupení Dominika Pleštila, který už v 18. minutě musel kvůli dýchacím problémům odstoupit a podle prognózy hrál se zápalem plic. “Byl to i zásah do našeho rozestavení,“ uvedl Rada, jež Pleštila nahradil Malínským. 

Po posledním domácím pohárovém zápase trenér Rada nabídl i zhodnocení celého dosavadního průběhu Konferenční ligy a především zápasů  na Střelnici.  „Spokojeni moc nejsme, protože jsme měli vyhrát s Randers. Takhle remíza je pro nás asi nejhořčejší ze všech zápasů,“ narážel Rada 2:2, kdy Jablonec o tři body (a jistotu postupu) přišel díky penaltě nařízené v nastavení. Zároveň litoval nízkých návštěv.  „Na domácí zápasy jich bylo málo, to mě mrzí, ale nic s tím neudělám. Musím ale poděkovat fanouškům, kteří nás přijeli podporovat ven a vytvořili nám tam důstojnou kulisu a podporu,“ konstatoval Rada.

Mnohem spokojenější byl po utkání na severu Čech hostující trenér Pascal Jansen pro jehož tým bod znamená jistotu postupu z prvního místa. „Jablonec mi hodně připomínal v naší holandské lize NEC Nijmegen, je to vlastně jeho přesná kopie. Severočeši jsou tvrdí a neskládají zbraně. Jejich gól byl pro mě trochu překvapující. Ale i po vyrovnání bylo vidět, že se Jablonec nevzdává. Stále se chtěl prát a nic nevzdával. Z toho jsem byl překvapený,“ zhodnotil zápas kouč Nizozemců. Kterému, aby alespoň trochu “držel basu” s Petrem Radou, se zase nepozdávala kvalita jabloneckého trávníku.   

zdroj: fkjablonec.cz