Vybírat už si nemůžeme, řekl před losem play-off Šilhavý, jenž vyhlíží Provoda, Kúdelu, Černého a další

Vybírat už si nemůžeme, řekl před losem play-off Šilhavý, jenž vyhlíží Provoda, Kúdelu, Černého a další
ROZHOVOR

Páteční los play-off o postup na fotbalové mistrovství světa 2022 bude bedlivě sledovat i trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.  Přání v podobě konkrétního soupeře však nemá. „Přáli bychom si soupeře, přes kterého postoupíme do dalšího kola, tedy do finále, a pak i dál na mistrovství do Kataru.“

Jakého soupeře byste si přál?

Favority určitě budou Itálie a Portugalsko. Ale sami víme, že teď už si vybírat nemůžeme, a nejde říct, že některý z těch možných soupeřů je slabý. Uvidíme, koho nám los přiřkne, a následně se musíme co nejlépe připravit.

Je komplikací, že minimálně semifinále bude hrát česká reprezentace na hřišti soupeře?

Samozřejmě by bylo lepší, kdybychom hráli doma před vlastními diváky, kteří by nás určitě táhli. Nicméně potřebujeme mít tým zdravý a všechny důležité hráče k dispozici. Když to tak bude, tak bychom to mohli nebo měli zvládnout, ať už budeme hrát venku, nebo doma.

Mít tým pohromadě, to na podzim pravidlem nebylo. Je to tedy klíčový předpoklad?

Teď to bylo s problémy, nicméně jsme si s tím nějak poradili. Přejeme si, aby ti dlouhodobí marodi – Lukáš Provod, Ondra Kúdela, Venca Černý a samozřejmě i Patrik Schick, Jakub Jankto a další a další – byli k dispozici a mohli jsme vybírat z našich nejlepších hráčů.

Národní tým relativně nedávno hrál s Walesem, Skotskem a Itálií, které jsou mezi možnými soupeři. Byla by tato zkušenost výhodou?

Je to oboustranné. Oni si nás také osahali, takže vzájemně víme, jak kdo hraje. Ale rozhodovat se bude v daném zápase, kdo s koho. Rozhodne, kdo bude mít lepší aktuální sportovní formu.

Podpůrce berbrovců Pešír místo toho, aby byl rád, že na Strahově zůstal, uráží Vízka. Nevadí ČT jeho střet zájmů?