Hlavní obsah

Máme pořád velkou šanci postoupit, věří jablonecký Kratochvíl

Ještě v den zápasu bylo nejisté, zda ho proti Alkmaaru na hřiště zdravotní stav pustí. Nakonec Miloš Kratochvíl nastoupil a patřil k nejlepším hráčům domácích. Brzkým gólem přispěl k remíze 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z prvního gólu, vpravo je jeho autor Miloš Kratochvíl.

Článek

Jablonci však bod na uhájení druhé příčky nestačil. Před závěrečným kolem ho v tabulce skupiny D přeskočil Randers, na který nyní ztrácí jeden bod. Kratochvíl a spol. tak musí za dva týdny vyhrát v poslední Kluži a doufat v zaváhání Randersu na hřišti již jistě prvního Alkmaaru. Anebo si vystačí i s remízou, pokud by Dánové padli o dva a více gólů.

„Důležité je, že jsme neprohráli. Víme, že Randers vyhráli a jaká je cesta dál. Potřebujeme vyhrát a aby oni ztratili. Možná bude stačit i remíza, kdyby v Nizozemsku prohráli o víc gólů. Ale určitě tam nemůžeme jet s tím, že budeme hrát na nerozhodný výsledek. Teď je velká škoda domácího zápasu s Randers, kde jsme dostali ke konci zápasu vyrovnávací gól... Ale šanci postoupit dál furt máme a myslím si, že docela velkou," zhodnotil Kratochvíl pravděpodobnost setrvání v soutěži.

Běžela sedmá minuta zápasu, když hosté na levé straně aktivního Kratochvíla faulovali. K trestnému kopu se postavil Krob a levačkou našel na hranici vápna hlavu Kratochvíla. Míč obloučkem zapadl přesně pod břevno branky hostí.

Trefil jsem to tak, jak jsem chtěl

Cílená akce? „Měl bych říct, že ano," usmál se po utkání technický záložník. „Na tu první tam chodím vždy a Krobis to ví. Nevím tedy, jestli hledal mě, ale trefil jsem to tak, jak jsem chtěl. Pro gólmana je tohle podle mě hrozně nepříjemný. Couvá do brány, nevidí. Za mě šlo o hezký gól, a ne gólmanovu chybu," popsal.

Jablonec po čtvrthodině hry vystrašilo rychlé střídání Dominika Pleštila, který se držel za hruď a těžko popadal dech. Nakonec musel na vyšetření do nemocnice pro podezření na zápal plic. „Přiznám se, že v tu chvíli jsem vůbec nevěděl, o co šlo. Jen jsem registroval, jak tam ležel... Když se musí takhle brzo střídat, že to vždy škoda. Ale zase tam přišel Malina (Malínský) a nastoupil dobře," pověděl Kratochvíl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Miloš Kratochvíl z Jablonce se raduje z gólu proti Alkmaaru.

I on v minulém zápase domácí ligy se Slavií kvůli zranění chyběl, a i tentokrát byla jeho nominace na hraně. „Měl jsem menší zdravotní problém a rozhodovali jsme se až ráno v den zápasu. Netrénoval jsem, i proto jsem toho pak měl plný zuby a musel jsem střídat, trochu se ozval i ten problém. Ale doufám, že do dalšího zápasu budu v pořádku," poznamenal hráč, jehož v 82. minutě nahradil Tomáš Hübschman.

Kratochvíl se trefil i v minulém kole na hřišti Randers, kde vyrovnával na 2:2. V součtu i s předkolem Konferenční ligy se Žilinou šlo již o jeho čtvrtou trefu v evropských pohárech v této sezoně.

„Jsem rád za každý gól. I za ten v domácím poháru s Varnsdorfem, i když to zase nechci dávat na stejnou úroveň. Ale rád za každý gól jsem. V Konferenční lize mám čtyři góly, což je hezké, ale v lize je jich zatím málo. Chci přidat a pomoct týmu brankami i v lize," poznamenal. V neděli ho s parťáky čeká Mladá Boleslav.

Reklama

Související témata: