Hlavní obsah

Je libo Subaru Solterra WRX STI či Ford Ranger Raptor? Ilustrátor ukazuje, v co fanoušci doufají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostré verze běžných aut jsou vítaným zpestřením nabídky automobilek i vozového parku, který člověk denně potkává na silnicích. Ford Ranger Raptor a Subaru Solterra WRX STI by jistě fungovaly skvěle v obou případech, jenže šanci na život má nejspíš jen jeden z nich.

Foto: Subaru

Subaru Solterra

Článek

Čerstvě představený Ford Ranger se zatím ukázal jen v běžných pracovních a osobních verzích, ovšem dost pravděpodobně to není všechno - alespoň soudě dle dosavadní generace. Dost možná nás čeká i ostrá verze Raptor.

Jak by mohla vypadat, se zamyslel maďarský designér X-Tomi a pro inspiraci nemusel chodit dál než k dosavadnímu raptoru. Novince tak mezi světlomety přikreslil masku chladiče se třemi oranžovými světýlky a velkým nápisem Ford místo loga.

Ta světýlka by v Evropě pravděpodobně neprošla homologací, protože dopředu smí nepřerušované svítit jen bílé světlo, ale to nechme nyní stranou. Všimněme si mohutného oplastování, rámu na korbě, ochrany motoru, dvou červených tažných ok v předním nárazníku a notně zvýšeného podvozku.

Nový Ford Ranger je tu, připomíná větší F-150

AutoMoto

Pokud máme v budoucnu všichni jezdit elektromobily, budou na tento pohon muset přejít i ostré hatchbacky a podobná auta. Zatím je jim nejblíž Cupra Born, ale ta ve skutečnosti ani zdaleka není tak ostrá, jak fanoušci od kategorie nejznámější pod označením „hot hatch“ očekávají. Když ovšem Subaru představilo svůj první elektromobil Solterra, leckdo mohl dostat jistý nápad.

Tím nápadem je ostrá verze WRX STI na základě elektrického crossoveru. Jak by takový stroj mohl vypadat, načrtl opět X-Tomi. Solteře nadělil mřížku do přední masky místo plného plastu, o kus níž agresivní nárazník a na kapotu nasávací otvor, který je možná tradiční, ale u elektromobilu v takovéto formě krapet zbytečný.

Nebylo by to poprvé, kdy by Subaru nalepilo označení STI na hatchback, a ostatně ani na crossover. Hatchbackem byla ostrá Impreza v třetí generaci, prodávaná v letech 2007-2011, a crossoverem s těmito písmeny býval Forester na japonském trhu.

První elektromobil Subaru je tady. Solterra je převlečenou toyotou

AutoMoto

Bohužel, na rozdíl od raptora je příchod ostré solterry na trh spíš zbožným přáním, než že bychom se na něco takového mohli skutečně těšit. Ale naděje umírá poslední, třeba nás Subaru překvapí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám