Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Asi nás rovnou zastřelí, říkají trhovci ze "Zelňáku" v Brně: Stánky možná přesunou do tržnice

Autor: jn - 
26. listopadu 2021
14:24

Smích skrze slzy. Takové pocity mají adventní prodejci, kteří otevřeli v pátek ráno své stánky na Zelném trhu v Brně. Věděli přitom, že se jejich prodej smrskne jen do večerní 18. hodiny, kdy radnice z moci úřední vánoční trhy uzavře. Někteří možná přesunou své zboží do nedaleké tržnice, kde je prodej povolen.

„Nezbude nám, než teď dva roky denně jíst bramboráky,“ podotkl Pavel Kaplan. Pochoutku přijel prodávat do Brna z východních Čech. „Co nás čeká po zavření stánku? Asi nás rovnou zastřelí,“ dodal ironicky jeho parťák.

Pavel Kaplan vyčítá vládě, že s opatřeními otálela a pak je vyhlásila s okamžitou platností. „Věděli, jak čísla rostou. Mohli jsme si celou tu šaškárnu ušetřit a do Brna vůbec nejezdit,“ dodal pan Kaplan. Ztráty jeho stánku budou v řádu stovek tisíc.

Na Zelném trhu také v dopoledne pátek potichu a bez diváků rozsvítili vánoční strom.

Finta jako Brno: Z náměstí  pod střechu

Adventní ranní depresi prodejců na vánočních trzích v Brně prozářila v pátek v poledne spásná zpráva. Někteří z nich budou moci přestěhovat své stánky do kryté Tržnice!

Mnohými vysmívaná, poloprázdná čtyřpodlažní hala nabídne v poslední možné chvíli azyl prodejcům, kteří o to projeví zájem, a domluví se na podmínkách prodeje se soukromým nájemcem.

„V prvním podlaží máme zatím 15 volných míst, o otevření dalších pater budeme jednat,“ řekl Blesk.cz správce Tržnice. Krytá stavba je totiž stálým tržištěm, tudíž se na ni nevztahují vládní restrikce.

VIDEO: Vláda vyhlásila nouzový stav na 30 dní. Hospody jen do 22:00 a zrušené vánoční trhy.

Video  Vláda vyhlásila nouzový stav na 30 dní. Hospody jen do 22:00 a zrušené vánoční trhy  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

bullshit ( 26. listopadu 2021 18:26 )

Jsi tady asi jediný komu je jich líto. Jinak samý odborník na vše, co mají ale jedno společné je, že nikdy nepodnikali a nechali se zaměstnat neboť nic jiného neumí. Jejich Guru je v pohodě, výpadek nahradí z dotací.

bullshit ( 26. listopadu 2021 18:23 )

.......zapomněl jsi na žranici "opozice" na mostě

bullshit ( 26. listopadu 2021 18:22 )

Ještě jsi ho neochutnal ale hlavně že máš "názor"...

bullshit ( 26. listopadu 2021 18:21 )

A co jsi za svůj život dokázal Ty, *** ? Pravděpodobně jsi vohnout přissátý na státní cecek neboť toto může napsat jen takovýto primitiv co se nikdy nestaral sám o sebe.

Anifa ( 26. listopadu 2021 15:39 )

Za to asi nemůže vláda, virus je v celé Evropě. Opatření jsou všude. A to kolik toho je tady můžou samozřejmě Češi. Z opatření si dělají p*del , trumfují se, kdo je větší hrdina když něco poruší nebo obejde. V nemocnicích umírá spousta lidí a ujišťuji vás, že to nejsou nemocní stařečci, zdravotníci padají na "huby" a ještě musí poslouchat takové kecy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa