Zde může být vaše reklama.

Třetí zápas v týdnu 16. kolo: Sigma jede do Prahy, na Pardubice

16. kolo: Sigma jede do Prahy, na Pardubice

foto: Petr Pelíšek

26. 11. 2021 - 14:30

Fotbalistům SK Sigma Olomouc skonči anglický týden. Po domácí remíze s Hradcem Králové (2:2) a postupu v poháru přes České Budějovice hrají Hanáci o víkendu v Praze. Bude to v sobotu v Ďolíčku proti Pardubicím (15.00).

Olomoučtí čekají na výhru dlouhých pět kol. Naposledy minulou sobotu doma vedli nad Hradcem Králové už o dvě branky, ale nakonec duel skončil nerozhodně. V tomto střetnutí chyběla Sigmě skoro polovina hráčů z kádru. Nyní už na tom budou zřejmě o něco lépe. „Myslím si, že v tom nejbližším týdnu se ani jeden ze stoperů, tedy Jemelka a Beneš, a ani Martin Hála nevrátí. V případě Chvátala, Hály, Jemelky a Beneše to bude ještě pauza v řádech více dnů,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Mimo hru nejspíš stále budou čtyři útočníci, David Vaněček a Jakub Yunis jsou v rekonvalescenci, Jan Fiala zraněný, Jegor Golenkov už pomalu začal trénovat.

„Stojíme před soubojem s dalším těžkým soupeřem,“ řekl pro klubový web pardubický trenér Jiří Krejčí. „Nikdo není neporazitelný, Olomouc je nepříjemný protivník, má tým, který je dobře ofenzivně laděný. V sobotu to bude těžké, ale věřím v náš maximální výkon, uvidíme, na co to bude stačit,“ podotkl.

Tahounem sobotního soupeře Hanáků je odchovanec SK Sigma Mojmír Chytil, který je v klubu na hostování. A podle dohody hrát proti svým nemůže. „Bude nám chybět, je to tak dané. Ale rozhodně se podepisuji pod slova, že Mojmír má výbornou formu. Dohodu respektujeme a víme, že nám pomůže v dalších zápasech,“ uvedl Krejčí. V pardubickém kádru jsou ještě další dva odchovanci SK Sigma – brankář Jakub Markovič a záložník Jiří Sláma.

Utkání FK Pardubice versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 27. listopadu od 15.00 (rozhodčí Dalibor Černý – Jakub Hrabovský, Radek Kotík).

Pravděpodobné sestavy
Pardubice: Boháč - Kostka, Jeřábek, Toml, Čelůstka - Černý, Červ, Beran, Tischler, Lupač - Matějka. Trenér Jaroslav Novotný.
SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Hubník, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Daněk, Breite, Zmrzlý – Zifčák, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články