Hlavní obsah

Čelní střet aut u Hradce Králové: Pět zraněných, dítě v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Při nehodě dvou osobních aut u Hradce Králové se v pátek odpoledne zranilo pět lidí včetně dvou dětí. Některé z nich museli vyprostit hasiči, na pomoc byl přivolán také vrtulník. Jedno dítě je podle záchranářů v kritickém stavu.

U Trotiny na Královéhradecku se čelně srazila dvě autaVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala kolem půl čtvrté odpoledne na silnici číslo 33 u obce Trotina. „Při nehodě se zranilo pět lidí. Na místě spolupracovaly všechny složky IZS. Hasiči museli vyprošťovat pomocí hydrauliky, zasahoval i vrtulník,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Seniorku na kole zabil na Opavsku couvající kamion

Krimi

„Jednalo se čelní střet dvou osobních aut. Na místě je více zraněných, kteří byli převezeni do nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí policie Lucie Konečná.

„Rozsah zranění je různý, šlo o středně těžká a těžká zranění. Jedno z dětí muselo být hned od začátku resuscitováno a bylo předáváno na urgentním příjmu v kritickém stavu, je v přímém ohrožení života. Druhé z dětí bylo mimo ohrožení života,” sdělil okolo 17:00 mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák.

Podle serveru dopravních informací bude silnice uzavřena až do večera. Objízdná trasa vede přes Račice nad Trotinou.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při nehodě u Hradce Králové se srazila dvě osobní auta

Auta bourala také ve výše položených oblastech Pardubického kraje, kde v pátek sněžilo. Odpoledne se střetla tři osobní auta na silnici I/14 mezi Českou Třebovou a Třebovicemi na Orlickoústecku. Silnice byla zasněžená a kvůli nehodě ji museli policisté zavřít. Jeden člověk zemřel.

„Jednalo se o vozidla Citroen, Volkswagen Passat a Golf. Na místě bohužel zemřel řidič vozidla Nissan, jeho spolujedoucí utrpěla zranění, stejně tak řidič passatu. Řidič golfu zraněn nebyl,” řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Foto: Aktu.cz

Při nehodě u Hradce Králové se srazila dvě osobní auta

V Lačnově, místní části Svitav, došlo k nehodě dvou kamionů. Jeden jel po I/35 směrem na Moravskou Třebovou a zřejmě dostal smyk, narazil do svodidel a pak do dalšího kamionu. Vozidla zůstala zaklíněna na komunikaci. Při nehodě se nikdo nezranil.

Odpoledne u rybníka Hvězda u Opatova na Svitavsku havaroval autobus. V něm cestovalo tak 15 lidí. „Silnice na místě je pokryta souvislou vrstvou sněhu. Podle předběžných informací zdravotníci na místě ošetřili čtyři zraněné a z toho dva odvezli do nemocnice,” uvedla Janovská.

Podle Janovské jsou silnice na Svitavsku a Orlickoústecku pokryté souvislou vrstvou sněhu. „Na řidiče apelujeme, aby jezdili s maximální opatrností, kromě nehod výše uvedených máme plno menších, máme tu i havárie vozidel přes střechu, naštěstí bez vážných zranění, nebo srážku se sypačem,” řekla Janovská.

Poslední větší nehoda, která nesouvisí se sněžením, se stala na I/17 v Chrudimi na sjezdu na obchvat. Z nákladního vozidla tam spadla konstrukce prodlouženého ramene vysokozdvižného jeřábu. Jsou poškozená svodidla i komunikace. Jeřáb musel konstrukci naložit na nákladní auto, které ji odvezlo. Provoz řídila policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám