Plzeňský Toxi tým opět v akci! Odhalil nelegální pěstírnu na Slovanech- FOTKY

26.11.2021 18:21

Plzeňský „Toxi tým“ si připisuje další úspěch, odhalil nelegální indoorovou pěstírnu konopí v Plzni na Slovanech. Pěstírna se nacházela v jednom z rodinných domů.

pestírna slovany
pestírna slovanypestírna slovany1pestírna slovany4pestírna slovany2pestírna slovany5pestírna slovany13pestírna slovany44

Policisté zajistili téměř 200 kusů vzrostlých rostlin konopí, 64 kusů sazenic rostlin konopí, dále vyšší finanční hotovost.

"Dalšího výrazného úspěchu v boji proti drogové kriminalitě dosáhli policisté Městského ředitelství policie Plzeň, kteří se zaměřují na odhalování pachatelů tohoto druhu protiprávního jednání. Policistům tak zvaného „Toxi týmu“ se v minulých dnech podařilo vypátrat nelegální indoorovou pěstírnu konopí, která byla odhalena v rodinném domě v Plzni na Slovanech v suterénu," potvrdila muvčí policie Veronika Hokrová.

Během domovní prohlídky policisté nalezli 189 kusů vrostlých rostlin a 64 kusů sazenic rostlin konopí. "Převážná většina vzrostlých rostlin dosahovala vzrůstu 60 až 70 cm. Překvapenému „pěstiteli“ policisté během zásahu zabavili samozřejmě nejen všechny rostliny, které odeslaly ke znaleckému zkoumání, ale i kompletní funkční zařízení, včetně elektroinstalace, chemikálií a dalších předmětů určených k nedovolené výrobě psychotropní látky s obsahem THC," dodává Hokrová.

Tým navíc ještě zajistil sušinu rostlin konopí v pytli a plastových dózách, finanční hotovost ve výši 268 tisíc korun a i pytle se zbytky rostlinného materiálu z předchozích sklizní.

"Při prováděných úkonech na místě policisté odhalili i důmyslně zamaskovaný neoprávněný odběr elektřiny. V souvislosti s tímto případem policisté zadrželi jednu osobu, která je podezřelá ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Osoba je v současné chvíli prověřována na svobodě. Kriminalisté se případem dále zabývají," dodala poicejní mluvčí.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24