O srovnání se Strachovou už jsem slyšela, říká Dubovská. Českou lyžařku čeká slalom v Killingtonu

Lyžařka Martina Dubovská se pokusí navázat na šesté místo ze závodu Světového poháru v Levi. Bude závodit v Severní Americe, konkrétně v Killingtonu, který leží v horách na půli cesty mezi Montrealem a Bostonem. Právě v této oblasti v některých zimách napadne v bouřích i více než metr sněhu za pár hodin, ale teď to tam na to rozhodně nevypadá.

Killington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Dubovská.

Martina Dubovská. | Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån | Zdroj: Reuters

„Teď se zatáhlo a má začít sněžit. Všude je ale zatím zeleno,“ popsala Dubovská Radiožurnálu po příjezdu do Killingtonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Dubovská se připravuje na další slalom SP v Killingtonu. Více v příspěvku Martina Charváta

Dubovská přijela do sluncem zalitého údolí. Potřebovala, aby pořadatelé dokončili aspoň tréninkovou sjezdovku, protože na tu závodní se týden před startem nesmí. Než se dostala na lyže, trénovala spolu s další českou reprezentantkou Gabrielou Capovou alespoň v posilovně.

Česká lyžařka jezdí od minulé sezony výborné výsledky. Také svým klidným slalomářským stylem dává vzpomenout na Šárku Strachovou, bývalou mistryni světa a bronzovou olympijskou medailistku právě ze slalomu.

„Tohle přirovnání už jsem slyšela. S trenérem se i díváme na styl jízdy ostatních lyžařek, musíme ale porovnávat výškou srovnatelné závodnice, které jezdí rychle,“ vysvětlila Dubovská.

Jen o čtyři centimetry nižší než rodačka z Třince je Američanka Mikaela Shiffrinová, naopak Slovenka Petra Vlhová je o šest centimetrů vyšší. Ať si vybere za vzor kteroukoliv z nich, právě jim by se chtěla Dubovská výsledkově přiblížit. Úvodní závody potvrdily, že právě tyhle dvě jsou nejlepší slalomářky současnosti.

Dubovská v Levi dosáhla životního výsledku ve Světovém poháru. Ve slalomu dojela šestá

Číst článek

Shiffrinová i Vlhová mají ambice ve většině disciplín, Dubovská se specializuje jen na slalom. I když má možnost si v sobotu v Killingtonu zkusit na stejné sjezdovce i obří slalom, zůstane pouze u své parádní disciplíny.

„Obří slalom jsem netrénovala až tolik, abych se mohla rovnat s lyžařkami, které to jezdí častěji. Proto zůstane slalom prioritou,“ objasnila Dubovská.

Proto nastoupí v Killingtonu na pistě vytvarované z umělého sněhu pouze v neděli. Úvodní kolo začne v 15.45 našeho času.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme