InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Od středy budou opět průjezdné zlešické zatáčky

ZLEŠICE - Jak informoval mluvčí ŘSD České Budějovice Adam Koloušek, nejpozději 30. listopadu bude dokončena oprava komunikace I/4 v úseku zlešické zatáčky – Zlešice. Ukončením stavebních prací v tomto úseku končí i úplná uzavírka silnice I/4, která platila po celou dobu stavby. Od 1. prosince tak bude silnice opět průjezdná bez omezení.


Silnice I/4 v tomto úseku dlouhém zhruba dva kilometry už vykazovala řadu poruch jako například vyjeté koleje a plošný rozpad vozovky. Z toho důvodu bylo rozhodnuto o její opravě. Během stavebních prací došlo výměně konstrukčních vrstev vozovky a ke zpevnění svahu pod komunikací. Dále byly pročištěny příkopy a opraveny propustky na trase. Součástí opravy bylo také osazení obrubníků a jedné uliční vpusti ve Zlešicích.

Opravou komunikace došlo k obnovení protismykových vlastností vozovky a také k obnově rovnosti krytu vozovky. 

Opravu pro Ředitelství silnic a dálnic provedla společnost Znakon, která ve výběrovém řízení uspěla s cenou 32,9 milionu korun bez DPH.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace