Z Bedřicha v Ulici je znovu chlap: Léčba Aničkou zafunguje dokonale

Z Bedřicha v Ulici je znovu chlap: Léčba Aničkou zafunguje dokonale
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se něco nedaří, nemá smysl na to nijak tlačit. Mohlo by to být ještě horší. Naopak funguje hodit všechno za hlavu a výsledek se paradoxně dostaví téměř okamžitě. Stejným způsobem se svému osudu odevzdá i Bedřich v 4161. dílu Ulice.

Bedřich chodí jako tělo bez duše. Mísí se v něm koktejl nepříjemných událostí, kterými si za poslední dobu prošel. Žádné pozitivní světlo na konci tunelu nevidí, i když to zatím vypadá, že rakovinu úspěšně porazil. Chybí mu prý však mužské vybouření se, jak mu sdělí Miloš, odborník amatér na vše. Pravdou je, že Bedřichova sexuální abstinence a porucha erekce mu na sebevědomí a dobré psychické pohodě vůbec nepřidává. 

Magda řeší své učitelské povinnosti. Chápavý a téměř přátelský přístup musí tentokrát odložit stranou. Při známkování písemek z matematiky totiž zjistí, že dvě žákyně mají úplně stejnou chybu v odevzdané práci. Anežka a Žofka. Je téměř vyloučené, aby to byla náhoda. Obzvlášť když Žofka v matematice plave a Anežka je premiantkou třídy. A tak se Žofka nebude z horší jedničky radovat dlouho. Magda po nich žádá vysvětlení před celou třídou. Anežka se přizná hned, ale Žofka bude mlžit. Nakonec však taky poleví a přizná se, že jí Anežka dala písemku opsat. Překvapivě však horší trest schytá Anežka.

 

Aničce přivezou nový rošt do její postele. Ten starý totiž prasknul pod tíhou Šimona a Anči, když společně padali na postel. Bedřich půjde právě kolem, a tak Aničce nabídne, že jí s roštem pomůže do bytu. A protože je Bedřich muž činu, rovnou rošt na postel i přidělá.

Zajímá ho, jak mohl ten původní prasknout a po Ančině přeřeknutí se se Bedřich lehce dovtípí. Díky tomu si vzpomene na jeden jejich společný zážitek na podobné téma a Anča nezůstane pozadu. Vzplane tím mezi nimi jiskra touhy a oba se přestanou ovládat. Bedřich se tak zázračně uzdraví. Nebo to chtělo jen svěží změnu v podobě jiné partnerky? A co se bude dít dál po tomto jejich velkém uklouznutí?

Magda zpanikaří. Přitom jí Mirek nabídne to, co si sama přeje. A to obyčejný život bez přemíry výletů, večeří v drahých restauracích, večírků. A také společný život bok po boku. Magdu to tak vykolejí, že zbaběle uteče pryč. Nakonec to však bude Mirek, kterého Magda nenajde doma. 

 

Zdroj:

  • autorský text