Banes Motor České Budějovice
27.11.2021, Michal Špírek

Radost z branky? U Martina Hanzla převládlo zklamání z porážky

Doma Motor nedal Litvínovu ani gól. Tentokrát už se na jeho ledě gólově prosadil, jenomže bodový zisk z toho nebyl. Na straně poražených stál útočník Martin Hanzl, který se do Litvínova jako soupeř vrátil poprvé po pěti sezónách strávených ve žlutočerných barvách. A prosadil se rovnou i gólově.

Jeho branka z poslední minuty už ale znamenala pouze snížení na konečných 2:3 z pohledu Motoru. Jihočeši se tak budou snažit zabrat bodový zisk v některém z dalších venkovních utkání - svěřenci trenéra Jaroslava Modrého se postupně představí ještě ve Vítkovicích, Hradci Králové a Třinci. "Hrozně jsme si přáli v Litvínově uspět, byly to pro nás důležité body. Bohužel vyhráli domácí. Zaslouženě," uznal po pátečním střetnutí Martin Hanzl.

České Budějovice se ani proti Litvínovu nevyhnuly inkasování branky ve vlastní přesilovce, Demelovu střelu zastavila až síťka a domácí šli do vedení 2:1. Jedná se o bolest Motoru, v tomto ohledu je na tom v extralize nejhůře - v sezóně inkasoval ve vlastní přesilovce celkem už sedmkrát, byť s touto statistikou zahýbal hlavně zápas s Vary, kdy se proti Motoru třikrát prosadil Vondráček. "Místo abychom přesilovku využili a pomohli si tak, tak v posledních utkáních naopak inkasujeme. S tím se určitě musí začít něco dělat," shrnuje Hanzl.

Na tribuny poprvé po uvedení nových opatření mohla dorazit jen tisícovka zápasů, na atmosféře to bylo také hned znát, třeba trenér domácích Vladimír Růžička dodal pátečnímu utkání přízvisko "divné". "Pro hokej jako takový je to škoda, že přijde tisícovka lidí místo vyšší návštěvy. Ta atmosféra je úplně o něčem jiném," řekl po utkání Hanzl, který se dočkal i vyvolání svého jména od fanoušků domácího celku."

"Neodehráli jsme špatné utkání. Měli jsme dobré pasáže, ale udělali pár individuálních chyb, které nás stály utkání. Litvínov hrál zodpovědně a o pár detailů byl lepší," hodnotil utkání Jaroslav Modrý. Další utkání čeká na Motor v úterý na ledě jednoho z jeho nejbližších pronásledovatelů, osmých Vítkovic. Extraligová tabulka je nesmírně vyrovnaná, Motor drží šesté místo se 37 body, ale za ním následuje tlačenice, vždyť nyní třináctá Kometa má bodů 33.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....