Hlavní obsah

Vánoční pošta už má své razítko

Novinky, kto
Boží Dar

Česká pošta představuje letošní vánoční razítko. Lidé mohou v prosinci posílat na poštu v Božím Daru svá vánoční psaní a ta je pak orazítkovaná pošle dál.

Foto: Infocentrum Boží Dar, .

Vánoční razítko České pošty

Článek

Razítko s násobenými kružnicemi, hvězdami a nápisem Boží Dar má symbolizovat otevřenou náruč a energii, jejímž zdrojem jsou splněná přání a vánoční atmosféra. Autorem návrhu je Věra Marešová. Vánoční pošta bude fungovat od 1. do 23. prosince a vánoční přání mohou zájemci zasílat poštou na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 36262.

Razítko je možné na Božím Daru získat od roku 1994. V minulých letech na něm byly obrázky Ježíška, vánoční hvězdy nebo komety.

Vánoční poštu využívají hlavně děti, které takto posílají přání Ježíškovi. V minulých letech si děti přály nejen hračky a elektroniku, ale také třeba usmíření rodičů nebo uzdravení babičky.

Zájem o orazítkovanou korespondenci mají rovněž sběratelé z celého světa.

„Pravidelně putují vánoční přání z naší Ježíškovy pošty do Německa, Rakouska, Polska, Ruska, ale také do zámoří. Vánoční razítko připojujeme na dopisnice také pro adresáty z USA, Kanady, Číny nebo Austrálie,“ uvedla razítka Daniela Tautermannová z Infocentra na Božím Daru.

V minulém roce orazítkovali zaměstnanci pošty na Božím Daru 347 kg dopisů. Kvůli covidovým opatřením musí pracovat s respirátorem a v ochranných rukavicích.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám