InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trh v Podboří s sebou přinesl i první sníh

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

PODBOŘÍ - V pátek 26. listopadu se v Podboří u Opařan uskutečnil u budovy Kasína vánoční trh. V předchozích letech se konal přímo uvnitř budovy, ale letos se kvůli očekávání přísnějších vládních epidemických nařízení raději přesunul ven.

 

A možná právě přesun trhu ven přispělo k dokreslení předvánoční atmosféry. ještě více vánoční atmosféru. Přesně na začátku trhu totiž přišlo od Tábora sněžení, které přetrvávalo po celou dobu. Venku tak bylo brzo bílo. Lidem to ani tak nevadilo. Hrály koledy, vše bylo vánočně nazdobené, nechyběl ani vánoční stromek, a hlavně nechyběla spousta vánočních výrobků ke koupi.

Trh pořádají každoročně sestry Miroslava Pokorná a Jitka Buriánová. Právě ony už jedenáct let svými výrobky těší příchozí návštěvníky. Jen v loňském roce nastala kvůli covidu nepříjemná pauza. Dvojice žen se s tím ale vypořádala a na tradici navázala. Jak obě sestry přiznaly, dělají to hlavně po radost.

Vánoční trh byl už dlouho plánován venku, aby se předešlo všem problémům. I přesto dorazila ve čtvrtek jedna nemilá zpráva. Nouzový stav znamenal i zrušení trhů a jarmarků. Přesně v pátečních 18 hodin. I ten v Podboří tak musel skončit v tuto hodinu, ač byl plánován až do 20 hodin. Na návštěvnících bylo vidět, že se na trh těšili. Lidé nakupovali vánoční svíčky, mýdla, věnce, či jiné vánoční dekorace. Hlavně si ale sebou odnesli tu pravou předvánoční atmosféru.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace