InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Společnost Pantha Rei pořádala v Chýnově den otevřených dveří v bytovém domě pro seniory

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

CHÝNOV – V sobotu 27. listopadu slavnostně otevřeli v Chýnově bytový dům pro seniory. Dvoupatrová budova se nachází v Tyršově ulici vedle fotbalového hřiště. Pásku stříhali senátor a starosta Mladé Vožice Jaroslav Větrovský, emeritní senátor a bývalý starosta Chýnova Pavel Eybert, současný starosta Chýnova Ondřej Jaroš, Josef Pták ze společnosti Pantha Rei a Zdeněk Krejčí, který měl na starosti technický dozor investora (TDI). V rámci dne otevřených dveří měli zájemci možnost si byty prohlédnout. V průběhu sobotního dne přišlo celkem 235 lidí.

Skupinky návštěvníků prováděl Josef Pták ze společnosti Pantha Rei, která bude dům provozovat, a Zdeněk Krejčí.

„Stavbu prováděla společnost Táborské stavby. Měřidla pro teplo, vodu a elektřinu jsou v každém bytě. Pod objektem je nádrž na dešťovou vodu, kterou ve speciální jednotce přečišťujeme. Pak se voda používá pro splachování na WC. Každý byt můžeme také, ale už za finance, vybavit nábytkem," sdělil informace Josef Pták.

„V domě je celkem 20 bytů a jeden nebytový prostor. Z celkového počtu bytů je 19 podpořených. První kopnutí stavby bylo 24. srpna loňského roku. Kolaudace se uskutečnila letos 4. listopadu," uvedl Zdeněk Krejčí. Dům je postavený v dobrém tepelném standardu. Odečítání spotřeby se provádí dálkově.

V rámci prohlídky objektu se mohli lidé seznámit s nabídkou zdravotnických pomůcek a potřeb pro méně pohyblivé lidi. Například byl k vidění mechanický vozík od firmy Meyra.

Byty o velikosti 2 + kk a 1 + kk jsou uzpůsobené tak, aby vyhověly případně hůře pohyblivým obyvatelům. Nájemní byty mají regulované nájemné ve výši 64.70 korun za metr čtvereční.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • zdeněk černý 

    Reagovat

     

    Ke stavbě blahopřeji. Ale fotky ještě horší, než pravidelně.

    Vloženo 29.11.2021 15:00:24

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace