Florbalistky zahájily mistrovství světa výhrou. O vítěznou branku se postarala debutující Bačová

České florbalistky vstoupily do mistrovství světa ve švédské Uppsale výhrou 5:2 nad Švýcarskem. V repríze neúspěšného semifinále z minulého šampionátu v Neuchatelu tak oplatily obhájkyním stříbra porážku 6:7 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelila ve 43. minutě debutantka na šampionátu Pavlína Bačová. Druhý zápas v základní skupině A čeká svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera v pondělí od 19.00 proti Polsku.

Tento článek je více než rok starý.

Uppsala (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hráčky se radují z gólu. Zleva Martina Řepková, Kamila Paloncyová, autorka branky Michaela Mlejnková, Karolína Suchá a Hana Koníčková

České hráčky se radují z gólu. Zleva Martina Řepková, Kamila Paloncyová, autorka branky Michaela Mlejnková, Karolína Suchá a Hana Koníčková | Foto: Martin Flousek | Zdroj: Český florbal, ČTK

„Je to úžasné. Jsem strašně ráda, že jsem mohla pomoct gólem našemu týmu. Měla jsem při něm extrémní štěstí, protože Švýcarky udělaly chybu v rozehrávce a já jsem přesně věděla, co chci udělat. Jsem ráda, že to tam padlo,“ řekla Bačová ke své brance na 3:2.

Dvacetiletá útočnice FBC Ostrava nastoupila v elitním útoku s Eliškou Krupnovou a Denisou Ratajovou. „Je to něco neuvěřitelného. Kdyby mi to někdo řekl před dvěma třemi měsíci, tak si budu klepat na čelo, protože hrát s nejlepšími hráčkami v Česku je pro mě neskutečné a dává mi to strašně moc zkušeností. Jsem za to ráda a vděčná,“ dodala jedna z pěti český juniorek v týmu, které v září právě v Uppsale získaly bronz na mistrovství světa do 19 let.

Jako první se v utkání radovaly Švýcarky, které otevřely skóre v 7. minutě. Bekhendový pokus Corin Rüttimanové se od zadního mantinelu odrazil k Julii Suterové, která u pravé tyče snadno skórovala do odkryté branky Jany Christianové.

Švédové vidí sport jinak než Češi, snad namotivuji mladé, říká nejlepší florbalistka světa Krupnová

Číst článek

V polovině úvodní třetiny Češky odpověděly. Michaela Mlejnková bekhendovým pokusem Moniku Schmidovou ještě nepřekonala, ale z dorážky se prosadila Karolína Suchá a při svém premiérovém startu na MS hned oslavila branku.

V polovině utkání zlikvidovala Christianová šanci Rüttimanové, vzápětí se Švýcarky ubránily při jediném oslabení duelu při trestu Chiary Gredigové a odolaly i při šanci kapitánky Krupnové. V 39. minutě nejdříve trefila Michelle Wikiová levou tyč a z dorážky Isabelle Gerigová i tu pravou. Z protiútoku po přihrávce Martiny Řepkové otočila stav Mlejnková.

Po 74 sekundách třetí třetiny našla Rüttimanová dlouhou přihrávkou Wikiovou, která pohotovou střelou vyrovnala. Za 78 vteřin ale opět Rhynerův výběr vedl a postarala se o to střelou přes obránkyni Florinu Martiovou Bačová.

Švýcarky při snaze o vyrovnání Christianovou nepřekonaly, naopak v 52. minutě po přečíslení po přihrávce Ratajové zvýšila náskok do odkryté branky Krupnová. V čase 53:24 neproměnila trestné střílení Gerigová, naopak Vendula Beránková 29 sekund před koncem z penalty dovršila výsledek.

„Pro vítězství jsme si přišly, nikdo dnes nepochyboval o tom, že bychom neměly vyhrát. Byl to ale těžký začátek turnaje, střel bylo strašně málo z obou stran, což je takové nevděčné, ale jsem ráda, že jsme se nakonec rozstřílely a holky daly důležité góly. Takže sladké vítězství,“ prohlásila Christianová.

Mistrovství světa florbalistek v Uppsale

Skupina A

ČR - Švýcarsko 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 10. Suchá (Mlejnková), 39. Mlejnková (Řepková), 43. Bačová, 52. Krupnová (Ratajová), 60. Beránková z trestného střílení - 7. Suterová (Rüttimannová), 42. Wikiová (Rüttimannová). Rozhodčí: Järvi, Kirsilä (oba Fin.). Vyloučení: 0:1. Bez využití.

Skupina B

Švédsko - Slovensko 22:3 (8:1, 6:1, 8:1)
Branky: 8., 18., 26. a 57. Molinová, 12., 30., 44. a 48. Joelssonová, 7., 25. a 56. Wibronová, 3. a 13. Backstedtová, 35. a 42. Elmová, 3. Rasmussenová, 6. Sundbergová, 31. Tschöpová, 38. Lonebergová, 52. Gustafssonová, 60. W. Johanssonová, 60. Delgado Johanssonová - 18. P. Hudáková, 22. vlastní Fjellstedtová, 60. Ferenčíková.

Německo - Finsko 0:15 (0:4 0:6, 0:5)
Branky: 34., 36. a 47. V. Kauppiová, 21. a 55. O. Kauppiová, 41. a 57. Nieminenová, 4. Piispaová, 11. Rantanenová, 12. Lampinenová, 13. Höynäläová, 21. Leinová, 34. Kylmäluomaová, 34. vlastní, 41. Kippilaová.

Skupina C

USA - Dánsko 6:9 (1:3, 1:2, 1:4).

Skupina D

Singapur - Estonsko 3:4 (0:2, 2:0, 1:2)

Rusko - Norsko 3:7 (2:1, 0:2, 1:4)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme