Galactic Mining Corp – recenze hry

Hodiny zábavy, návyková hra, jednoduchá hratelnost. Takto jednoduše by se dal popsat nový titul Galactic Mining Corp z dílny Windybeard, který spatřil světlo světa 18. května 2021. 

Co je Galactic Mining Corp

Nečekejte záludnou střílečku, těžkou strategii, ani ultra-realistickou simulaci. Je to něco mnohem jednoduššího. Ale v tom je právě ta krása.

Galactic Mining Corp, jak už samotný název napovídá, je o těžení a dolování ve vesmíru. Nejprve máte k dispozici základní „bejsku“ a první galaxii, kde těžíte nejrůznější suroviny a tím si vyděláváte peníze. Otevíráte jeden kvadrant za druhým, jednu planetku po druhé.

Za získané peníze z těžení si kupujete vylepšení a upgrady, verbujete nové členy do své posádky, odhalujete nová místa v galaxii a rozšiřujete svou základnu.

Galactic Mining Corp

K tomu nacházíte na jednotlivých planetkách truhly s poklady, potkáváte nejrůznější nepřátele, kteří se vám snaží zabránit v těžbě, a vylepšujete svůj vrták.

Zdá se to jako titul jako každý jiný. Ničím nevyčnívá z davu. Tedy až do chvíle, kdy se podíváte na strom dovedností, možnosti v research station nebo na položky v Marketu. Skoro jakoby jste se na chvíli ocitli ve vesmírném Path of Exiles.

A pak vám to začne být úplně jasné – u této hry strávíte hodiny a hodiny hraním.

Ovládání a hratelnost hry

K hraní vám postačí obyčejná myš. Nic víc, nic míň. Opět naprosto geniální řešení, kdy nemusíte řešit žádné složité hráčské vybavení. Užít si tuto hru tak může prakticky každý.

Hodnocení grafiky

Ani grafické zpracování není nijak přehnaně složité. Nehraje si na přílišnou realističnost, ani na přehnanou uměleckou stránku. A v tom je právě to kouzlo. Celá hra je po všech stránkách jako celek tak jednoduchá, až je naprosto geniální.

K těžení vám hraje skvělý soundtrack

Kromě hloubky hry, kde máte stále co objevovat, odemykat, upgradovat a rozšiřovat zmíníme ještě i soundtrack. Pokud jste fanoušky stylu Drum and bass, pak nejen, že si hudbu užijete u samotného hraní této hry, ale ještě si budete chtít tento soundtrack stáhnout do svých sluchátek. Skvělé písničky, které se jen tak neoposlouchají a které si rychle získají i vaše srdce.

Jak dlouho trvá dohrát hru?

Galactic Mining Corp můžete dohrát už za pár hodin, ale i za několik dnů. Záleží pouze na vás, jak moc si budete chtít hru vychutnat.

Veškeré položky můžete mít otevřené už zhruba po 15 až 20 hodinách hraní. Pak už záleží pouze na vás, jestli chcete dohrát celou hru do konce, vytěžit všechny druhy hornin, přivést všechny rekruty do své základny a odemknout si všechny položky ve stromu dovedností, anebo jestli v této chvíli hru opustíte.

Ovšem věřte nám, že opustit tak návykový titul nebude vůbec jednoduché.

Kde koupit Galactic Mining Corp?

Galactic Mining Corp si můžete zakoupit na Steamu. Cena 10,99 € je více než příznivá za to, že získáte hodiny a hodiny návykové zábavy. Vývojáři na hře zároveň neustále pracují, a tak se můžete těšit ještě na nějaké vylepšení či vyřešení některých bugů.

A co říct závěrem? Asi jen to, že „Very Positive“ hodnocení je naprosto opodstatněné. My dáváme Galactic Mining Corp 5 hvězdiček z pěti.

Související:

Už jste četli?