Maria Mazzotta se skupinou Pulcinella

Maria Mazzotta se skupinou Pulcinella

Pořad v souvislostech


Třikrát z Proglasu: Pulcinella & Maria Mazzotta
Audioarchiv
25. listopadu 2021 World music, Aktuality Autor: Milan Tesař

V pondělí 29. listopadu 2019 budeme v odpolední rubrice Třikrát z Proglasu poslouchat společné nahrávky italské zpěvačky Marie Mazzotty a francouzské skupiny Pulcinella z alba Grifone. 

Maria Mazzotta byla patnáct let členkou úspěšné jihoitalské skupiny Canzoniere Grecanico Salentino. V poslední době se věnuje sólové dráze – zpívá s doprovodem akordeonisty písně z celé oblasti Středomoří. Její projekt se skupinou Pulcinella vznikl náhodou. Pulcinella pořádala festival a mohla si na něj pozvat nějakého hosta. Na základě nahrávek dostupných na internetu se dostali právě k Marii, pozvali si ji, a tak vznikla dlouhodobější spolupráce.

Maria Mazzotta se v tomto projektu soustředí především na lidovou hudbu jihoitalské oblasti Apulie. Členové skupiny Pulcinella mají zkušenosti s jazzem, ale zajímají se také o lidovou hudbu. „Mají naposlouchané staré nahrávky s nejstaršími zpěváky, zajímají se o význam i původní funkce jednotlivých písní. Přistupují k tomuto repertoáru s úctou, ale zároveň se nebojí jej přetvářet a posouvat dál.“ uzavírá zpěvačka. 

https://pulcinellamusic.bandcamp.com/album/grifone-2

 

Rozhovor se skupinou Jarabáci

jarabaci2Poslechněte si rozhovor se skupinou Jarabáci o albu Nejvyšší prkno.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!