Zpravodajství Brno

Špičkový jazz z brněnského studia na programu ČT art

Velikost textu:

Hudebník Ondřej Pivec, držitel Grammy a Ceny Anděl, zahájí 25. dubna 2021 trojici nedělních jazzových večerů na ČT art. Záznamy koncertů natočilo brněnské studio ve spolupráci s pořadateli festivalu JazzFestBrno, jehož je Česká televize už mnoho let hlavním mediálním partnerem. Koncerty začínají vždy ve 22:05.

Ondřej Pivec
Ondřej Pivec
Otevřít galerii
  • Ondřej Pivec autor: Tpmáš Škoda, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Lenka Dusilová a Cotatcha Orchestra autor: Tomáš Škoda, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Dan Bárta s Robert Baltazar Trio autor: Tomáš Škoda, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

V dalších dvou večerech, nejprve 2. května, se představí mimořádně oblíbená jazzová formace Robert Baltazar Trio s Danem Bártou a scénickým trumpetistou Kornélem Feketem. O týden později se pak diváci mohou těšit na brněnský bigband Cotatcha Orchestra s hostující zpěvačkou Lenkou Dusilovou.

„Sérií nahrávek, které vznikly přímo v televizním studiu v Brně, jsme chtěli muzikantům i divákům alespoň částečně nahradit živé koncerty, které se loni nemohly uskutečnit,“ uvádí dramaturg České televize Martin Polák. „A také ukázat, že pořadatelé festivalu ani v době nouzového stavu nezahálejí,“ dodává.

„Videokoncerty vznikají ve spolupráci s největšími profesionály v oboru a kombinace originální dramaturgie, scénografie a profesionálního štábu dává vzniknout záznamům té nejvyšší umělecké i technické kvality,“ říká umělecký ředitel festivalu JazzFestBrno Vilém Spilka. Připomíná, že první červnovou neděli ČT art odvysílá ještě záznam vystoupení kapely Vilém Spilka Quartet, které brněnské studio natočilo v Divadle Husa na provázku během loňského ročníku festivalu.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.