Vyrazil si s rodinou na romantický výlet a zůstaly mu oči pro pláč. Petra okradli hned na začátku, když kupoval po příletu několikadenní jízdenku do metra. „Chlap s nějakou visačkou se nám nabídl, že je koupí na svou kartu a my mu to dáme v hotovosti. Vzal si 190 eur a my pak zjistili, že máme jízdenky jen na jednu cestu metrem,“ postěžoval si Janda. „Nebyli jsme v Paříži poprvé. Hned v hotelu nás varovali před krádežemi všeho druhu,“ popsal lídr skupiny Olympic Aha!. „Proto dávám věci do trezoru. Jenže doklady mi zmizely při cestě na letiště. Měl jsem všechno v peněžence v přední kapse kalhot. Šla strašně špatně vyndávat, nechápu, jak to zloděj dokázal,“ vysvětlil situaci Petr.

Okraden ve vlaku

Na letiště jeli vlakem. Jenže bylo hrozně nabito. „Dcera Rozárka se nedostala dovnitř, úplně se ve mně zastavila krev, tak jsem ji honem tahal za bundu z nástupiště k nám do vagonu,“ líčil Janda drama ve francouzské metropoli. „Přede mnou stál nějaký muž s kufrem, musel to být on. Zatarasil mi cestu. Potom říká kámoška, že nemá mobil. No a já zjistil, že nemám šrajtofli,“ dodal zničeně zpěvák.

Občanka v mobilu

Zachránilo ho, že má prozřetelně nafocenou občanku v mobilu, který mu naštěstí zůstal. V zemích EU to stačí a dovolí vám odletět. „Přitom jsem fakt opatrný, s Olympikem jsme projeli svět, a vidíte, stejně vás dostanou. Nevím, co lidem poradit. Dát si peněženku na řetěz a nemít všechno pohromadě. Říkal jsem manželce Alici, že aspoň ví, co mi má dát k Ježíšku. Novou peněženku,“ dodal Janda.

O cestovní pas přišel v pračce

V roce 2015 měl Petr problém s doklady pro změnu v Americe. Na turné s Olympikem si nechal vyprat sako a pas nechal v kapse. Tehdy mu pomohl konzulát a muzikant dostal po třech týdnech nový, aby mohl odletět domů.

VIDEO: Petr Janda vyvedl krásnou Alici: Dnes mám hodně vysokou cenu!

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda vyvedl krásnou Alici: Dnes mám hodně vysokou cenu! Markéta Reinischová, David Turek

Fotogalerie
48 fotografií