28. listopadu 2021 • 07:20

Skvělá Samková! Na olympijské trati vyhrála úvodní závod sezony

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je paráda! Snowboardcrossařka Eva Samková vyhrála úvodní závod sezony Světového poháru. Na trati v čínském Secret Garden, kde se v únoru pojede o olympijské medaile, navázala na triumf z kvalifikace a v dnešním závodě postupně ovládla všechny rozjížďky. Češka dosáhla na svůj osmnáctý kariérní triumf ve Světovém poháru.



Osmadvacetiletá Samková ovládla na dlouhé trati suverénně čtvrtfinále i semifinále. Jen ve finále chvilku vedení ztratila, ale Charlotte Bankesovou z Británie vzápětí podjela v pravotočivé zatáčce a cílem projela první. Druhá skončila Bankesová a třetí byla Italka Michele Moioliová.

Eva Samková ovládla úvodní závod sezony
Eva Samková ovládla úvodní závod sezony

„Jsem unavená, opravdu unavená. Je to hodně dlouhé. Bylo to tvrdé, čekala jsem, že do mě půjdou. V té zatáčce to bylo těsné, ale věděla jsem, co dělat a jsem šťastná, že jsem vyhrála,“ řekla Samková po dojezdu. „Určitě je to povzbuzení. Byl to první závod a vím, jak jsem na tom. Cítím se dobře, ale je to pořád testovací závod pro olympiádu a na hrách to bude něco jiného.“

Svěřenkyně trenéra Marka Jelínka se dostala na stupně vítězů v SP potřicáté. Osmnáctým vavřínem se Samková v českých tabulkách vyrovnala běžci na lyžích Lukáši Bauerovi. Navíc napodobila biatlonistku Markétu Davidovou, která v sobotu rovněž vyhrála první závod olympijské sezony na SP v Östersundu.

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Secret Garden (Čína):

Muži: 1. Hämmerle (Rak.), 2. Visintin (It.), 3. Baumgartner (USA), 4. Dusek (Rak.), ...v kvalifikaci 34. Houser (ČR).

Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Bankesová (Brit.), 3. Moioliová (It.), Zerkholdová (Rak.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud