Snowboardistka Samková suverénně vyhrála závod na olympijské trati a slaví povedený vstup do sezony

Snowboardcrossařka Eva Samková vyhrála na budoucí olympijské trati v čínském Secret Garden úvodní závod nového ročníku Světového poháru. Úřadující držitelka velkého glóbu tak oslavila osmnáctý triumf v seriálu. O medaile na hrách se v Secret Garden bude závodit v únoru.

Tento článek je více než rok starý.

Secret Garden (Čína) (Aktualizováno: 10:05 28. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardcrossařka Eva Samková slaví výhru na závodu v Secret Garden

Snowboardcrossařka Eva Samková slaví výhru na závodu v Secret Garden | Foto: Tingshu Wang | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletá Samková ovládla na dlouhé trati suverénně čtvrtfinále i semifinále. Jen ve finále chvilku vedení ztratila, ale Charlotte Bankesovou z Británie vzápětí podjela v pravotočivé zatáčce a cílem projela první. Druhá skončila Bankesová a třetí byla Italka Michele Moioliová.

„Jsem unavená, opravdu unavená. Je to hodně dlouhé. Bylo to tvrdé, čekala jsem, že do mě půjdou. V té zatáčce to bylo těsné, ale věděla jsem, co dělat a jsem šťastná, že jsem vyhrála,“ řekla Samková po dojezdu. „Určitě je to povzbuzení. Byl to první závod a vím, jak jsem na tom. Cítím se dobře, ale je to pořád testovací závod pro olympiádu a na hrách to bude něco jiného.“

Svěřenkyně trenéra Marka Jelínka se dostala na stupně vítězů v SP potřicáté. „Evka ukázala, že jsme se přes léto a podzim připravili dobře. Takticky jezdila velmi hezky, zvládla to dobře technicky, v každé jízdě měla malou chybičku na startu, ale i tak zvítězila. Evka se může ještě v pár věcech zlepšit, ale na sezonu se těším, protože začátek byl famózní,“ prohlásil Jelínek.

Osmnáctým vavřínem se Samková v českých tabulkách vyrovnala běžci na lyžích Lukáši Bauerovi. Navíc napodobila biatlonistku Markétu Davidovou, která v sobotu rovněž vyhrála první závod olympijské sezony na SP v Östersundu.

Další zastávkou Světového poháru snowboardcrossu byl měl být 9. až 11. prosince rakouský Montafon. Tým zatím nemá informace, že by v důsledku lockdownu kvůli covidu-19 měly nastat změny.

Výsledky SP ve snowboardcrossu v Secret Garden

Muži: 1. Hämmerle (Rak.), 2. Visintin (It.), 3. Baumgartner (USA), 4. Dusek (Rak.), ...v kvalifikaci 34. Houser (ČR).

Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Bankesová (Brit.), 3. Moioliová (It.), Zerkholdová (Rak.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme