Hlavní obsah

Fotbalisté Palmeiras porazili Flamengo a obhájili triumf v Poháru osvoboditelů

Fotbalisté Palmeiras v sobotním finále Poháru osvoboditelů porazili 2:1 po prodloužení Flamengo a obhájili titul. Jejich trenér Portugalec Abel Ferreira tak jako první kouč mimo Jižní Ameriku ovládl soutěž dvakrát.

Foto: Matilde Campodonico, ČTK/AP

Hráči Palmeiras slavící titul.

Článek

Palmeiras v Montevideu vedli po brance Raphaela Veigy, ale v 72. minutě srovnal Gabriel Barbosa. V prodloužení pak o vítězství obhájců rozhodl střídající Deyverson, který potrestal chybu obránce Andrease Pereiry.

Palmeiras si připsali třetí triumf v jihoamerické obdobě Ligy mistrů, když navázali na prvenství z loňska a roku 1999. Navíc jako první celek od roku 2001 dokázali trofej obhájit. Naposledy se to povedlo Boce Juniors.

Trenér Palmeiras Ferreira se díky obhajobě zapsal do historie jako první vícenásobný vítěz mimo Jižní Ameriku. Po vítězství však naznačil, že v klubu možná kvůli náročným podmínkám v brazilském fotbale skončí.

Klub totiž od začátku roku vedl v 88 zápasech, což označil za vysilující. "Práci jsem odvedl, svědomí mám čisté. A mnohokrát jsem říkal, že fotbal v Brazílii je velmi intenzivní. Musím si hodně promyslet, co bych chtěl dál dělat," prohlásil dvaačtyřicetiletý Portugalec.

Finále fotbalového Poháru osvoboditelů v Montevideu:
Palmeiras - Flamengo 2:1 po prodl. (1:1, 1:0)
Branky: 5. Veiga, 95. Deyverson - 72. Gabriel.

Reklama

Související témata: