Hlavní obsah

Žižkov - Varnsdorf 0:2Druhá liga se ukládá ke spánku, Viktoria přezimuje poslední

Praha
Aktualizováno

Podzimní část druhé nejvyšší soutěže skončila prvním kolem, které už spadá do její druhé poloviny. Fotbalisté Viktorie Žižkov v závěrečném duelu 16. kola Fortuna Národní ligy doma podlehli Varnsdorfu 0:2 a zůstali poslední. Hned pět zápasů muselo být během víkendu odloženo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Varnsdorfu Pavel Drsek.

Článek

Šestnácté kolo mělo původně začít páteční předehrávkou mezi Jihlavou a Ústím nad Labem. Severočeši ale kvůli nákaze covid-19 museli do karantény a utkání bylo odloženo.

Komplikace nastaly také v sobotu, kdy pro změnu kvůli sněhu musely být odloženy další čtyři zápasy.

Závěrečný duel roku se v tradičním nedělním dopoledním čase odehrál v Praze na Žižkově. Varnsdorf porazil Viktorii 2:0 a v neúplné tabulce se posunul na šesté místo.

Severočechy poslal do vedení z penalty bosenský záložník Dordič, další šance ale v prvním poločase neproměnili. Pojistku přidal po hodině hry střídající Šimon, který se prosadil střelou k tyči. Viktoria pod trenérem Pulpitem ani na čtvrtý pokus nezvítězila a tříbodový zisk vyhlíží od poloviny srpna. Pražané vinou horšího skóre přezimují poslední, na jaře je čekají tuhé záchranářské boje.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - FK Varnsdorf 0:2 (0:1)
Branky: 19. Dordič z pen., 65. Šimon. Rozhodčí: Orel - Šimáček, Volf. ŽK: Kytka, Diamé - Kocourek, Heppner, M. Richter, Šimon. Diváci: 570 (omezený počet).

Reklama

Související témata: