Ačkoliv Karlovy Vary úspěšně procházejí obnovou, žádná ghetta ve městě nejsou a opuštěné areály stojí mnohdy stranou veřejných komunikací, přesto se najdou v krajském městě místa, jimž se místní raději vyhnou. A to leckdy velkým obloukem.

Největších postrachem byla snad někdejší budova Horního nádraží, kde interiér opravdu nevábně voněl a ten, kdo si potřeboval odskočit na toaletu, si tuto potřebu raději rozmyslel. Ale tato odstrašující budova už naštěstí nestojí.

Schody u pošty

Místo po ní zřejmě přebírají schody u Hlavní pošty, jejichž konec u Zahradní ulice byl odpuzující už za totality a nezměnilo se to ani po 32 letech. Odpadky na rozbitých schodech, kde občas lidé kličkují mezi rozpadajícími se kanály, jsou tam stále, stejně jako muži, kteří si potřebují ulevit právě v tomto podchodu. A to i přesto, že tam je cedule o existenci kamer a zákazu močení a vykonávání jiných potřeb. Není divu, že obzvláště ženy volí raději jinou spojku mezi ulicemi Krále Jiřího a Zahradní ulicí.

Hotel Thermal po modernizaci.
Thermal vzdoruje pandemii, nabízí i nové přitažlivé vodní afrodiziakum

Prostranství Meteoru

Kolem rozházených odpadků musejí každé ráno procházet děti do Mateřské školky v Krymské ulici, jejichž rodiče parkují u Meteoru. Nacházejí se tam nejen kontejnery na tříděný odpad, ale i pro odložené oblečení. Snad nikde jinde ve městě není kolem kontejnerů takový nepořádek jako právě tam.

Okolí pivovaru v Rybářích

Že je Sokolovská ulice plná různých individuí, upozorňuje redakce Deníku opakovaně. Nemůže proto chybět ani v tomto výčtu míst. Jedním z těch nejhorších je bezprostřední okolí pivovaru. Různá individua tam postávají, posedávají před výškovým domem a místní obchodníci jsou proti nim bezradní. Promáčené rohy domů, kde bydlí slušní lidé, jsou důkazem, co se tam asi pohybuje za občany, kteří si ulevují i na frekventovaném chodníku blízko autobusové zastávky.

Přemostění u Severky

Také prostranství u nákupního střediska Severka na Čankovské není nikterak vábné, obzvláště pak přemostění, které je dokonce v havarijním stavu.

Bývalé kino Stará Role

Kino ve Staré Roli čeká demolice. V současnosti je zahaleno do banerů, za nimiž se scházejí různá individua. Mají tam dokonce své pelíšky.

Okolí Staré vodárny

Se Starou vodárnou má město jako majitel velké plány. Až dojde k demolici, oddychnou si určitě návštěvníci volnočasového areálu Meandr. Procházet kolem ruin, v nichž bydlí lidé na okraji společnosti, není pro mnohé právě příjemné.

Stezka z Horního nádraží na Ostrovský most

Tato stezka je udržovaná s výjimkou zimního období. V minulosti tam ale zažilo několik žen hodně nepříjemné situace, za něž mohli muži s různými úchylkami. Procházet tam za tmy si ženy raději rozmyslí.