28. 11. 2021

S lupou do historie: Dirt

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Dirt 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Dirt
Žánr Drama
Stanice FX
Vysílání 2007–2008
Počet sérií 2
Premiéra 2. 1. 2007
Délka pilotu 54 minut
Prům. hodnocení 65 % (od 78 uživatelů)

O čem to je?

Lucy je šéfka bulvárního magazínu, která chce do svého vydání ty nejšpinavější senzace ze světa showbusinessu za každou cenu. Neštítí se používat vydírání, úplatky, podvody a cokoliv, aby dosáhla svého. Jejím věrným pomocníkem při tomto honu za senzacemi je schizofrenický paparazzo Don Conkey, který je schopný získat ty nejúžasnější fotky i za cenu svého zdraví…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Řekl bych, že dnes se nám pod lupu dostal seriál, který zná na SZ asi nejvíc lidí, aniž by věděli, o čem je. Naše Nemesis z Postergame se představuje. Za mě to působilo dost lacině, jako kdyby většina prostředků padla na Courteney Cox a na zbytek moc nezbylo. Vlastně jsem byl víc než první půlku dílu přesvědčení o svém hodnocení, druhá část a závěr mě ale donutily přemýšlet.

Z původně takového průměrného námětu se vyklubalo něco, co má duši. Pevně věřím, že tvůrci do tohoto projektu nešli jen s tím, že do něj chtějí vložit vlastní utrpení a vybrečet se tak. Je tu moc hezky ukázáno, co všechno bulvár udělá, je ochoten udělat a co způsobuje. Jednak je tu to prohlédnutí při předávkování Kari (a následné smrti), ale taky smrt Tristana a Donovo změnění názoru. Takovým jiným způsobem je tu kladen důraz na psychiku, která bude nejspíš hrát velkou roli i nadále, stejně jako tajnosti a lži. Vlastně se jedná o zpracování dost silné záležitosti.

Postavy mě tu bavily, některé víc, některé míň, ale nikdo mi výjimečně nelezl na nervy, aspoň si to neuvědomuju. Rád bych v dalších dílech viděl Lucy a její další kroky s novou známostí, hezky k sobě seděli a rozhodně by to byl takový jiný prvek hodící se do příběhu. Mám ale obavu, že z toho nic nebude. Po prvotních rozpacích se těším i na Dona, protože toho určitě značně poznamenaly „následky“ jeho činů, takže bude na co se těšit. Přesto ale hodnocení nezvedám do závratných výšin, prostě si stojí za tím, že i když jde o rok 2007, dal se udělat i lepší pilot.

  • změna atmosféry ve druhé půlce
  • jiný důraz na psychiku postav
  • Lucy a nová známost
  • působí lacině
  • zatím vedlo jen k částečnému procitnutí
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Petyer

Petyer

Mne ten plagat velmi pripomina Revenge 😀 Asi to bude tym, ze serialove plagaty sa velakrat podobaju. Uz bol...
před 2 roky
Další články k tématu