Bundesliga - souhrn 13. kola: Leverkusen veze body z Lipska

26.11.2021, 22:26, aktualizováno 28.11.2021, 19:31
Komentáře a souhrny
Moussa Diaby (© AFP)
Bayern Mnichov těsným výsledkem porazil Bielefeld a vrátil se na první místo před Dortmund, jenž otočil zápas ve Wolfsburgu a vyhrál 3:1, jednou trefou se na tom podílel i uzdravený Erling Håland. Leverkusen v neděli získal tři body v Lipsku a posunul se na třetí místo. Potřetí za sebou padl Freiburg, Hoffenheim si udělal trhací kalendář z defenzivy nebohého Fürthu...

RB Lipsko - Bayer Leverkusen 1:3

28.11.2021 17:30

Góly: 62. André Silva - 21. Florian Wirtz, 34. Moussa Diaby, 64. Jeremie Frimpong

Hosté zcela ovládli první půli a po trefách Wirtze a Diabyho zaslouženě vedli 2:0. V 62. minutě sice za domácí snížil Silva ovšem už dvě minuty nato upravil skóre na konečných 3:1 pro Leverkusen Frimpong. V závěru ještě Lipsko neproměnilo penaltu po skvělém zásahu Hrádeckého.

K radosti českých fanoušků nastoupil do dnešního šlágru i uzdravený Patrik Schick, který musel vynechat několik utkání v minulých týdnech, včetně reprezentačního srazu. A český forvard se už v 8. minutě mohl radovat ze vstřeleného gólu spoluhráče Diabyho. Jeho trefa však nebyla správně uznána kvůli ofsajdu přihrávajícího Adliho. Tomu míč poslal právě český reprezentant.

Leverkusen však nepolevoval a v 21. minutě byl odměněn prvním regulérním zásahem. Po nevydařené standardce domácích se k míči dostal Palacios, který přesně načasoval krásný oblouček na Floriana Wirtze a ten už si proti Guláscimu věděl rady - 0:1.

Lipsku se viditelně nedařilo zachytit tempo utkání a neustále se bránilo rychlým kontrům Bayeru. Farmaceuti ale byli doslova nažhaveni na další branku a v 34. minutě se zaslouženě dočkali. Opět po dlouhé přihrávce. Tentokrát se role distributora zhostil Jonathan Tah, jehož přesná kolmice doletěla k Diabymu, který se zpracováním zbavil obránce a zakončil přesně k tyči. 0:2

Hosté ovládali dění na hřišti, přesně kombinovali a domácí se prakticky nedostávali do hry. O přestávce asi nečekalo hráče Lipska v šatnách nic příjemného...

A domácí do druhé půle vstoupili pořádné nabuzení, když už ve 48. minutě se do míče pořádně opřel Laimer. Hrádecký se musel pořádně natáhnout, aby jeho dělovku zlikvidoval. Aktivita se Lipsku vyplatila v 62. minutě, kdy snížil André Silva. Ten si výborně naběhl na přesný centr Nkunkua a neomylně zavěsil na 1:2.

Radost domácím ale nevydržela dlouho. Po hezké útočné kombinaci Leverkusenu se ve vápně dostal k míči Diaby, který jej ještě posunul doprava na nabíhajícího Frimponga. Jeho následnou střelu zblokoval Angeliño tak nešťastně, že balón přeletěl zkoprnělého Gulásciho a zapadl do branky.

Dvougólové vedení hostů bylo zpět a Red Bullu zbývala necelá půlhodina alespoň na srovnání. V 72. minutě mohli naopak inkasovat, ale k jejich štěstí pálil Diaby pouze do tyče! Krátce před vypršením základní hrací doby se navíc vyznamenal hostující gólman Hrádecký, který bravurně vystihl penaltu Szoboszlaie a podržel hosty! Lipsko už se následně do žádné gólové příležitosti nedostalo a Leverkusenu na svém stadionu podlehlo 1:3.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Union Berlín 2:1

28.11.2021 15:30

Góly: 22. Djibril Sow, 90+5. Evan N'Dicka - 62. Max Kruse (pen.)

Skóre utkání otevřel ve 22. minutě famózní ranou domácí Sow. Za hosty sice v 62. srovnal z penalty Kruse, nicméně vítězství Orlů zařídil v páté minutě nastavení Ndicka.

Domácí vlétli do dnešního duelu ve velkém stylu a už v 7. minutě se radovali z prvního gólu, když se z protiútoku trefil Borré. K jejich smůle však stál kolumbijský střelec v ofsajdu a jeho zásah tak nemohl platit. Hned vzápětí se na druhé straně dostal do tutovky kanonýr Awoniy, ale jeho rána byla zblokovaná. Ve 22. minutě se však z ničehonic dostali do vedení domácí Orli a rozjásali zaplněné tribuny. Po rohovém kopu se k míči dostal Kostič a napálil jej na bránu. Obrana Kositčův pokus zblokovala, ovšem jen k nohám Djibrila Sowa, který se nijak nerozpakoval a z první nádherně vymetl všechny pavučinky v levé šibenici Lutheho svatyně - 1:0.

Oba týmy měly krátce na to velmi slibné příležitosti. Nejprve si skvěle naběhl Awoniyi, ale svoji aktuální formu nepotvrdil. Prakticky okamžitě mohli znovu udeřit domácí. Na krásný centr Kostiče si naskočil Kamada a jeho hlavička zazvonila o břevno! Hrálo se ve fantastickém tempu a obzvlášť Frankfurt působil ohromně odhodlaně a hnal se za dalším zásahem.

K tomu nebylo daleko ve 29. minutě, ale hlavičkující Jakič mířil jen těsně mimo. S Unionem to nevypadalo vůbec dobře, naopak Orli po hřišti doslova létali a hrozili z každé akce. Tak jako Lindström, který se zprava řítil na Lutheho. Tísněného útočníka na poslední chvíli bravurně zastavil Baumgartl! O chvíli později na Lutheho pro změnu z levé strany pádil Kostič, ale netrefil přesně. Tlak domácích byl neskutečný, bohužel pro ně bylo i neskutečné, jak lehce zahazovali obrovské šance. Aktivní Kostič poslal do vápna skvěle kroucený pas, jenže nabíhající Borré z pár metrů přestřelil bránu! Že by se snad domácí obávali "Csaplárovy pasti"?

Do druhé půle vstoupili domácí tak jako tu první zakončili a hned se dostali do velké šance, jenže Lindström centr na malé vápno podskočil. A všechny spálené šance Frankfurtu mohl v 62. minutě spočítat záložník berlínských Max Kruse, který se postavil k nařízené penaltě po faulu na Awoniyiho. Špílmachr Unionu potvrdil svůj predátorský instinkt při pokutových kopech a naprosto zkušeně poslal míč do druhého koutu brány, než skákal gólman Trapp. Vyrovnáno 1:1.

Dlouhou dobu si pak ani jeden z týmů nedokázal vytvořit žádnou gólovou příležitost a zápas směřoval k remíze. Tu ale v páté minutě nastavení odmítl domácí Evan Ndicka, který zužitkoval další ze skvělých centrů skvěle hrajícího Filipa Kostiče! 2:1

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Arminia Bielefeld 1:0

27.11.2021 18:30

Góly: 71. Leroy Sané

Bayern dokázal zareagovat na odpolední vítězství Dortmundu na půdě Wolfsburgu, doma se mu zdařilo jakožto jednoznačnému favoritovi skolit Bielefeld, a vrátil se tak na samotné čelo tabulky. Nutno každopádně podotknout, že se na konečný úspěch docela nadřel. Dlouho totiž nemohl najít cestu za vstřelenou brankou, ten jediný přišel na řadu až v průběhu druhé půle.

Domácí byli už od úvodních minut tím aktivnějším týmem, vytvářeli si s pravidelností gólové příležitosti, jenže efektivně je proměňovat zkrátka nedokázali. V 7. minutě se akrobatickým zakončením snažil prosadit Müller, gólman Ortega Moreno ovšem u tyčky povedeně zasáhl. V 16. minutě podnikl odvážný výpad Davies, z ostrého úhlu však svého soka taktéž nepřelstil.

Skórem směrem kupředu se snažil hnout rovněž Lewandowski, nicméně jeho pokus skončil po teči bránícího Brunnera pouze v zámezí. Hosté jednoduše v prvním dějství přežili několik kritických okamžiků, další je ale čekaly hned po obrátce. Už zkraje se objevil sám před jejich bránou Sané, avšak svou levačkou prostrčil balón po zemi pouze těsně vedle vzdálenější tyče.

Nakonec se bavorský celek dočkal své odměny v 71. minutě. Rozhodující přesný zásah si na své konto zapsal Sané poté, co ho po nahrávce Musialy pobídl na jeden dotek Müller. Arminia se na žádnou odpověď ve zbývajícím čase nezmohla. Její soupeř si těsné vedení hlídal, navíc si mohl ještě náskok pojistit, nebýt brankové konstrukce, jež zastavila dělovku od Gnabryho.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 1:3

27.11.2021 15:30

Góly: 2. Wout Weghorst - 35. Emre Can (pen.), 55. Donyell Malen, 81. Erling Haaland

Hosté se nenechali zaskočit brzkým gólem Woutera Weghorsta a po přestávce otočili skóre. Jednu branku zaznamenal i Erling Håland, jenž byl kvůli zranění mimo několik týdnů. Borussia proto nadále drží krok s Bayernem Mnichov, zatímco "Vlci" klesli mimo pohárové pozice.

Jak naznačeno, z utkání nebylo odehráno ještě ani 120 sekund a Ridle Baku posunul z pravé strany na bližší tyč, kde se o zbytek postaral jeho holandský kolega - 1:0.

Vyrovnat mohl ve 12. minutě po dobré akci Mahmoud Dahoud, avšak jeho pokus i díky teči skončil těsně vedle tyče. Příště se osmělil Donyell Malen, nicméně cílil přesně do míst, kde se pohyboval brankář Pervan.

Následně mohl skóre navýšit Dodi Lukebakio, kdyby ovšem předvedl razantnější zakončení. Záhy pálil opět Weghorst a Gregor Kobel byl znovu pozorný. Po uplynutí první půlhodiny nevyužil nedůrazu domácí defenzivy Dahoud. Jenže při další akci BVB podkopnul Maxence Lacroix ve vlastním vápně unikajícího Marca Reuse a rozhodčí Sven Jablonski neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík. Exekuce se ujal Emre Can, přičemž poslal Pervana na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 1:1.

Druhé dějství začalo velkým náporem Dortmundu, nicméně ani Malen, ani Hummels balon do sítě nedopravili. První jmenovaný se zanedlouho pokusil o nůžky, které však střihly naprázdno. Na opačném pólu musel Kobel vyrážet nepříjemnou ránu z kopačky Astera Vranckxe.

V 55. minutě si po Reusově pobídnutí seběhnul Donyell Malen do středu hřiště, odkud poslal přízemní střelu k levé tyči. Muž v rukavicích se po ní natahoval marně - 1:2. V sedmašedesáté minutě Gregor Kobel vyrazil pokus Lukabakia a následně měl i trochu štěstí, že Luca Waldschmidt napálil pouze jednoho z obránců.

Za deset minut to byl opět Belgičan s osmadvacítkou na zádech, kdo pořádně zaměstnal gólmana hostujícího celku. V 81. minutě tak mohl Julian Brandt nacentroval na malé vápno, kde akrobaticky zakončoval Erling Håland, jenž byl v té době na hřišti necelých deset minutek. Trochu to připomnělo gól Ronalda, který vsítil za Brazílii ve skupinovém zápase proti Turecku na MS 2002 - 1:3. Norský šutér zaznamenal desátý zásah v probíhající sezoně.

V závěru nejprve selhal Reus, po něm Kobel bravurně likvidoval navštívenku od Maximiliana Arnolda a už v nastaveném čase se při brejku nechal dostihnout střídající Ansgar Knauff. Jubilejní desátou výhru v sezoně však klubu ze Signal Iduna Parku už nikdo nesebere. Tu další si může připsat za týden ve šlágru proti Bayernu. Wolfsburg zajíždí do Mewa Areny, která jest domovským stánkem Mohuče.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - FC Augsburg 1:1

27.11.2021 15:30

Góly: 40. Marco Richter - 90+7. Michael Gregoritsch

Die Fuggerstädter nezačali sezonu dobře a každý bod je pro ně velmi důležitý. Není pochyb, že tenhle duel hraný na Olympijském stadionu bude nakonec trenér Markus Weinzierl hodnotit kladně. Jeho družina však nadále zůstává na barážové pozici, zatímco Hertha má k dobru pouhý bodík.

V 7. minutě se tváří v tvář Rafalu Gikiewiczovi ocitnul Ishak Belfodil. Zařídit vedení pro domácí však nedokázal. Na konci úvodní dvacetiminutovky zkusil štěstí André Hahn. Skóre se ovšem neměnilo. To platilo i po další šanci Belfodila, jehož vychytal muž v rukavicích. V závěru první půlhodiny se znovu osmělil kapitán Hahn a Alexander Schwolow měl plné ruce práce.

Brankář ve službách "Staré dámy" se vyznamenal i po zakončení Vargase. Nicméně se ukázalo, že forvard FCA stál v ofsajdu. Následně pálil z dálky Arne Maier, leč prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ve 40. minutě se hrubě nedohodli Gikiewicz s Robertem Gumnym, což vyústilo ve skutečnost, kdy stoper hostujícího týmu posunul míč do strany, neboť netušil o Marcovi Richterovi, který tak mohl zakončovat do odkryté branky - 1:0.

Po změně stran měli více ze hry domácí. Jejich vedení mohl po hodině hry pojistit Jurgen Ekkelenkamp, ale minul. Krátce po něm se ke kulatému předmětu dostal jeho spoluhráč Suat Serdar, avšak Gikiewicz se vyznamenal. V dalších minutách se hosté zlepšili, ale přesto podruhé inkasovali. Naštěstí pro ně gól Jordana Torunarighy neplatil pro ofsajd. V následující minutě Schwolowovi pořádně zatopili Hahn, Iago a Andi Zeqiri. V kolonce vstřelených augsburgských branek dál zůstávala nula.

Dennis Jastrzembski pak hledal Davieho Selkeho, který na míč těsně nedosáhnul. Kdyby ano, patrně nebylo, co řešit. Poté v ideální pozici selhal Stevan Jovetić. Černohorský fotbalista se dostal ještě k jedné střele, nicméně opět nemířil přesně.

Rozhodčí Frank Willenborg neměl pochopení pro zdržování Dárdaiových svěřenců, a tak nechal pokračovat ve hře i po avizovaných čtyřech nastavených minutách. Fredrik Jensen nakonec svým obloučkem našel před bránou stojícího Michaela Gregoritsche, jenž přesnou hlavičkou odvrátil sedmou porážku svého týmu - 1:1.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 4:1

27.11.2021 15:30

Góly: 55. Dejan Ljubičić, 77. Mark Uth, 78. Ondrej Duda, 90+3. Sebastian Andersson - 74. Jonas Hofmann

Přesně před měsícem "Hříbata" deklasovala ve druhém kole DFB-Pokalu Bayern Mnichov 5:0. Jenže teď absolutně propadla na RheinEnergieStadionu, díky čemuž propásla možnost vyšplhat se na pohárové příčky. A dovolila "Kozlům", aby se na ně bodově dotáhli.

Jako první se ze střední vzdálenosti osmělil Ondrej Duda. Yann Sommer však mohl zůstat v klidu. V závěru úvodní čtvrt hodiny ideálně zpracoval dlouhý nákop Jonas Hofmann, jenže jeho zakončení nepatřilo k nejrazantnějším, což výrazně usnadnilo pozici pro Marvina Schwäbeho. Podobně si za sedm minut počínal Anthony Modeste.

Na konci úvodní půlhodinky se k odraženému míči dostal Duda, jenže gólman Gladbachu se překonat nenechal. Ve 35. minutě předvedl proti Modestemu skvělý reflex Yann Sommer. Tohle rozhodně aspiruje na zákrok kola. Do poločasového hvizdu se dobrou ranou připomněl Patrick Herrmann. Muž v rukavicích vyrážel na roh, po kterém pálil do tyče Denis Zakaria.

Po dvou nepřesných střelách se dočkal až Dejan Ljubičić v 55. minutě. Rodák z Vídně zakončoval po Schmitzově přiťuknutí pravačkou přímo do pravé šibenice - 1:0. Za dvě minutky zarbal slibné sólo Alassane Pléa, který nedlouho poté mířil do tyče. Po této velké šanci se domácí odhodlali k rychlému protiútoku, v jehož závěru Modeste sice rozvlnil síť, ale pouze z boku.

V 65. minutě se ve výborné pozici ocitnul Hofmann. Bohužel pro něj i pro celý Gladbach mu brána byla přeci jen o něco menší, než by bývalo bylo záhodno. Svěřenci Adiho Hüttera rozehráli v 74. minutě typicky rychlou akci, v jejímž finále si Herrmann vyměnil balon s Hofmannem, na jehož skákavou střelu byl Schwäbe krátký - 1:1.

Jenže radost hostů neměla dlouhého trvání. Běžela teprve 77. minuta, když Florian Neuhaus nechtěně přihrál Marku Uthovi, jehož přízemní střela z nějakých osmnácti metrů se od pravé tyče odrazila za brankovou čáru - 2:1. Už za další minut obrana Borussie neodvrátila vcelku snadný Schindlerův centr, takže mohl Ondrej Duda prostřelit nebohého Sommera - 3:1.

V 83. minutě se urodily hned dvě příležitosti, na každé straně hrací plochy jedna. Nejprve Matthias Ginter našel pouze Schwäbeho, a potom Sebastian Andersson nepřekonal Sommera. Následně se dokázal prosadit Pléa, jenže tahle branka nemohla platit kvůli ofsajdu, což potvrdilo video. V nastaveném čase posadil Louis Schaub svůj centr ideálně na hlavu Anderssona, jenž ve spolupráci s břevnem upravil na konečných 4:1. Tady bylo, co se pravidel týče, všechno v pořádku.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - SC Freiburg 2:1

27.11.2021 15:30

Góly: 54. Sebastian Polter, 82. Miloš Pantović - 51. Philipp Lienhart

Svěřenci trenéra Christiana Streicha udrželi ze všech bundesligových týmu nejdéle neporazitelnost. Jenže o ni přišli před reprezentační pauzou, když nestačili na Bayern. Od té doby si připsali na konto další dvě porážky, díky kterým s největší pravděpodobností po tomto kole zažijí pád ze třetí příčky. Naopak Bochum připisuje důležité páté vítězství.

První střelu mezi tři tyče obstaral už ve 4. minutě Anthony Losilla, jenže Mark Flekken mohl být klidný. Následně to zkusil Jeong Woo-jeong, ale nepočínal si nejpřesněji. Jihokorejský reprezentant se nedlouho poté dostal k hlavičce, která se stala snadnou kořistí pro Manuela Riemanna. Rodák z Inčchonu byl v dresu Freiburgu nadále aktivní, jenže překonat soupeřova gólmana se mu nakonec za pětašedesát minut nepodařilo.

Před koncem poločasu zkusil štěstí Kevin Schade a Kostas Stafylidis srážel na roh. Po něm přispěchal s volejem Nico Schlotterbeck a za Riemannem zvonila branková konstrukce. V 51. minutě rozehrával přímý kop od pravé autové čáry Vincenzo Grifo. Jeho centr byl natolik kvalitní, že díky němu hlavičkoval Philipp Lienhart a balon se od země odrazil na místo určení - 0:1.

Brankář Riemann se snažil reklamovat ruku útočícího hráče, jenže u rozhodčího Ittricha s těmito protesty nepochodil. Die Unabsteigbaren se však nenechali zaskočit nepříznivým stavem a za necelých 180 sekund vyrovnali. Po chybě hostujícího celku přihrál Holtmann nabíhajícímu Sebastianu Polterovi, jenž vyřešil celou situaci housličkami - 1:1.

Po hodině hry se k zakončení propracoval Lucas Höler. Gólman Riemann stál ovšem přesně tam, kde stát měl. Neviditelný nezůstal ani Nicolas Höfler, jenže jeho rána byla až příliš přesná. V 82. minutě přiletěl na obrannou polovinu Freiburgu míč, který chtěl zkrotit Lienhart. Mark Flekken mezitím vyběhnul až téměř ke středovému kruhu, což se mu stalo osudným, neboť Miloš Pantović díky tomu mohl zakončovat téměř z poloviny hřiště do odkryté branky - 2:1.

Ten samý hráč si dělal o pět minut později zálusk na další gól, jenže na Flekkena nevyzrál. V nastaveném čase vyškrábnul jeho protějšek Manuel Riemann nebezpečný centr alespoň na tyč. Hostům pak pranic nepomohlo, že se vrhli do útoku v jedenácti lidech. Snad konečně zaberou za týden v Borussia-Parku. Naopak výběr Thomase Reise prověří aktuální formu Augsburgu.

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - TSG Hoffenheim 3:6

27.11.2021 15:30

Góly: 22. Jamie Leweling, 46. Timothy Tillman, 68. Branimir Hrgota - 32. Ihlas Bebou, 40. Georgino Rutter, 58. Georgino Rutter, 62. Ihlas Bebou, 66. Marco Meyerhöfer (vl.), 80. Ihlas Bebou

Poslední tým tabulky se tak může "pyšnit" suverénně nejhorším skóre a zároveň i jedenáctou porážkou v řadě. Naopak Hoffenheim dokázal navázat na výhru nad Lipskem a v celkovém součtu se dostal na dvacetibodovou hranici.

Už úvodní desetiminutovka naznačila, že by se mohlo jednat o výživné utkání. Nejprve prověřil Funkovu pozornost Munas Dabbur. Na druhé straně střílel Timothy Tillman a Philipp Pentke musel na zem. O další pokus se postaral Branimir Hrgota, ale byl tečovaný. Dále se znovu připomněl Dabbur, jenže cílil jenom do středu brány.

Aktivně hrající izraelský reprezentant ztroskotal na muži v rukavicích i ve 21. minutě. Díky tomu mohli jít domácí do vedení. Hrgota našel na penaltovém puntíku zcela neobsazeného Jamieho Lewelinga, jehož volej skončil přesně na místě určení - 1:0. Dickson Abiama za deset minut místo pojistky orazítkoval pouze tyč.

Takže se stalo, že v závěru rychlého brejku přihrál Georginio Rutter napříč pokutovým územím na zadní tyč, kde už měl před sebou vcelku snadnou úlohu Ihlas Bebou - 1:1. Minuta čtyřicátá přinesla další radost TSG. Při rozehrávce rohového kopu předvedli hosté parádně secvičený signál, což dalo Davidu Raumovi příležitost nacentrovat na zadní tyč, kde ze všech nejvýš vyskočil Rutter a hlavou skóroval - 1:2.

Druhá půle začala skvěle pro Greuther. Už po nějakých dvaceti sekundách si rozběhnutý Tillman vyměnil balon s Hrgotou a přibližně z deseti metrů nedal Pentkemu šanci - 2:2. Poslat svůj tým zase do vedení mohl Stefan Posch. Jeho hlavička však v bráně neskončila. Svou druhou trefu v zápase pak málem přidal Leweling.

V 55. minutě se Branimiru Hrgotovi nepodařilo překonat brankáře Hoffenheimu, přestože na to měl hned dva pokusy. V 58. minutě nechtěl Georginio Ruttner zbytečně nic vymýšlet, a tak na hranici šestnáctky zvolil technický obstřel, který zapadnul pod břevno - 2:3. Už za čtyři minuty se kouč Sebastian Hoeneß radoval znovu.

Ihlas Bebou si naběhnul za obranu a pokusil se gólmana přelobovat. Ten však takové řešení očekával. S čím ovšem nepočítal, bylo to, že se míč odrazí zpět k útočícímu protihráči, který tak zaznamenal svou druhou branku v tomto klání, přestože už stál dost z úhlu - 2:4. Za další čtyři minutky se přivalila pro Fürth další pohroma.

Centr od rohového praporku zasáhnul kolenem Marco Meyerhöfer tak nešikovně, že z toho byla vlastní branka - 2:5. Jenže hned po rozehrávce vykřesal jiskřičku naděje pro domácí výborně hrající Branimir Hrgota, když uklidil za záda Philippa Pentkeho nádhernou přihrávku od Lewelinga - 3:5. Švédský reprezentant tak přidal ke třem dosavadním asistencím svůj čtvrtý zásah v sezoně.

Nicméně tenhle mač patřil Hoffenheimu a Ihlasi Bebouovi, který v 80. minutě zaznamenal hattrick poté, co lehoučce přehodil vyběhnuvšího gólmana. Z povedené Kramarićovy přihrávky tak vytěžil naprosté maximum - 3:6. V posledních minutách se ještě dostal do zakončení Chris Richards. Sedmou branku už ale nepřidal.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 2:1

26.11.2021 20:30

Góly: 21. Hiroki Ito, 51. Borna Sosa - 39. Alexander Hack

VfB tak potvrdili, že se jim proti soupeři z metropole Bádensko-Württemberska daří. Šlo už o třetí duel, který vyšel lépe v jejich prospěch. Die Nullfünfer kvůli tomuto zaváhání propásli příležitost vyšplhat se alespoň dočasně na pohárové příčky. Naopak tým Pellegrina Matarazza opustil pohárový post.

Na první příležitost tohoto střetnutí se věru nemuselo čekat dlouho. Už ve 3. minutě si výborně před obránce udělal prostor Omar Marmoush a jeho střele musel nad břevno dopomoci Robin Zentner. Následně se osmělil Karim Onisiwo a pořádně zaměstnal Floriana Müllera, svého bývalého spoluhráče.

Ve 21. minutě posunul Orel Mangala na Hirokiho Ita, jehož obstřel nakonec zapadnul přesně k pravé tyči, přestože si muž v rukavicích na balon sáhnul - 1:0. Zentner následně zasáhnul Konstantinose Marvopanose, takže rozhodčí Jöllenbeck ukázal na značku pokutového kopu. Jenže po zhlédnutí záznamu svoje rozhodnutí přehodnotil.

Ve 39. minutě bylo vyrovnáno. Na centr Jean-Paula Boëtiuse přes velkou snahu Borna Sosa nedoskočil, takže se k hlavičce dostal za ním stojící Alexander Hack - 1:1. Tečku za úvodním dějstvím učinil Omar Marmoush střelou do boční sítě. Krátce po změně stran cílil Philipp Förster na bližší tyč a ke gólu chyběly jenom centimetry.

Už za 120 sekund rozehráli hráči Stuttgartu protiútok. Orel Mangala znovu asistoval. Tentokrát si vybral po své levé ruce běžícího Bornus Sosu, jenž pálil levačkou. Díky odrazu od břevna zařídil svému týmu vedení - 2:1. Po hodině hry zatoužil odpovědět Boëtius, leč přestřelil. Marmoushovo další zakončení zblokoval Niakhaté, zatímco proti Narteyovi vykročil Hack.

Potom zkusil štěstí Lee Jae-sung, jenže Müllerovi vrásky nepřidělal. Hned poté se brankář ve službách klubu z Mercedes-Benz-Areny musel činit proti dobré ráně Alexandera Hacka. Ve zbývajících minutách už pětadvacet tisíc fanoušků a fanynek na stadionu žádnou vyloženou možnost nevidělo. Stuttgart příště přivítá doma Herthu, do MEWA Areny zavítá Wolfsburg.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov13101242:1331
2.Borussia Dortmund13100333:1930
3.Bayer Leverkusen1373328:1824
4.SC Freiburg1364319:1322
5.TSG Hoffenheim1362527:2020
6.Union Berlín1355320:1920
7.VfL Wolfsburg1362515:1720
8.RB Lipsko1353524:1618
9.1. FSV Mainz 051353517:1418
10.1. FC Köln1346322:2218
11.Borussia Mönchengladbach1353518:1818
12.Eintracht Frankfurt1346316:1718
13.VfL Bochum1351712:2016
14.Hertha BSC1342713:2714
15.VfB Stuttgart1334618:2313
16.FC Augsburg1334612:2213
17.Arminia Bielefeld131669:199
18.Greuther Fürth13011211:391

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Heresy

V clanku je chyba .. nemaji druhou vyhru ale treti ..

Reagovat
Rudnevs

Schalke Konecne som hrdy na svoj klub…

Ouwejan, Zalazar, Ranftl ci Bülter odohrali paradny zapas. A najmä to slo i bez Teroddeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem za odpálenie tiketu mantáci z Mníchova

Neviete dať dva góly nejakým trapákom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Heresy

Dobre ti tak

Reagovat
Pharrell

Bayern

Reagovat
eder

Haluzáci...

Reagovat
stas87

Takmer polka jesene, bilancia 5-5-5 a herne stale horsie. Ukazkovo to Baumann vedie, sezona sa moze odpisat v januari, predat za drobak poslednych hracov s vyssiou zmluvou a cakat, ci niekomu menej vvyuzivanemu v BL sa bude chciet ist na sever vykopat zasa BL. Werder z tych zostupujucich mancaftov po HSV jasne najhorsie vedeny. Lenze HSV dokazalo hrat polroka hrat na spicke, na dostrel priamemu postupu ci barazi. Ze sa opakovane posrali posledny mesiac, tak tomu je SVW na kilometre daleko. Ale mna to neprekvapuje, v tom klube sa uplne rozlozila moralka, neiktori ludia su nesudni, nevymenitelni a aj keby sa spadlo do tretej ligy, tak mozno az potom by sa to rozprasilo. Ja vlastne ani niesom smutny/nastvany, ja sa tomu regulerne smejem, tym zapasom co stvaraju. Stojim si za tym, ze baraz s Heidenheimom ten klub pochovala na dlhsi cas mimo BL.

Reagovat
cologneFC

Včera to bola katastrofa na ihrisku. Už je to naozaj zlé. Oproti Schalke, ktoré malo na prípravu polovice minulej sezóny. teraz sa treba zomknúť a pripraviť sa na ďalšiu sezónu. Hráči ako Bittencourt, Weiser, Toprak a spol., nie sú vhodní na 2. ligu. Vyčistiť káder, priviesť posily (už teraz v zime s výhľadom na budúci rok) a hlavne veriť novému konceptu. Viem o čom hovorím, nie raz sme sa chceli vrátiť hneď naspäť a nevyšlo to. Držím palce!

Reagovat
cologneFC

Myslel som, že eufória po včerajšku vyprchá, ale nevyprchala!

Včera to bol neskutočný výkon, tá snaha o víťazstvo, charakter mužstva, individuálne výkony každého hráča... Baumgart urobil neskutočnú prácu s mužstvom. Nikdy by som nepovedal, že tréner dokáže takto zmeniť tvár a charakter tímu.

V takmer každom zápase v sezóne (okrem zápasu v Hoffenheime) sme boli lepším alebo minimálne vyrovnaným tímom. V domácich zápasoch sme získali 8 bodov po tom, ako sme v nich prehrávali. Ten gegenpresing čo hráme, je neuveriteľný. Každý jeden hráč napáda aktívne a celý zápas. Do toho Modeste, ktorý sa dostal do životnej formy. A samozrejme netreba zabúdať na náš silný stred poľa - Skhiri, Ljubicic, Kainz, Duda. Úžasné...

Treba ale spomenúť aj slabiny, na ktorých treba zapracovať. A to je predovšetkým obrana, konkrétne stopéri. Tam budeme musieť posilniť. Czichosovi sa pravdepodobne nepredĺži zmluva po sezńe a bude treba priviesť hotového stopéra, pri ktorom sa budú striedať Kilian a Hübers. A možno by nebolo zlé pouvažovať aj nad brankárskym postom - Timo Horn robí zbytočné a hlúpe chyby občas. Ale včera ho vynikajúco nahradil Marvin Schwäbe!

DERBYSIEGER FC!!!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Elmas

Lipsko

Reagovat
johnn

Frankfurt - Union druhý polčas tak to bol futbal z jednej strany na druhú už dosť som nevidel taký rýchly futbal inak Leverkusen konečné zahral poriadne

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt neskutočné, čo predvádza Wirtz v 18 rokoch. Veril som, že dokáže časom nahradiť Havertza, ale nie, že to zvládne tak rýchlo a v takej kvalite, v podstate v tejto sezóne už súčasného Kaia strčí do kapsy. Som zvedavý, ako dlho v Leverkusene vydrž, lebo takým tempom rýchlo prerastie nie len klub, ale celú ligu s výnimkou Bayernu...

Ináč dôležitá a cenná výhra po výbornom výkone, aj keď Leipzig je túto sezónu najslabší za poledné roky... len by to chcelo ustáliť konzistenciu výkonov, keďže s tým má Leverkusen dlhodobo problém, nech už je na lavičke hocikto...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele