Serie A - souhrn 14. kola: Neapol si upevnila vedení

26.11.2021, 22:44, aktualizováno 28.11.2021, 22:44
Komentáře a souhrny
Dries Mertens (© AFP)
Neapol rozstřílel Lazio a upevnila si pozici na prvním místě před AC Milán, jenž klopýtl se Sasssuolem. Inter vyhrál v Benátkách a posunul se o bod za rivala. AS Řím zapisuje tři body proti Turínu FC. Juventus doma nestačil na Atalantu Bergamo a zůstává mimo pohárové příčky. Empoli otočilo duel s Fiorentinou...

SSC Neapol - SS Lazio 4:0

28.11.2021 20:45

Góly: 7. Piotr Zieliński, 10. Dries Mertens, 29. Dries Mertens, 85. Fabián Ruiz

Návrat trenéra Maurizia Sarriho pod Vesuv neměl hezký konec a už vůbec ne hezký průběh. Lazio totiž od Spallettiho Neapole dostalo rovnou čtyři branky a po nevýrazném výkonu se samo netrefilo ani jednou. Domácí velebí především Belgičana Driese Mertense, autora dvou branek.

Neapol potřebovala nějak reagovat na poslední dva nepříjemné výsledky, které z ní sňaly punc neotřesitelného vítěze. A je pravda, že právě Lazio s trenérem Sarrim na lavičce, tedy mužem, jehož herní systém vzkvétal právě pod Vesuvem, pro ni mělo být hodně náročným sokem. A to i proto, že Partenopei se museli dlouho obejít bez kanonýra Victora Osimhena.

Jeho absence ale minimálně v úvodu utkání nebyla vůbec znát. Naopak, Neapol spustila kolotoč akcí s takovou kadencí, za kterou by se ani Frank Castle nestyděl. Pouhých sedm minut stačilo domácím na vstřelená první branky. Dries Mertens se dostal u vápna k míči a nahrál ještě lépe postavenému Piotru Zielińskému, který neměl se svým oponentem slitování.

O pouhé dvě minuty později obrana Lazia zahořela znovu. Lorenzo Insigne posunul míč na volného Driese Mertense, který si ve vápně obhodil dva protihráče, snadno se jich zbavil a krásnou ranou zvýšil vedení svého týmu na dva nula.

Lazio se pochopitelně snažilo co nejrychleji s výsledkem něco udělat, jenže Immobileho průnik skončil jen na pozorném brankáři Ospinovi, zatímco pokus Luise Alberta z první po centru zprava zlikvidoval Ospina dalším parádním zákrokem. Před ním bylo pořádně horko i po dalším rohu a konkrétně hlavičce stopera Acerbiho, ale té se do cesty postavilo břevno za Ospinovými zády.

Neapol evidentně posílená aurou nesmrtelného a před rokem zesnulého Diega Armanda Maradony se prosadila potřetí ještě předtím, než uplynula půlhodina hry. Rychlou kombinaci zkrotil Lozano tak dobře, že míč skončil u kopaček belgického šikuly Driese Mertense. Ten z první napálil balon naprosto famózně do rohu brány gólmana Reiny a Neapol vedla ve šlágru kola o tři branky ještě před poločasem.

Do druhé půle v dresu Lazia naskočili Zaccagni nebo Lazzari, kteří měli v tom nejzákladnějším konceptu přidat do hry Biancocelesti rychlost a přímočarost. Nepřidali. Naopak, Reina měl co dělat, aby vychytal šance Mertense a posléze i Elmase. Lazio bylo směrem dopředu naprosto vygumované a koledovalo si o další zásah. Neapol se nad ním sice slitovala, ale jednu trefu si ještě nechala na samotný závěr. Pět minut před koncem se prosadil krásnou ranou z pětadvaceti metrů Fabián Ruiz.

Více informací k zápasu

AS Řím - Turín FC 1:0

28.11.2021 18:00

Góly: 32. Tammy Abraham

Tammy Abraham se konečně ukazuje jako velmi schopný zakončovatel, který Římanům dokáže zajistit tři body. Dnes večer se "Vlci" mohou radovat z výhry právě díky jeho trefě z první půle.

Římané chtěli navázat na dobrý výkon z Konferenční ligy, ale dobře věděli, že turínské FC bude mnohem náročnějším soupeřem. A trenér Ivan Jurić to jen potvrdil sestavou, kterou nechal vyběhnout na trávník Olimpica. Poté, co trochu netradičně oproti ostatním stadionům dozněla hymna AS i po tradiční hymně ligy, se AS snažilo dostat blíž k vápnu brankáře Milinkoviće-Saviće.

Plány portugalskému trenérovi trochu pokazilo brzké zranění kapitána a playmakera Lorenza Pellegriniho, který musel odstoupit už po pár minutách. A Turín opravdu ukazoval, že jeho forma se vzestupnou tendencí není náhodná. Především střed pole tvořený Pobegou, Lukićem a Praetem dával soupeři zabrat. Tím spíš, že obvyklí hráči Cristante s Veretoutem se dnešního duelu neúčastnili.

Po třiceti minutách už se ale AS prosadilo. Povedlo se mu trochu ukolébat svého soka a zasadit mu nečekaně ránu. Ve 32. minutě rozjel ve formě hrající Mchitarjan rychlou akci, Zaniolo nechal míč projít na Tammyho Abrahama a ten nemilosrdně zavěsil - 1:0 pro "Vlky".

Druhou trefu si mohl Abraham připsat z penalty, navíc když nebyl na hřišti ani Veretout. Jenže sudí Chiffi změnil svůj verdikt a faul Buongiorna na El Shaarawyho vynuloval ofsajdem, kterého se pár vteřin nazpět dopustil právě Abraham. Penaltu odvolal asi po pěti minutách čekání.

Do druhé půle už se zapojil i Zima, ale z pohledu trenéra Juriće to nebyl zrovna vítězný tah. Římané sice s postupem času vykazovali stále větší únavu, ale ani to hostům nestačilo k bodům. Ani několikeré střídání jim nestačilo a nakonec si domů odváží těsnou porážku.

Více informací k zápasu

AC Milán - US Sassuolo 1:3

28.11.2021 15:00

Góly: 21. Alessio Romagnoli - 24. Gianluca Scamacca, 33. Simon Kjaer (vl.), 66. Domenico Berardi

AC Milán odmítl nabídku posunout se do čela tabulky a po pěti měsících opět podlehl Sassuolu. Rossoneri sice na San Siru vedli, ale pak nepochopitelně přestali hrát a dovolili hostům vsítit tři góly. Na obrat tentokrát nebyly psychické ani početní síly, protože červenou kartu obdržel stoper Romagnoli. Dva góly z pohledu Sassuola zařídil Gianluca Scamacca a jednou se prosadil také Domenico Berardi.

Kapitán Alessio Romagnoli nepatří vždy do základní sestavy Milána, ale vinou absentujícího Tomoriho dostal příležitost se ukázat. Tuto možnost uchopil za správný konec a ve 22. minutě poslal AC Milán do vedení. Nakrátko rozehraný rohový kop vyústil v načechraný Hernándezův centr a Romagnoli na přední tyči hlavou zajistil vedení 1:0. Byl to dobrý začátek, jenomže také poslední světlý moment. Sassuolo jakoby přepnulo na vyšší obrátky a domácím to dělalo obrovské problémy.

Rossoneri se také z vedení dlouho neradovali. O tři minuty později dostal prostor ke střele Gianluca Scamacca a parádní ranou do šibenice nedal Maignanovi žádnou šanci zasáhnout. Mimochodem francouzský brankář se vrátil do sestavy po zranění. Gól Sassuolo nabudil a milánští byli od té chvíle všude pozdě. Ve 34. minutě odvrátil Theo Hernández rohový kop pouze k nohám Scamaccy a ten tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. AC Milán v závěru prvního poločasu úplně vypadl z tempa a neprobral se ani po změně stran.

Stefano Pioli sice zkusil okysličit sestavu příchodem Kessiého a Messiase, ale kýžený efekt to nemělo. Neroverdi pokračovali v aktivní hře a AC mělo s bráněním velké problémy. V 57. minutě se pustil do individuální akce Leão a myslel to dobře, jenomže netrefil cíl.

O deset minut později přišla velká chvíle Domenica Berardiho. Italský mistr Evropy si povodil Romagnoliho a střelou nasadil Maignanovi jesličky! Frustrovaný Romagnoli pak završil nepovedený výkon (brance navzdory) dalším faulem na Defrela a musel předčasně do sprch.

AC Milán prohrával doma o dva góly, hrál bez vyloučeného kapitána a čas se mu rychle krátil. Sassuolo mělo Milán přesně tam, kde ho potřebovalo mít. Italský vicemistr nepředvedl v zápase nic kloudného a zaslouženě prohrál. Po porážce ve Florencii tak ztratil všechny body i doma a odmítl se posunout na první místo tabulky. Neroverdi jsou na dvanáctí.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Bologna FC 0:1

28.11.2021 15:00

Góly: 83. Marko Arnautović (pen.)

Pouze jedna branka padla na stadionu Alberta Picca v La Spezii a postaral se o ní rakouský útočník Marko Arnautović. Boloňa díky němu ukořistila tři body, které před týdnem ztratila v souboji s Benátkami.

Utkání nabídlo poměrně ofenzivní podívanou. Šancí bylo dostatek na obou stranách a je veliká škoda, že gólem skončila jenom jedna z nich.

O první rozruch se postarali domácí, kteří se v 9. minutě dožadovali pokutového kopu. Nzolův pád ve vápně ale sudí jako penaltový nevyhodnotil. Na druhé straně zase zahodil velkou příležitost Marko Arnautović, který orazítkoval tyč! A v podobném duchu se pokračovalo i nadále. Strelec trefil v nadějné šanci jen Skorupskiho a ve 36. minutě hlavičkoval po rohovém kopu nad Soumaoro. Skóre se neměnilo ani ve 44. minutě a po druhé v zápase zvonila při šanci Rossoblu tyčka - tentokrát po střele Barrowa.

I ve druhém poločase se bylo na co dívat. S Orsoliniho střelou měl Provedel velké problémy a tu Amianovu vyškrábl Skorupski na rohový kop. V 63. minutě trefil Musa Barrow opět tyč a výsledek zůstával nadále 0:0. Na remízu ale nakonec nedošlo. Devět minut před koncem totiž přišla poměrně kuriózní penalta. Arnautović rozehrál volný přímý kop, načež trefil ruku Nzoly, který stál ve zdi a údajně si kryl obličej. Ruka však byla vysoko a sudí neměl slitování, stejně jako exekutor Arnautović, který tak poslal Boloňu do vedení.

Speziu takový moment pochopitelně poznamenal a až do konce utkání se z inkasované branky nevzpamatovala.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Janov CFC 0:0

28.11.2021 12:30

Góly: -

Léčba pod Andrijem Ševčenkem zatím nezačala plně fungovat. Bod ze hřiště Udinese však má svojí váhu, takže vyloženou nespokojenost u Grifonů nehledejme. Utkání bylo spíše průměrné, více šancí mělo Udinese, avšak ani jednu nebylo schopno proměnit.

Nový trenér Janova Andrij Ševčenko tak na svojí premiérovou výhru stále čeká. Bod z Dacia Arény ale není vyloženým neúspěchem.

První poločas toho směrem dopředu příliš nenabídl. Hrálo se velmi opatrně a nejzajímavějším momentem bylo brzké střídání zraněného Pereyry za Pussetta. Janov se jinak snažil o držení balónu a vyčkávat na vhodné příležitosti, ty však ne a ne přijít. Teprve ve 43. minutě měl vyloženou šanci Ekuban. Hostující hráč se dokázal prodrat do šestnáctky, ovšem před Silvestrim nedokázal razantně zakončit.

Ani ve druhém poločase to nebyla žádná hitparáda. Až v 67. minutě se pokusil o koncovku Udogie, ale v dobré pozici vůbec netrefil branku. Grifoni byli o něco lepší v držení balónu, ale více šancí zase mělo Udinese. Vyloženou šanci měl i Beto, do jehož střely se vložil špičkou kopačky Cambiaso.

Domácím to nevyšlo ani v nastavení. Dacia Aréna už se radovala ze tří bodů, ale branka Udogieho nebyla kvůli ofsajdu uznána. V samotném zápase nakonec žádný gól nepadl a tak si oba celky připisují po bodu.

Více informací k zápasu

Venezia FC - Inter Milán 0:2

27.11.2021 20:45

Góly: 34. Hakan Çalhanoğlu, 90+6. Lautaro Martínez (pen.)

Inter Milán pokračuje v dobrých výkonech a tři body veze i z Benátek. Gólově se o ně postaralo duo Çalhanoğlu a Martínez.

Venezia stála před těžkým úkolem - zastavit Inter, který i díky posledním zápasům začal nabírat sebevědomí. A ještě k tomu se domácí nováček musel popasovat s dvojicí Correa - Džeko, která patří mezi nejnebezpečnější v celé lize. S vědomím, že na lavičce čeká na šanci Lautaro Martínez. No, moc dobré vyhlídky nováček sezony neměl. Přesto, nebo možná právě proto, přistoupil k utkání aktivně a nebojácně.

Brankář Samir Handanovič musel likvidovat šance Aramua s Kiyinem a Inter se delší dobu spíš hledal. V ofenzivě se Nerazzurri trochu trápili a finální nahrávky neměly potřebnou přesnost ani nápad. Kýženou změnu nabídla až 34. minuta, v níž došlo před vápnem k faulu a sudí nechal chytře hru plynout. K míči se za vápnem dostal turecký záložník Hakan Çalhanoğlu a jeho krásná rána poslala míč přesně k tyči - Inter vedl jedna nula a mohl hrát ve větší pohodě.

Do konce první půle se to ale moc neprojevilo, minimálně ne na skóre. Prapor domácí Venezie se pokoušel nést a udržet hodně vysoko Okereke, ale ani jeho dvě šance před koncem první půle k ničemu nevedly. Po změně stran se do první větší šance hnal Edin Džeko, jenže ten svou povedenou ránu namířil jen do náruče brankáře Romera.

Zajímavější akce se udála po hodině hry, kdy Inter málem zvýšil zásluhou hlavičky Milana Škriniara. Jeho zakončení ale obrana domácích vykopla z brankové čáry! O pár minut později se Barella natlačil před svého strážce a nahrál Džekovi, jenže jeho ránu vyrazil se štěstím brankář Romero. Interu se povedlo definitivně rozhodnout utkání v nastavení, kdy sudí Marinelli po nápovědě od VARu pískal penaltu. K ní si stoupl střídající Lautaro Martínez a nemýlil se.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Atalanta Bergamo 0:1

27.11.2021 18:00

Góly: 28. Duván Zapata

Juventusu se v letošní sezoně nedaří a další škraloup zaznamenal v zápase s Atalantou. Ve 28. minutě vstřelil jedinou branku utkání Duván Zapata a "Stará dáma" na to nedokázala nijak zareagovat. Juventus si tak připsal už druhou soutěžní porážku během pár dní.

Ještě nedávno Juventus dominoval Apeninskému poloostrovu, jenomže v této sezoně je všechno jinak. Další ztrátu zaznamenal v domácím zápase s Atalantou a i po čtrnácti kolech zůstane mimo pohárové příčky.

Oba celky hrály v týdnu Ligu mistrů a následně byly zklamané. Zatímco Juventus schytal debakl 0:4 od obhájce trofeje Chelsea, Atalanta remizovala s Young Boys Bern. "Stará dáma" chtěla výsledek z Londýna odčinit, jenomže proti Atalantě se jí vůbec nedařila koncovka. Hosté byli dokonce o něco aktivnější a ve 28. minutě se ujali vedení. Duván Zapata dostal od Djimsitiho kolmou přihrávku a střelou o břevno nedal Szczęsnymu žádnou šanci.

Deprese Juventusu se ještě více prohloubila. Hrál se ale vyrovnaný zápas nahoru dolu a na vyrovnání či obrat měli domácí ještě spoustu času. Juve ale nebylo schopno více zaměstnat Mussa a do šaten odcházelo s mankem.

O přestávce stáhl trenér Allegri nevýrazného Chiesu a nahradil jej Bernardeschim. Byl to nový muž na hřišti, jenž se pokusil překonat Mussa nebezpečnou střelou, která ke smůle Juventusu prosvištěla těsně vedle. Juventus se ale nemohl dostat do trvalejšího tlaku, navíc Atalanta opravdu skvěle bránila. Druhý poločas už nenabídl takovou podívanou, což bylo dáno zejména vedením Atalanty a neschopností Juventusu soupeře zmáčknout.

Čtvrthodinu před koncem se Atalanta dožadovala pokutového kopu, ale sudí Abisso se rozhodl nepískat. Hosté samozřejmě nikam nespěchali, hráli přesně to, co potřebovali. Juventusu se rychle krátil čas a v nastavení drama vrcholilo.

"Stará dáma" dostala k dispozici ještě šest minut a v páté minutě zahodil obrovskou příležitost Paulo Dybala. Argentinský útočník se postavil k volnému přímému kopu a naneštěstí pro Juve trefil jen břevno! Domácí se snažili do posledních sekund, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Více informací k zápasu

Empoli FC - ACF Fiorentina 2:1

27.11.2021 15:00

Góly: 87. Filippo Bandinelli, 89. Andrea Pinamonti - 57. Dušan Vlahović

Fiorentina před týdnem uštědřila Milánu první porážku v sezoně, ale na dobrý výkon navázat nedokázala. V Empoli sice dlouho vedla, ovšem v závěru nečekaně selhala a nakonec prohrála. Obrat z 0:1 na 2:1 obstarali v 87. a 89. minutě Bandinelli a Pinamonti.

V Empoli se bezpochyby zrodil překvapivý výsledek. Fiorentina byla velkým favoritem, letos se jí konečně daří a v minulém kole získala skalp milánského AC. I na stadionu Carla Castellaniho měla našlápnuto dobře.

Úvod utkání nabídl klasickou oťukávanou bez větších příležitostí. Empoli mělo o trochu větší územní převahu, ale ve 31. minutě zahrozila poprvé Fiorentina. Střelu Saponary vytěsnil dobrým zákrokem Vicario. O dvě minuty později pak skončil nepovedený centr "Fialek" na břevně! Do konce prvního poločasu měli hosté ještě jednu velkou gólovku. Přímo před Vicariem se dostal k dorážce Callejón a selhal.

Vincenzo Italiano se rozhodl na druhý poločas poslat do hry Gaetana Castrovilliho a ještě tím zvýšit ofenzivní snažení Violy. A v 57. minutě se Fiorentina skutečně dočkala. Callejónův přízemní centr doputoval k nohám Dušana Vlahoviće a srbský útočník se opět zapsal mezi střelce.

Fiorentina držela nadějný stav dlouho a čtvrthodinu před koncem mohla přidat druhou branku. Giacomo Bonaventura vyslal dobrou ránu a Vicario skvělým zákrokem vyškrábl balón nad břevno. Později musela hosty tato neproměněná šance hodně mrzet.

Empoli se snažilo o vyrovnání a dočkalo se tři minuty před koncem. Do pokutového území Violy přilétl centr, brankář Terracciano ho nezvládl vyboxovat do bezpečí a z druhé vlny přispěchal s úspěšnou dorážkou do prázdné branky Filippo Bandinelli - 1:1. A to nebylo všechno. Nabuzení Azzurri vzápětí dokonali obrat, když si za obranu zaběhl Andrea Pinamonti a uklidil balón k tyči. Fiorentina byla jako opařená a z tohoto direktu se nevzpamatovala.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Hellas Verona 3:1

27.11.2021 15:00

Góly: 51. Antonio Candreva, 77. Bartosz Bereszyński, 90. Nicola Murru - 37. Adrien Tamèze

"Námořníci" z Janova navázali na výkon z minulého týdne a doma porazili nebezpečný Hellas 3:1. Ukončili tím jeho pětizápasovou neporazitelnost a poskočili na čtrnácté místo tabulky. Branky domácích obstarali Candreva, Bereszyński a Murru. V dresu Hellasu se jako jediný prosadil Tamèze.

Na stadionu Luigi Ferraris se potkaly šestnáctý celek s devátým, ale o velkém favoritovi nemohla být řeč. Sampdoria v posledním kole vyhrála a tři body chtěla potvrdit i na domácím hřišti.

V sestavě Hellasu ani tentokrát nechyběl český reprezentant Antonín Barák, který se ale proti Sampdorii neprosadil. Hellas byl v úvodu utkání lepším týmem, ale Sampdoria postupně vyrovnala hru. Bohužel pro ní musel už ve 36. minutě střídat zraněný Ferrari a v sestavě ho nahradil Yošida. Jen o minutu později pak domácí inkasovali a Japonec v tom sehrál smutnou roli. Střelu Adriena Tamèzeho fatálně tečoval, takže Audero nemohl efektivně zasáhnout.

Dvě velké šance na obou stranách se urodily těsně před koncem poločasu. Caputovu střelu už v nastavení zlikvidoval Montipó a na druhé straně hřiště pálil nad Ceccherini. Na stadionu Luigi Ferraris se nehrál špatný fotbal, Hellas měl navrch a nakonec první poločas ovládl zaslouženě.

Sampdoria si musela počkat na vyrovnání do druhého poločasu a prosadila se záhy. Prodloužený centr z levé strany napálil z úhlu do branky křídelník Candreva - 1:1. Vyrovnávací branka Sampdorii nabudila a v 65. minutě přispěchala s další velkou šancí, ovšem Montipó neinkasoval. Snaha "Námořníků" se výrazně zvýšila a o pár minut později přinesla své ovoce. Na další dobrý centr si naskočil Bartosz Bereszyński a čtvrthodinu před koncem byl dokonán obrat.

Domácí byli v laufu a v závěru ještě poslali na hřiště čerstvé síly, které definitivně rozhodly. V 90. minutě dostal spoustu prostoru a času ke střele Nicola Murru a přesnou křižnou ranou zvýšil na konečných 3:1. Sampdoria zvítězila po druhé v řadě, zatímco Hellas po pěti zápasech bez porážky nebodoval.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Salernitana Calcio 1:1

26.11.2021 20:45

Góly: 73. Leonardo Pavoletti - 90. Federico Bonazzoli

Cagliari bylo opravdu blízko důležitému vítězství, ale nakonec má pouze bod. Prakticky celý zápas nepustilo Salernitanu do jediné šance a když se dostalo čtvrthodinu před koncem do vedení, vypadalo to skutečně nadějně. Stadion v Cagliari ale zmrazil pozdní brankou v 90. minutě Federico Bonazzoli.

Od samého začátku bylo utkání hodně svázané taktikou. Potkaly se sice dva nejhorší týmy Serie A, avšak ani jeden nehodlal více riskovat a to byla velká škoda. Teprve ve 25. minutě zkusil akrobaticky střihnout nůžkami Keita Baldé, ovšem branku netrefil.

Salernitana musela ještě v prvním poločase střídat a zraněného Gonda nahradil Zortea. Vůbec největší šanci měl až v nastaveném čase João Pedro! Jeho hlavičku po rohovém kopu zneškodnil Vlad Belec. Na druhé straně ještě zkusil zakončil i Luca Ranieri a Cragno si také připsal úspěšný zákrok.

V závěru poločasu se oba týmy přeci jenom trochu více odvázaly a zejména Cagliari cítilo šanci utkání rozhodnout ve svůj prospěch. O přestávce přišel do hry i Strootman a aktivita domácích se o něco zvýšila. V 58. minutě vypálil nad Marin a čtvrthodinu před koncem se Sardiňané dočkali. Carboni nasadil Obimu jesličky a po jeho přihrávce procedil balón do sítě Leonardo Pavoletti.

Do té doby si Salernitana nebyla schopná vypracovat větší příležitost a najednou měla jen čtvrthodinu na případné vyrovnání. Cagliari bylo blízko výhře, ale v 90. minutě ji neudrželo. Federico Bonazzoli zůstal v šestnáctce úplně volný a v náběhu rovnou z první napálil balón do branky!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol14112130:735
2.AC Milán14102230:1832
3.Inter Milán1494134:1531
4.Atalanta Bergamo1484228:1728
5.AS Řím1481524:1525
6.ACF Fiorentina1470721:1921
7.Juventus FC1463518:1621
8.SS Lazio1463525:2521
9.Bologna FC1463520:2421
10.Hellas Verona1454528:2519
11.Empoli FC1461721:2619
12.US Sassuolo1453622:2118
13.Turín FC1452717:1417
14.Udinese Calcio1436516:2015
15.UC Sampdoria1443720:2615
16.Venezia FC1443712:2115
17.Spezia Calcio1432915:3211
18.Janov CFC1417617:2610
19.Cagliari Calcio1415816:298
20.Salernitana Calcio14221011:298

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (103)

Přidat komentář
M11

Gratulace Atalante..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Bergama, zasloužené vítězství.

Reagovat
Liquid

7 bodů ztráta na LM, věříš v ní ?

Reagovat
Il Architetto

Na tu ztrátu určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fino alla fine Až ta ztráta 7 bodů bude i na začátku března, pak ti řeknu, že už je to celkem utopie. Na konci listopadu je ta otázka směšná.

Reagovat
lajka30

Je vidět že Juventusu došli prachy na korupci. Možná i zavedení varu pro ně nebyla ta nejlepší věc. Dneska by tam aspoň jednu penaltičku pro Juventus rozhodčí pískl.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PH8

Reagovat
10
Reagovat
smazaný uživatel

To je jak s dětmi. Jaké si je vychováš... Ale to už souvisí s tou dobou, takže opět jen odkaz na Gigiho s Andreou... Tohle to jen potvrzuje.

Reagovat
eder

No CR7, no party...

šmíráci

Reagovat
Ranoth

bez Ronalda tam nema kto strielat goly no Morata je totalne drevo

Reagovat
The Krupy

Tie správy o finančných záležitostiach neriešim, ale ak to bude viesť k odchodu svätej dvojice, alright. Zhrňme si to:

- Hráme horšie než pod Pirlom. Jasné, káder stojí za houby ale určite nemusí dostávať štvorku od Chelsea (nech sú akokoľvek skvelí) a byť v strede tabuľky. Je to hanba, Allegri zatiaľ zlyháva na celej čiare. Gianni sa v hrobe obracia.

- De Ligt, perspektívny stopér, ktorého by sme mali za každú cenu udržať, ze nasratý že nehrá pravidelne a chce odísť.

- Chcú predať Kulusevskeho, ktorý má ako jeden z mála hráčov kádra potenciál.

- Nechali sme si utiecť Donnarummu.

- V kádri straší kopa žolďákov bez vzťahu ku klubu, ktorí nie sú dobrí ani vo futbale.

- Marketingové zázraky typu Piemonte Calcio nemali absolútne žiadny pozitívny efekt. Tisícky followerov na sociálnych sieťach si vzal Ronaldo so sebou.

- Stručne povedané, dojebali čo mohli. V tom kádri sú tak štyria-piati hráči, ktorým sa dá fandiť, zvyšok je fanúšikov úplne u prdele.

- Nevadí, že sú výsledky na hovno, božský Méďa radšej s kamošom Andreom si aj tak pôjdu svoje.

Fandím od roku 2002, neprestal som ani v druhej lige, ale toto ma fakt nebaví. Najzaujímavejšie na tom je, že to síce zamrzí, ale nejak to neprežívam, asi starnem a futbal ma už neťahá tak ako kedysi. Radšej ako zápas tejto sebranky si pozriem dokument o Del Pierovi. A ak by to niekoho zaujímalo, Ronaldo nechýba. Je jedno, či tam rozhadzuje rukami degeš z Francúzska alebo Portugalska.

Snáď sa to zlepší, ale úprimne, neverím v nejakú pozitívnu zmenu v dohľadnej dobe. Jebať, je to len futbal. Ciao

Reagovat
10

Ještě bych dodal, že máme 3 prohry doma ze 7 zápasů se skóre 7:7. Většina jiných trenérů, kterým by nedali smlouvu na !!!4 roky za 9 mega ročně, už by balila kufry.

Reagovat
sankakofi

ja sa skôr spýtam, že aký dokument o Alexovi???

Reagovat
Neutron

ja som minule pozeral dokument o vyrobe Vysociny. Odporucam.

Reagovat
valloire

Ronaldo není a Juve šlape hned líp.

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

netreba brat tak vazne ten futbal treba si ho uzzivat ako pekny sport ktory mame radi

Reagovat
10

jo, asi jako Man Utd s lepším kádrem a Ronaldem na 9. místě tabulky

Reagovat
valloire

Tam je to ale o trenerovi...

Reagovat
10

to víš že jo...

Reagovat
valloire

a to vim že jo brouku

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
mistr129

Ten byl až dosud stejný jako loni a předloni

Reagovat
stuff

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Spalovač šancí

Řekl bych, že to ještě nějaký pátek bude trvat, než po něm ten bordel uklidí. Však ani Real se ještě nedokázal vzpamatovat a to už tam není 4. sezonu

Reagovat
Rudy

ti sasci tohle nikdy nevemou vubec v potaz

Reagovat
Rudy

ale maji hrace gratis, ti je vytrhnou Ramsey Rabiot

Reagovat
snuff24

INTER JE BOŽÍ !!!! letos nás v lize nikdo z TOP týmů nedokázal přehrát. Škoda té smolné remízy s těma sousedníma babrákama. Zbývá ještě ranec zápasů, ale letošní Juventus mi dává naději, že by jsme si to mohli obhájit. Neapoli ani AC nevěřím, že jim to vydrží do konce sezony. FORZA INTEER

Reagovat
smazaný uživatel

Ja letos věřím do posledního kola AC. Neapol zřejmě odpadne. Každopádně je příjemná změna vidět na špici AC a inter jako z roku 2002. Asi si zahrají z nostalgie CSM 2002.

Dneska dneska důležité 3 body

Reagovat
AngryPrd

Dneska jeden odpad vykon co predvadzaju.

Reagovat
10

proč ti dává zrovna Juventus naději? to je jako napsat, že letošní Empoli ti dává naději na Scudetto

Reagovat
snuff24

Nevím furt byl pro mně Juve největší soupeř ať je momentálně v prdeli jak chce.Z příchodu Alegriho jsem mel strach, ale tak zatím pohoda

Reagovat
Eldarion

Pri tej (ne)rotácii zostavy Interu odpadne v priebehu sezóny skôr Inter ako AC.

Reagovat
snuff24

nemyslím si, ale že by jsme měli vyloženě nějakého nepostradatelného hráče v sestavě a lavičku máme podle mně kvalitnější než AC. Navíc vy jste odpadli i loňi, ale samozřejmě se může plést jen bych si na to vsadil.

Reagovat
Kaka14

tak zase Vasa brankarska dvojka je ako Columbova zena ... nikdo ho este nevidel par rokov

ale zase to som si myslel aj o Lukaku, ze bez neho budete nahrati a hrate rovnako dobre aj bez neho

Reagovat
Beči

Ty sousední babráci jsou v tabulce pořád nad vámi

Reagovat
cresposuper

Inak nech uz sezona dopadne akokolvek, treba uznat, ze Inzaghi robi super pracu

Reagovat
snuff24

Čtvrtfinále LM a top 3 v lize a za mě to bude slušná sezóna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new

Před sezónou odešli 2 klíčoví hráči a přesto je to tak jak je, je to super

Reagovat
Inter Eterno Amore

+Eriksen

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
AngryPrd

Gratulujem Kessie, dalsi zapas si pre AC pokazil vysledok. Kazdy druhy zapas nejaký trapas, radsej chod uz prec. Nechapem preco si chce AC udrzat Leao-a ?? Co z toho ze ma super techniku a robi si z hracov kuzelky, ked da raz za rok nejaky gol. Ked som videl banan co zavesil Scamacca, stale mi nejde do hlavy preco ho AC nekupilo, ked mali sancu. Taky Berrardi si s obranou AC robi co chce, je mu jedno proti komu stoji. Takeho hraca by trebalo a nie drzat si hracov bez progresu.

Reagovat
fRRR

Snad ještě horší výkon než proti Fiorentině, dneska tam snad ani nebylo nic moc smolnýho, prostě hroznej výkon od všech. Příště základ Tonali, Messias a doufejme že se uzdraví Tomori, protože bez něj ta obrana evidentně hoří.

Z dlouhodobýho hlediska je spíš dost problematický, že všichni kdo měli na začátku sezóny jakž takž formu, tak ji prakticky ztratili (Saele, Leao, Brahim, Bennacer). Snad se to obrátí...

Reagovat
AngryPrd

Dnes za cely zapas 2 srely na branu?! Vsetkych by som dal hrat do Bcka aj s trenerom, ktory takto pripravil muzstvo. Uz podpisal novu zmluvu a je spokojny. Vsetci hrali akoby si mohli dovolit prehrat. Mali sme nejaky naskok a teraz je uz Inter iba bod za AC. A my ideme snivat, ze uhrame doma Liverpool? Aj s B timom nas rozoberu. Hanba taky zapas prehrat a s takym muzstvom est jednu vec nechapem naco priniesli Messiasa? Ok dal gol proti Atletom ale ved on je hrac max. Do druhej ligy

Reagovat
Kaka14

Tak Messias patril k tým lepším dnes toho by som sa zastal …. Ostatní to oveľa viacej kazili, streli vedľa brány ako keby hrali 5 ligu

Reagovat
AngryPrd

Nehnevaj sa na mna ale ak ti staci taky hrac v AC tak sa necudujem ze AC uz dlho nic nevyhralo a ani nevyhra. Trener sa vyjadril o nom ze v treningoch ukazuje zaujimave veci ale v zapase som nevidel z toho nic. Ibra uz nedokaze urobit jedneho hraca a ani si netrufa. V time nie je nikto drzy a kvalitny zaroven co by vedel na seba zobrat zodpovednost. Leao to ma ale jeho pristup je na facku, ten za klub nikdy dusu nevypluje. On si to tam iba odbeha ako na treningu. Akceptujem prehru po dobrom vykone s dobrym muzstvom ale nie po takej hanbe a s takym timom. Nasrali ma poriadne. Sorry iba moj nazor.

Reagovat
fRRR

Vždyť odehrál zatím 120 minut doslova, nikdy víc jak pár desítek minut. Na Atleticu dal gól a nahrál na další, kdyby to Bakayoko proměnil. Dneska k tomu taky byl téměř nejblíž. Zda je hráčem pro AC nebo není rozhodnou další zápasy, v Serii A za Crotone (!) minulej rok taky předváděl dobrý výkony. Všechno co jsem tím ale chtěl říct, že v té formě v jaký teď hraje Brahim i Saele tam můžeme klidně zkusit postavit jeho, dát mu šanci.

Reagovat
AngryPrd

S poslednou vetou suhlas. Ale klub by sa mal prebrat a namiesto vyjednavania s hracmi ktori chcu 9 mil. By mali kupovat kvalitnych utocnikov alebo hracov na posty, ktore mame slabsie.

Reagovat
fRRR

Tak v zájmu té finanční stability a té realistické optiky (AC zdaleka ještě není tam, kde bylo před patnácti lety) je ta strategie docela dobrá. Prostě nemůžou v tom postupným budování ještě přestřelit a sázet 40 mega za hotový ofenzivní hráče...

Jinak si ale myslím, že vedení ví, kde tlačí bota, viz snaha získat Faivreho jako pravýho křídelníka. Ten útok je kapitola sama o sobě, tam bych s tebou souhlasil, že mít útok Ibra, Giroud, Pellegri je trochu smutný, ale zase bych řekl že je to umění možnýho. Bohužel velkým faktorem je i absence Rebiče, ten mi chybí dost... není vždy konzistentní, ale rozhodně mě tak nedokáže vysírat jak chodící Ibra s marným Giroudem

Jsou to malý krůčky, ale důležitý a z týhle prohry bych prostě nedělal katastrofu a že maj jít do béčka. To si můžeme říkat až na základě dalších zápasů...

Reagovat
smazaný uživatel

Sis vsadil a na zapas ses ani nepodival ne?

Reagovat
AngryPrd

Nevsadil a zapas som videl cely.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste neco ohledne Messiase?

Reagovat
AngryPrd

Nie, vsetko som napisal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si zapni FIFU udelej si sestavu z nejlepsich hracu které znas a budeš spokojeny. Hodnotis vykony podle jmena evidentne

Reagovat
AngryPrd

Haha Fifu som hral naposledy v 2007. Uz nemam malo rokov, a mam uz ine priority. Nikdy som nehodnotil podla mena iba mam prisnejsie meritko na hracov ako ty. Ako fanusik mam na to pravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty asi zijes v té dobe Seedorfa Maldiniho apod.. To jsi bohužel zaspal dobu. Buď rád, ze Ac nehraje stred tabulky, ale bojuje o titul. Kvuli jednoho zápasu se nemusíš rozčilovat jak kdyby ti zdrazil chleba. I bayern obcas blbe prohraje nebo debaklem. Uvedom si ze uz neni rok 2007 a AC se dostava POMALU zpatkx nahoru. Nebo chceš at jsou jak chelsea? 200 milionu eur kazdy přestupak?

Reagovat
AngryPrd

Presnejsie od cias 1994 zijem s AC. Asi sme sa nepochopili. Vsetko co si napisal je ok, iba opakujem ja mam prisnejsi / iny pohlad na vykon hracov. Nemam nic proti Messiasovi, je teraz super efektivny. Len ma trapi, ze hracov lepsich kvalit pustaju a predavaju prec a potom sice lacno ale kupia mensiu kvalitu. A pritom stacilo dat iba viac casu tym hracom - Priklad - El Sharawy, A Silva, Saponara, Acerbi...

Reagovat
rel7

škoda výkonu ale za mě rozhodnul 3. gól který podle mě neměl platit po zákroku na kriminál, 2 góly se dohánějí těžko...

Reagovat
fRRR

Jo a Sassuolo výkon naprosto skvělej, po tý první dvacetiminutovce si srovnali obrannou linii a prakticky k ničemu už celej útok nepustili.

Reagovat
maras93

Sassuolo hodně kvalitní výkon

Reagovat
maras93

Sry, spatnej smajl

Reagovat
REPLIKATOR

Romagnoli kvalitní bránění

Reagovat
Yanek

Dnes výbuch, ale i takové zápasy v sezoně jsou. Další kola napoví víc.

Reagovat
maras93

Reagovat
Kaka14

Nabudúce by sa už patrilo vyhrať

Forza Milan

Reagovat
Panděvova ofina

Snad jste ty víka od kanálů nevyhodili, řekl bych, že se ještě budou hodit

Reagovat
LesyJePan

Neapol zaslužene, verím im viac než nam, tak snad im to aj vydží. Nech to vyhraju radsej oni nez merda.

Reagovat
fRRR

já bych jim to dokonce po těch letech hrozně přál, nastal čas aby ten titul konečně ukopali!

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Kaka14

Reagovat
DelPiero137

Aspon zo skupiny EL mohli postupit

Reagovat
10

Neapol to tradičně dojebe, stejně jako minulou sezonu, stejně jako ty sezony předtím. Na to bych klidně vsadil. Inter si podle mě v klidu to Scudetto obhájí.

Reagovat
PISTOLERO

kéž by

Reagovat
LesyJePan

Môže byť, vlastne sa to od nich aj čaká ale bodaj by motyka vystrelila

Reagovat
10

Z těch "reálných" možností bych jim to za ty roky přál, hlavně tomu městu a celýmu jihu. Ale obávám se, že to ně zase dolehne a vyhrajou m°r°azzurri.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Azurový sen - Cesta do Wembley (Netflix). Viděli jste? Podle mě fajn pohled do týmu během celé té úžasné cesty na vrchol.

Reagovat
Inter Eterno Amore

nevidel díky za tip

Reagovat
10

mám to na playlistu, těším se na to

Reagovat
10

Je to super, pěkný momenty nejlepší asi tetování Manciniho

Jinak je prdel sledovat ty taktický přípravy, podobný to bylo v případě Pirla v tom All or nothing. Člověk by čekal něco aspoň trošku sofistikovanýho a složitýho, ale oni většinou řekli "víte co máte dělat, vy jste na hřišti, rozhodněte se sami, musíme makat, bráníme odsud, přihrávejte si po zemi." Když k tomu přičtu ty motivační proslovy Bonucciho a spol., který jim asi píše Jan Plavec, tak se mi celá ta představa o fotbale dost hroutí

Reagovat
snuff24

tak přece tajemství šéfkuchaře ne ? vypnuli se kamery a začali kouzla. Sice je každý zápas jiný a tedy i příprava na něj je jiná, tak proč hned všechno prozrazovat ? ...teda doufám, že to tak je jinak bych byl taky zklamanej,

Reagovat
10

Jasně, že tam nedali všechno, ale zase ten Pirlo to říkal v přestávce, tam asi nebyl čas něco "nahrávat", realita bude někde uprostřed, ale moc velký iluze bych neměl

Reagovat
pistacik11

A čo si čakal? Veď ty hráči hrajú futbal celý život, netreba im všetko linajkovať, a ak by mali ukázať každeho aký individuálny pokyn dostal napr. na bránenie hráča tak to by bolo zase na pekne dlho.

Ale tímu ako celku zase toľko toho hovoriť netreba. Situácie majú natrenovane už deň dva, tri pred zápasom.

Reagovat
10

Ježiš já si dělám prdel Je mi jasný, že tam je jen malá část a je to upravený pro potřeby toho formátu, ale stejně to žádná raketová věda nebude, z toho pohledu se taktika podle mě přeceňuje

Reagovat
fRRR

Měl jsem úplně stejný pocity

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra dobrý téma.

Tady je podstatný to, kolik máš hráčů, kteří v nejdůležitějším věku 6-15 let, získali herní inteligenci a cit pro ten daný sport, tady konkrétně pro fotbal. A buďme k sobě upřímní, aktuálně jich tolik není, což je výsledkem tlaku výchovy na taktiku a fyzičku. A taktice pak můžeš schovat slabiny, které eliminuješ vyzdvihnutím silných stránek těch hráčů. Vzájemně si pokryjí slabé stránky. V tomhle je absolutní mistr Conte. Jenomže pak shoří, protože nedokáže tým budovat v delším horizontu. Mancini dokázal ten mladý tým zformovat, protože jim dodal motivaci. On je vynikající motivátor. To, co dělá, není o taktice. On těm hráčům dokáže taktně dodat sebevědomí a důvěru. Se stačí podívat, co provedl se Spinou, ten kluk hrál na repre úrovni o třídu výše než v klubu. Jorginho ve stažené roli v reprezentaci je král, zatímco v Chelsea se dokáže bytostně trápit. To, jak zahráli na Euru Manu, Pessina nebo nakonec i Emerson ve finále, to byla jen práce motivace. Tam skutečně ryzí fotbalisty s tím pravým fotbalovým IQ napočítáš na prstech jedné ruky. Na MS 2006 si všechny ty borce s úžasný fotbalovým IQ nebyl schopný naskládat do základní jedenáctky, kolik jich bylo.

Tohle je třeba náš problém v Juve aktuálně. Teď by měl přijít Conte a postavit základy, to Allegri nedokáže. Jenomže pak by se museli opět vyměnit, protože Conte nedokáže navázat v další fázi, zatímco v ní je Allegri skvělý. Tohle jsem taky dlouho přehlížel a nechápal. Oni ti kouči, když se na to podívám, mají každý své specifické období, ve kterém dokáží tým vést, každý má ten svůj vrchol v jiné výkonnostní fázi. A abys byl dlouhodobě úspěšný, musíš je prostřídat. Tohle byl majstrštyk od Marotty, že přivedl po Contem Allegriho a díky tomu jsme mohli zažít tu dlouhou jízdu. Obráceně by to nikdy nefungovalo. Běžně se to totiž v klubech neděje a proto se nedějí tak dlouhé jízdy za titulem napříč lety. Lippi je podobný jako Allegri a ten u nás letos skončí předčasně, nevěřím, že vydrží do konce sezóny. Bude to podobný průšvih jako Lippi v Interu 1999-00. Chtělo by se mi říct, že chybami se člověk učí, ale u tria loupáků tomu moc nevěřím.

Reagovat
10

amen, fratte

Ta podobnost s Lippim se nabízí, bohužel tentokrát tam není "La Triade", aby postavila adekvátní tým. Resp. je, ale je to triáda idiotů.

Stejně jako s Covidem, tak ani s Juve nevidím to světlo na konci tunelu, tímhle stylem se v tom budeme plácat ještě 2-3+ roky.

Reagovat
10

Jinak Conte by teď podle mě byl cesta zpět, ztratily by se další roky jako s Ronaldem. Teď je asi bohužel fakt potřeba si nabít strašně hubu, vyčistit to a postavit znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Conte z před 10 let by byl OK, aktuální Conte s jeho nafouknutým egem by věci moc nepřispěl. A dokud je v klubu Agnelli, tak on se nevrátí. Jsem taky pro nabití si huby. Jako je radost užívat si titulů, ale ona je radost i koukat na budování. Jen jsem teda měl rád, když budovali kompetentní lidé a ne kamarádíčci.

Reagovat
10

Ideální by bylo, kdyby John dal Andreovi na hraní třeba Ferrari a prezidenství dal Alexovi, nebo třeba Lippimu...ale všichni víme, komu by to soudruzi dali, malá nápověda je tenhle smajlík

Reagovat
smazaný uživatel

Joo, není triáda jako triáda.

Škody se budou dávat dohromady dlouho, to je daň za poslední tři roky stupidního vedení. Taky záleží, kam se bude fotbal v Evropě v následujících 3-5 letech ubírat, jak budou reagovat UEFA a FIFA, co možné formáty repre turnajů a jak dopadne ta supr dupr liga pro smetánku.

Reagovat
Yanek

K tomu IQ - v dokumentu ukazovali Jorginha, jak sleduje svoje zápasy ze záznamu. Líbilo se mi jak tam mluvil Sirigu, i když je ze starší generace. Z té mladší určitě Barella, Spina, Loca, Donnarumma, Chisea... Myslím, že daleko horší by to bylo u záběrů z kabiny např. Anglie, tam podle mě ten nezájem a (ne)týmovost byly vidět daleko víc. Itálie je na tom teď docela dobře. S tím, že je Mancini spíš mental couch souhlas a i to je umění.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš to v pozdějším věku dohánět jak chceš, ale co nemáš z "dětství", to už nikdy nedoženeš, pořád budeš pokulhávat a budeš muset vynakládat velké úsilí, abys ten deficit eliminoval. Způsob myšlení a citu pro hru můžeš patřičně rozvíjet jen jako dítě, později to jen vybavuješ z nevědomí. Určitě na tom Itálie není tak zle ve srovnání s aktuálními jinými zeměmi, ale je na tom zle ve srovnání se svou minulostí. Hlavně u Itálie je historicky doložené, že ti kluci, ať jsou lepší nebo horší, se dokážou semknout. Když cítí křivdu nebo nedocenění, zvlášť ze stran expertů nebo novinářů, tak ten tým ze sebe vyždímá maximum motivace. Já Manciniho za to umění koučinku obdivuju, mám ho rád. Některé jeho sázky na některé hráče mě občas štvou, ale to bylo vždycky, u každého kouče, žádný není dokonalý. A ve své podstatě mám i ten konzervatismus rád, protože k němu taky inklinuju.

Reagovat
I*M

Super to je

Reagovat
snuff24

Paráda normálně i ten donnarumma mi tam připadal jako sympaťák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele