Téměř třicet let se veřejnost dohadovala o tom, kdo skutečně mohl za rozpad manželství prince Charlese a princezny Diany. „V našem manželství jsme byli tři. Bylo tam tedy tak trochu přeplněno,“ uvedla princezna Diana ve slavném rozhovoru pro BBC Panorama s narážkou na princovu lásku ke Camille. Právě jeho nevěra údajně mohla i za její sebepoškozování nebo bulimii. 

Teď se ale zdá, že mohlo být všechno o něco složitější. V rozhovoru pro CNN uvedl někdejší bodyguard princezny Diany Allan Peters, že si ještě před Charlesovou aférou sama začala s jedním z jeho kolegů, Barrym Mannakeem. 

„Oblíbený pohled na věc je ten, že manželství zničil Princ z Walesu - a to rozhodně není pravda,“ tvrdí Peters. 

Diana byla první?

„Jako první ho podvedla princezna. Charles si s paní Bowlesovou začal až poté, co se dozvěděl o její aféře s Mannakeem,“ uvedl. Charles s Camillou poprvé chodil již v sedmdesátých letech, později se ale rozešli a v roce 1981 si vzal Dianu Spencerovou.

Mannakee se stejně jako Peters staral zejména o bezpečnost Williama a Harryho, když byli ještě velmi malí. Románek s princeznou měl začít v roce 1985 během výletu na hrad Balmoral. To samé přitom tvrdí i Jonathan Dimbleby, autor autorizované biografie prince Charlese z roku 1994.

Románek odhalil kolega

„Všiml jsem si, že se začala chovat zvláštně, kdykoli byl Mannakee poblíž, tak jsem si s ní o tom promluvil. Prvních dvacet minut to kategoricky odmítala. Pak mi ale prozradila, o co šlo: měla s Mannakeem jakýsi vztah,“ řekl Peters CNN.

Krátce nato měl být Mannakee přeložen k jednotce diplomatické ochrany a princezna z toho prý nebyla vůbec nadšená. Peterse měl oslovit princ, který nechápal, co se děje. „Musíte si s ní promluvit,“ odpověděl mu tehdy prý bodyguard. 

„To jsem zkoušel, ale to jediné, co se zdá, že ji tak rozrušuje, je odchod Barryho Mannakeeho. Jestli ji to tak trápí, Barry může zůstat,“ měl mu tehdy sdělit princ Charles. 

Peters, který věděl, co se děje, ale odpověděl, že pokud se tak stane, bude muset opustit svou pozici on sám. „Myslím, že tehdy mu to došlo. Byl naprosto v šoku,“ popsal tehdejší reakci prince.

Mannakee byl nakonec převelen a v roce 1987 ve věku 39 let zemřel při nehodě na motorce. 

Podivné načasování

Podle některých je načasování rozhovoru velmi zvláštní. Peters totiž o svých letech po boku princezny Diany prakticky nikdy nemluvil. Je proto s podivem, že tak učinil právě nyní a navíc vytáhl tak třaskavé téma. 

Podle některých teorií je s nalomeným zdravím královny Charles trůnu blíže než kdy dřív a být v roli oběti, namísto zlého podvodníka, by se mu jistě jenom hodilo. 

Lásku sama přiznala

Na nahrávce z roku 1992, kterou nahrál princeznin hlasový kouč Peter Settelen, Diana koneckonců sama přiznává, že byla v letech 1984 až 1986 hluboce zamilovaná do někoho, kdo pro palác pracoval. Dokonce s ním prý chtěla utéct, jméno ale neuvedla. 

Existují rovněž konspirační teorie, že za smrtí Mannakeeho nestála nehoda, ale že byl úmyslně odstraněn. 

VIDEO: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Video
Video se připravuje ...

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes Profimedia

Fotogalerie
140 fotografií