Poirier promluvil o pocitech, které prožíval po drsné porážce s Nurmagomedovem

Poirier promluvil o pocitech, které prožíval po drsné porážce s Nurmagomedovem zdroj: Profimedia

Dustin Poirier se před blížícím se titulovým zápasem rozpovídal o negativních pocitech i o tom, jak se jim nejlépe bránit.

Už za necelé dva týdny proběhne v USA turnaj UFC 269. Na něm se odehraje jeden z nejočekávanější zápasů letošního roku, v němž bude šampion lehké váhy Charles Oliveira hájit svůj pomyslný trůn před Dustinem Poirierem.

Pro Poirera se bude jednat o druhou šanci na zisk šampionského pásu a bude mít co napravovat. Ve svém prvním titulovém duelu totiž nestačil na tehdejšího krále Khabiba Nurmagomedova, jenž ho po dominantním výkonu donutil ve třetím kole škrcením odklepat. Dustin v tu chvíli prožíval nejhorší moment své kariéry a nějaký čas se s touto porážkou nedokázal vůbec srovnat.

„Byla to krušná realita,“ Poirier v rozhovoru pro podcast The MMA Hour. „Byla to veliká šance a já jí prostě a jednoduše promarnil. Když odejdeš z dohledu kamer, když přestane hrát všechna hudba a ty jsi sám a koukáš se po takovém zápase do zrcadla, nebo se jdeš osprchovat, tak ti to všechno pořádně dojde. A je to jako kdyby si spolknul pěkně hořkou pilulku.“

Poirier začal s negativními myšlenkami pracovat tak, že si pořídil deníček, do kterého si každý večer začal psát všechny pozitivní a hezké věci, které se mu v průběhu dne přihodily. Od té doby se tak situace markantně změnila. Chmury ho teď přepadají pouze když se vzbudí uprostřed noci a nemůže usnout. I tak už je ale umí poměrně rychle zahnat.

„Musím si dát facku a říct si: ‚Hej nemluv takhle sám se sebou,‘“ prozradil. „Také si připomínám, že je to věc, která se děje úplně každému a je jedno, jestli se jedná o bojování, business, nebo cokoliv jiného. Vždycky si pak dodávám sílu tím, že si řeknu, že tohle všechno dobře dopadne.“

Khabib Nurmagomedov Poirier Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

Zapomenout na prohru s Nurmagomedovem pomohly Poierovi také poslední tři zápasy. V těch nejdříve na body v krásné pětikolové přestřelce porazil Dana Hookera a následně dvakrát technickým knockoutem porazil také Conora McGregora, čímž také ovládl jejich společnou trilogii. I díky těmto úspěchům je Dustin podle svých slov na další titulák připraven a odhodlán.

„Před zápasem s Khabibem jsem měl dojem, že jsou mi nakloněný hvězdy, takže jsem se cítil opravdu zbitý a měl jsem zlomené srdce,“ řekl Poirier na konci rozhovoru. „Nyní mám pocit, že se blíží další příležitost, kdy by se ke mně mohly hvězdy znovu naklonit. Dostal jsem se do pozice, kdy do toho fakt chci jít a říct si potom, že jsem to dokázal.“

Zda se Poireirovi opravdu podaří vybojovat svůj první plnohodnotný titul v životě se ostatně dozvíme už 11. prosince. A už teď je jasné, že to bude opravdu zábavný souboj, na který by se měl těšit každý MMA fanoušek.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články