Hlavní obsah

U volejbalistů Liberce skončil po více než 12 letech trenér Nekola

Liberec

U volejbalistů Liberce podle webu iDNES skončil kvůli špatnému vstupu do sezony trenér Michal Nekola, který Duklu vedl více než 12 let a získal s ní dva mistrovské tituly i pět triumfů v domácím poháru. Než severočeský klub najde nového trenéra, povede osmý tým extraligové tabulky dosavadní asistent Vladan Merta. Soutěžní premiéru si odbude ve středečním úvodním utkání 3. předkola Poháru CEV v Belchatówě.

Foto: Josef Pešout

Nyní již bývalý trenér volejbalistů Dukly Liberec Michal Nekola

Článek

"Rozhodování samozřejmě nebylo lehké, ale s trenérem Michalem Nekolou jsme se dohodli, že tým potřebuje nový impulz. Mužstvu se teď nedaří a současné osmé místo je neadekvátní kádru, který máme," řekl ředitel Liberce Pavel Šimoníček serveru iDNES.

Jednapadesátiletý bývalý reprezentant Nekola přišel do Liberce v květnu 2009 po šesti letech v Ústí nad Labem. V letech 2015 a 2016 slavil s Duklou titul a jen jednou s ní skončil mimo medailové příčky. V letech 2017 až 2020 vedl současně s Libercem i reprezentaci.

"Michal tady v Dukle vydržel tak dlouho, protože měl spoustu velkých úspěchů a vrátil do Liberce mistrovský titul. Teď jsme se dohodli, že tuto sezonu může v našem klubu dokončit na postu sportovního manažera s tím, že pokud se mu objeví nějaká nabídka na trénování jinde, okamžitě ho uvolním," uvedl Šimoníček.

Reklama

Související témata: