Hlavní obsah

Šofér na Brněnsku riskoval na sněhové břečce před kamerou policie

Brno

Na silnici mu to sice vyšlo bez nehody, u policistů měl ale smůlu. Řeč je o hazardérovi za volantem, kterého zaregistrovala hlídka dálniční policie, která v neděli nemalou část dne strávila při řešení dopravních nehod na jihu Moravy. Šofér jel mezi Novou Vsí a křižovatkou na odbočce do Pasohlávek a Ivaně na Brněnsku.

Řidič předjížděl pomalu jedoucí vozidla na zákazuVideo: Policie ČR

 
Článek

V místě, kde jsou po předchozích nehodách instalované dopravní značky zakazující předjíždění vozidel, vyjel za hustého sněžení do kluzké břečky uprostřed silnice řidič peugeotu, aby předjel auta, jejichž řidiči zvolili tempo odpovídající počasí a stavu vozovky.

Hromadná nehoda u Pasohlávek: Tři zranění, hlavní tah na Vídeň byl zablokován

Krimi

K jeho smůle tak učinil přímo před očima policejní hlídky. Předjíždějící manévr řidič dokončil, zanedlouho už ale měl co vysvětlovat policistům.

Do auta narazil zezadu kamion, převrátil se a blokuje hlavní trasu mezi Brnem a Vídní

Krimi

„Po zastavení hříšníka zůstali nad jeho prostoduchým vysvětlením jen zírat. Bezpečně jedoucí auta byla totiž podle jeho názoru zbytečně pomalá a značek si údajně vůbec nevšiml. U správního orgánu mu nyní za přestupek hrozí až dvanáctiměsíční zákaz řízení a několikatisícová pokuta,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám