Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vysoká hra Patriotů. Nováček Mac Jones kormidluje slavnou značku zpět mezi elitu NFL

Základní část NFL se o Díkuvzdání a následujícím víkendu pravidelně láme do své rozhodující fáze. A po roční přestávce nechybí mezi vážnými uchazeči o play-off nejúspěšnější tým předchozích dvou dekád, New England Patriots. Tým Billa Belichicka se překvapivě rychle otřepal z loňského odchodu Toma Bradyho a zase budí respekt. Jen z pozice quarterbacka velí útoku Patriotů nová generace, letošní nováček Mac Jones.

Quarterback New England Patriots Mac Jones
zdroj: USA Today Sports autor: David Butler

Generační talent Trevor Lawrence a čtyři nadějné prospekty, taková byla sestava rozehrávačů pro první kolo dubnového draftu.

A zatímco Lawrence už si mohl prakticky od zimy vybírat haciendu na předměstí floridského Jacksonville a přesun Zacha Wilsona k New York Jets byl také víceméně jasný dopředu, zbývající tři mohli jen čekat, kam je draftová loterie pošle.

Jones paradoxně přišel na řadu až jako poslední. A zatímco Treye Lance si na třetím místě vybralo San Francisco a pro Justina Fieldse dopředu trejdovalo Chicago, Patriots nemuseli udělat nic. Jen si počkali, až k nim Jones na patnácté místo propadne.

Ovšem pořadí na draftu je jedna věc a přechod mezi profesionály úplně něco jiného. Lawrence s Wilsonem prožívají krušné začátky v týmech, které jsou teprve na začátku přestavby. Na nezbytném posílení ofenzívy Bears je do značné míry závislá i budoucnost Fieldse.

Lance by se pak měl stát jedničkou Niners až v příštím roce, pokud se Zlatokopům podaří vyměnit stávajícího quarterbacka Jimmyho Garoppola.

Zato Jones měl štěstí, že zapadl do funkčního týmu, který jen v předchozí sezoně bojoval s řadou absencí a Camem Newtonem, který se do schématu Patriots příliš nehodil.

Úvodní třetina sezony byla ale z pohledu týmu strašidelná. Čtyři porážky, navíc všechny doma, a jen dvě výhry nad slabými týmy Houstonu a Jets.

Obrat přinesla až porážka se silným Dallasem v prodloužení, kde Patriots znovu začali vypadat jako kompaktní tým.

Od té doby celek z Foxborough neprohrál ani jednou a kromě vydřeného vítězství 27:24 na hřišti Los Angeles Chargers vždy po poměrně jasném průběhu.

Šestou výhru za sebou si Patriots připsali proti ofenzivně strádajícímu Tennessee, na výsledku 36:13 se dvěma asistencemi podílel i Jones.

Mladý quarterback Pats zkompletoval v utkání 23 přihrávek pro 310 yardů a už poosmé v sezoně se dostal před sedmdesátiprocentní úspěšnost hodů. K vyrovnání rekordu Daka Prescotta mu chybí jediný zápas.

Navíc popáté se mu to podařilo v utkání, kde měl víc než 30 pasových pokusů, což se žádnému nováčkovi dosud nepovedlo.

Spolehlivost Jonese spolu se znovu fungující obranou dělá z Patriots tým, se kterým je potřeba opět vážně počítat ve "vysoké" hře o play-off.

První těžká zkouška ale číhá hned v následujícím týdnu, kdy Pats pocestují k prvnímu přímému souboji o prvenství v AFC East do Buffala.

Výsledky 12. hracího týdne NFL:

Detroit - Chicago 14:16, Dallas - Las Vegas 33:36 po prodloužení, Buffalo - New Orleans 6:31, Cincinnati - Pittsburgh 41:10, Houston - NY Jets 14:21, Indianapolis - Tampa Bay 31:38, Jacksonville - Atlanta 14:21, Miami - Carolina 33:10, New England - Tennessee 36:13, NY Giants - Philadelphia 13:7, Denver - La Chargers 28:13, Green Bay - LA Rams 36:28, San Francisco - Minnesota 34:26, Baltimore - Cleveland 16:10.

Konference AFC: 1. Baltimore (8-3), 2. New England a Tennessee (oba 8-4), 4. Cincinnati, Kansas City a Buffalo (všichni 7-4), 7. Denver, LA Chargers a Las Vegas (všichni 6-5).

Konference NFC: 1. Arizona (9-2), 2. Green Bay (9-3), 3. Tampa Bay (8-3), 4. Dallas a LA Rams (oba 7-4), 6. San Francisco (6-5), 7. New Orleans, Minnesota a Atlanta (všichni 5-6).

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články