Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Radost Evy Samkové z olympijské trati je hitem internetu. Podívejte se na vítězné video

Eva Samková: Podívejte se na vítězné video
Zdroj: Profimedia
VIDEO

Famózní začátek sezony. Eva Samková v čínském Secret Garden opanovala svoji kategorii ve snowboardcrossu a první závod sezony vyhrála s takovým náskokem, že mohla slavit ještě před cílovou páskou. Video z oslavy jejího vítězství zveřejněné na YouTube FIS Snowboarding se rychle stalo mezi českými fanoušky hitem.

Ve finále jsem lehce zavrávorala na startu, ale naštěstí se to povedlo srovnat. Snažila jsem se dupat co nejvíce, aby mě nepředjely, ale zavěsily se, a Britka mě pak předjela. Já jsem se tam hned snažila narvat zpátky, to byla jediná cesta a jsem ráda, že jsem to nevysrabila,“ řekla Eva Samková webu iRozhlas.cz. A povedlo se. Před cílovou páskou už byla česká závodnice daleko před soupeřkami. Svou oslavu si tak mohla pořádně užít.

Je to dobré znamení, protože ve stejném místě by měla být i trať pro další zimní olympiádu. To dává Samkové poměrně velké naděje, že na pekingských hrách by mohl být výsledek dost podobný. Trať se však může ještě celá změnit.

„I kdyby ta trať byla úplně jiná, což se tady také proslýchá, tak tlak může být dost podobný. Když bude podobná, možná to bude i trochu nevýhoda, člověk by musel více taktizovat, ale uvidíme v únoru. Ten tlak už je i tak velký, bude záležet, jak se s tím popasuji. Tohle je pro mě hodně dobrý výsledek a hlavně dobrá ukázka toho, že jsem se zvládla dobře připravit i fyzicky,“ řekla snowboardistka pro iRozhlas.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy