Úspěšný start sezony. Davidová je po prvním víkendu ve žlutém, její triumf motivuje i kolegyně z týmu

České biatlonistky mohou být po prvním víkendu Světového poháru spokojené. Do olympijské sezony vstoupily ve švédském Östersundu velmi dobře, Markéta Davidová je průběžně dokonce vedoucí ženou celého seriálu. Její vítězství v úvodním vytrvalostním závodě navíc „nakoplo“ k dobrým výkonům i další české reprezentantky.

Östersund Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Markéta Davidová

Česká biatlonistka Markéta Davidová | Foto: Igor Stančík | Zdroj: Český biatlon

Jednu medaili získala Markéta Davidová za celou minulou sezonu, teď se jí to povedlo hned v prvním závodě. Díky tomu obléká žlutý dres aktuální biatlonové královny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Markéta Davidová je po prvním dílu SP v čele celého seriálu. Více v příspěvku Jana Suchana

„Toho si moc vážím. Každý by si ten dres rád jednou za život oblékl,“ přiznala Davidová Radiožurnálu.

Onen trikot jako by ale měl magickou moc, protože společně s vítězstvím Markéty Davidové povzbudil a namotivoval také další české biatlonistky.

„Dodá to klid celému týmu. I kdyby to byla jediná medaile, tak je to odměna za tvrdou práci celého týmu. A potvrzuje nám to, že to děláme správně,“ řekla Jessica Jislová po sprintu, ve kterém si 18. místem zajela třetí nejlepší výsledek kariéry.

Reprezentační trenér biatlonistů: Davidová byla favoritkou závodu, úspěch si pojistila dobrou střelbou

Číst článek

Tereza Vinklárková si 29. pozicí vytvořila dokonce osobní maximum, jedenáctá Eva Puskarčíková se tak vysoko dostala skoro po dvou letech. Davidová přidala ve druhém závodě 15. příčku.

„Potěší to rozhodně všechny, říkaly jsme si, že to musíme trochu nakopnout a být lepší než loni. Doufejme, že jsme si to tímhle úspěšným víkendem nevybraly a bude to pokračovat,“ věří Puskarčíková, kterou stejně jako ostatní teď čekají tři dny bez závodů.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme