Chrudimské noviny Chrudim sahala po senzaci! Padla gólem ve čtvrté minutě nastavení

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chrudim sahala po senzaci! Padla gólem ve čtvrté minutě nastavení

Brno - Chyběly vteřiny. Fotbalisté MFK Chrudim mohli v posledním podzimním zápase venku zaskočit lídra tabulky. Proti Zbrojovce mohli i vyhrát, nakonec ale po gólu v páté minutě nastavení odjeli poraženi výsledkem 2:3. 

 

Chrudim chtěla na hřišti Brna vzdorovat favoritovi, už úvod zápasu jí ale nevyšel podle představ. První inkasovanou branku lovil ze své sítě brankář Petr Mikulec již v šesté minutě po hlavičce Štěrby. Tentýž hráč byl smolným hrdinou i dalších okamžiků první půle, kdy po souboji zkolaboval a byl v bezvědomí, nakonec ho odvezla rychlá záchranná služba do místní nemocnice. 

Druhá pohroma pro sympaticky hrající Chrudim přišla v šesté minutě nastavení, kdy vedení Zbrojovky navýšil Lukáš Endl. Po přestávce se ale hosté nevzdali a zamířili k zdramatizování duelu. Snížení nejprve zaznamenal po hodině hry dobrým důrazem útočník David Surmaj, o chvíli později premiérovou trefou vyrovnal a přiblížil senzaci Adam Tkadlec!

V tu dobu již Zbrojovka hrála v deseti, v nekompletní sestavě dohrála i Chrudim. Autor vyrovnávací trefy Adam Tkadlec byl vyloučen po zbytečné druhé žluté kartě a eliminoval tím tlak MFK. Vedoucí Zbrojovka nakonec kritickou situaci zvládla. Ve čtvrté minutě nastavení se ujala pohotová dorážka Oty Kohoutka, který rozhodl o výhře 3:2!

‚‚Já si myslím, že tímto utkáním já i tým aspirujeme na titul hlupáci roku. Kromě úvodních deseti minut, kdy na nás Zbrojovka nalétla a vstřelila branku ze standardky. Jinak byl duel naprosto vyrovnaný, my jsme nepochopitelně dostali gól dvakrát v závěru,” zlobil se kouč Jaroslav ‚‚Je to o koncentraci. Byť budeme tvrdit, že oběma gólům předcházely sporné situace, měli jsme to dohrát. Za stavu 2:2 jsme trefili břevno a měli i další šance. Je to obrovské zklamání, ve finále nemáme nic. Nesouvisí to s kondicí, ale s koncentrací a taktickým myšlením,” dodal.

  

FC Zbrojovka Brno - MFK Chrudim 3:2 (2:0) 

Branky: 6. Štěrba, 45+6. Endl, 90+4. Kohoutek – 60. Surmaj, 74. Tkadlec. Rozhodčí: Batík - Dobrovolný, Pospíšil. ŽK: 4:2 (Bariš, Endl, Jakub Řezníček, Moravec - Tkadlec, Surmaj). ČK: 1:1 (73. Endl - 83. Tkadlec). Diváci: 2188. Poločas: 2:0. 

FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Bariš, Štěrba (25. Hlavica), Endl, Hrabina – Ševčík (63. Moravec), Zavadil (80. Texl) – Přichystal, Sedlák (63. Kohoutek), Hladík (80. Štepanovský) – Jakub Řezníček.

MFK Chrudim: Mikulec – Hašek, Drahoš, Tkadlec, Sokol (90. Fišl) – Průcha, V. Řezníček – Kesner (88. Šípek), D. Breda (86. Šplíchal), Čáp (46. Jan Řezníček) – Juliš (46. Surmaj). 

Petr Dejnožka

Reklama