Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ozbrojený pacient (64) ohrožoval zdravotníky v benešovské nemocnici: Policie ukázala, jak ho zadržela!

Aktualizováno -
30. listopadu 2021
12:16
Autor: ČTK - 
29. listopadu 2021
16:40

Policisté v pondělí v benešovské nemocnici zasahovali proti pacientovi (64), který ohrožoval zdravotníky a zabarikádoval se na sále. Policie ho zpacifikovala, nikdo kromě pachatele nebyl zraněn. Na pondělním jednání krajského zastupitelstva to řekl radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS). Podle policie byl muž ozbrojen střelnou zbraní a nožem.

Událost se stala odpoledne, pacienta do nemocnice přivezla rychlá záchranná služba. K incidentu byli přivoláni policisté. „Zasahovali jsme v benešovské nemocnici proti muži, který po převozu zdravotnickou záchrannou službou při ošetření ohrožoval zdravotnický personál,“ potvrdila ČTK mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Podle Pavlíka se pacient poté zabarikádoval na zákrokovém sálku u chirurgické ambulance. „Už je zpacifikovaný za pomoci Policie České republiky. Nedošlo k žádnému ohrožení na životě ani zranění,“ dodal radní. Zraněný byl podle něj při zákroku pouze pachatel.

Jak uvedla policie na twitteru, muž ohrožoval zdravotníky střelnou zbraní a nožem. V úterý zveřejnila video, na kterém je vidět, jak muže za pomocí taseru zadrželi. Byl polonahý, zakročovali proti němu v neprůstřelném štítu a helmách. 

Na místo byla vyslána i Zásahová jednotka nebo protiteroristický elitní Útvar rychlého nasazení. Ani jedna z těchto jednotek však nebyla potřeba. „V současné době provádějí kriminalisté další procesní úkony, zjišťují okolnosti a motiv celé události. Současně zahájili úkony trestního řízení  63letého muže pro trestný čin nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až 3letý trest odnětí svobody. Policisté zárověň podají podnět státnímu zástupci na vzetí muže do vazby," uvedli policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. 

Zkušení borci!

Proti nebezpečnému šílenci zakročili tři policisté - prap. Tomáš Račanský, prap. David Breburda a pprap.Daniel Buzek. U policie slouží už několik let a mají výcvik prvosledových hlídek. Ty jsou na zákroky proti podobným pachatelům předurčeni a mají na to i odpovídající vybavení. 

„Všichni mají za sebou výcvik provosledových hlídek a současně se pravidelně 9x ročně účastní výcviků, z nichž je jeden dvoudenní zaměřený přímo na zákrok proti nebezpečnému pachateli. Tyto znalosti a vědomosti z výcviků pak  mohli právě včera poprvé uplatnit i v praxi proti nebezpečnému muži v benešovské nemocnic," Schneeweissová. 

Video  Policisté zpacifikovali muže, který se zabarikádoval v nemocnici v Benešově.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

PPP150W ( 30. listopadu 2021 15:35 )

krapotkine, oni mu lékaři povraždili rodinu?

krapotkin ( 29. listopadu 2021 23:36 )

Až ti doktoři povraždí rodinu, pak budeš psát jinak.

Julie1 ( 29. listopadu 2021 20:23 )

Práce zdravotníků je čím dál tím víc namáhavější a nebezpečnější, FB nekoriguje zcela nekritické komentáře, útoky na zdravotníky jim připadají jako svoboda slova. Tam se nacházejí psycho a sociopati. Extrém byl střelec (trpěl utkvělou představou, že má rakovinu, trápil zdravotníky neustálým požadavkem na vyšetření, když mu řekli, že je zdravý, což byl, - postřílel 6 lidí z čekárny z Ostravské FN, psychopatičtí poradci na FB ho hecovali na internetu jak si má dupnout, aby ho řádně vyšetřili. Co se ještě musí stát, aby někdo zasáhl?

krapotkin ( 29. listopadu 2021 17:58 )

Asi ne a oni mu tu životu nbezpečnou včeličku vnucovali.

Pipina Královská ( 29. listopadu 2021 17:23 )

Hmmm🙄 a byl očkovaný 🤔?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání