Z mrazu z chumelenice se vylíhla výhra pro Středočechy. Jablonec – Mladá Boleslav 0:1

V severočeském Jablonci nad Nisou se hrál fotbal ve skutečných  zimních podmínkách, čili v chumelenici a při teplotě kolem nuly Celsiovy stupnice. V prvním poločase byli Jablonečtí ofenzivně aktivnější, ale krátce po změně stran Mladoboleslavští skórovali a soustředěným výkonem dovedli zápas zaslouženě do vítězného konce.

První poločas začaly oba týmy ofenzívně, leč žádnému z nich se nepodařilo skórovat.

Druhý poločas zvládli lépe mladoboleslavští fotbalisté, i když se na jimi vstřelenou branku čekalo dlouhých pět desítek minut. 

V 51. minutě mladoboleslavské obléhání jablonecké branky završil Ladra přetaženým centrem na Preislera a po jeho přiťuknutí Ewerton nadýchaným obloučkem našel v jasné šanci Hlavatého, jehož hlavičku domácí brankář  Hanuš vyrazil před sebe a teprve ráznou dorážkou Hlavatý sklepal z jablonecké sítě usazený sníh - 0:1.

Mladoboleslavští se pak soustředili na uhájení těsného vedení, což se jim povedlo. Navázali tak na předchozí podobně těsnou domácí výhru nad Zlínem. V aktuálním podzimu vyhráli na soupeřově hřišti teprve podruhé. Jablonec je na tom hůře, neboť od poloviny září nevyhrál v devíti ligových zápasech. Čtyřikrát prohrál a do tabulky si připsal pět bodů za pět remíz. Za stejné období ovšem dvakrát vyhrál v českém poháru MOL Cup nad soupeři z nižších soutěží. Jeho úsilí po zlomení černé série bylo enormní, o to je pro Mladou Boleslav výhra nad tímto severočeským rivalem cennější.




Jablonec nad Nisou 28. listopadu 2021


      Fotbal                                                                                        


FORTUNA:LIGA 2021/2022 - 16. kolo

FK Jablonec – FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)


Gól: 51. Hlavatý *  ŽK: Kubista - Matějovský * Rozhodčí: Klíma - Kříž, Ratajová * Diváků: 639

FK Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec (86. Smejkal), Zelený, Krob - Hübschman (78. Považanec) - Malínský, Houska (64. Kubista), Kratochvíl, Pilař (78. Nešpor) - Doležal (64. Čvančara).

FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Matějovský (89. Mužík), Smrž - Skalák (46. Ladra), Hlavatý (73. Dancák), Ewerton (63. Jurásek) - Fila (63. Kadlec).

(Jiří Koros, FK Mladá Boleslav, SportovniListy.cz, foto: FK Mladá Boleslav)