Chrudimské noviny V kolizi na sněhu vyklopil Tatru do příkopu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

V kolizi na sněhu vyklopil Tatru do příkopu

Heřmanův Městec/Stojice – Ke kolizi na sněhu a neprůjezdnosti silnice I/37 došlo včera ve večerních hodinách za Stojicemi směrem na Holotín. Řidič nezvládl řízení a převážený mnohatunový náklad skončil v příkopu. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Škoda ale přesáhla půl milionu korun a řidič dostal pokutu.

Na místě okolo 18. hodiny zasahovali také hasiči, kteří zachytávali unikající provozní náplně. Více informací k události, kdy 43 letý řidič musel zabrzdit, nezvládl řízení a sjel s návěsem do příkopu i s naloženou Tatrou 615, upřesnila policejní mluvčí Markéta Janovská. „Zřejmě nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, vlastnostem vozidla a mokré vozovce. Po projetí pravotočivé zatáčky, přejel s náklaďákem do protisměru, kde mu návěs s naloženou Tatrou sjel do levého příkopu.“

Zdroj: PČR

Dopravní policisté na místě vše zdokumentovali a rovnou uložili řidiči pokutu ve výši 1600 korun. Nehoda poškodila dopravní značení, betonový mostek, směrový sloupek, kovové zábradlí a strom. „Předběžně odhadnutá škoda je zhruba 600.000 korun. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Policisté nehodu vyřešili na místě udělením pokuty 1600 korun. Silnice byla několik hodin zcela uzavřena,“ dodala policejní mluvčí.

 

red

Reklama