Ambasadorkou Miele v České republice je Ester Ledecká

Praha/Brno, 30. listopadu 2021 – Společnost Miele, výrobce prémiových přístrojů pro domácnost i profesionální provozy, navázala spolupráci s veleúspěšnou českou snowboardistkou a alpskou lyžařkou Ester Ledeckou. 

Velmi si vážím toho, že jsem se stala ambasadorkou Miele pro Českou a Slovenskou republiku. Je skvělé reprezentovat značku, která ctí stejné hodnoty, na kterých stojí i můj sportovní a osobní život . Poctivost, kvalita a profesionalita v každodenní tvrdé práci. Moc se mi líbí udržitelný přístup Miele. Vyrábí kvalitní spotřebiče, které vydrží i dvacet let. To je úžasné. Vždyť nepotřebujete každých pět let nový přístroj. Myslím, že péče o mé sportovní oblečení bude dokonalým zátěžovým testem pro naši novou pračku i sušičku,směje se Ester Ledecká.

Miele uzavřelo s dvojnásobnou olympijskou šampionkou kontrakt o marketingové spolupráci na tři roky. S úspěšnou sportovkyní se ve spojení s Miele mohou její fanoušci i zákazníci Miele setkávat na sociálních sítích, v závěrečné fázi je příprava kampaně, která bude probíhat během zimní lyžařské sezony. 

Miele si své ambasadory vybírá vždy velmi pečlivě. U Ester Ledecké rozhodly nejen její fantastické sportovní úspěchy, ale také její mimořádná pracovitost a cílevědomost, které ji dovedly mezi absolutní světovou špičku. To velmi dobře koresponduje s mottem společnosti Miele, které vyznává od svých počátků v roce 1899. Zásadu Immer besser Vždy lepší“ mají obě strany pevně zabudovanou ve své DNA, vysvětluje Tomáš Abraham, generální ředitel Miele pro ČR a SR.

Svou první misi pro Miele absolvovala Ester Ledecká jako host v pořadu Zdeňka
Pohlreicha Doma jako šéf, natáčeného v Miele Experience Center v Praze. V něm 

prozradila, že jejím nejoblíbenějším pokrmem je překvapivě fish & chips, klasické rychlé občerstvení původem z Velké Británie. Ukázalo se, že díky spolupráci se špičkovým šéfkuchařem a s využitím nejmodernějších technologií Miele se i běžné jídlo může proměnit ve výjimečnou delikatesu.

Před odletem Ester Ledecké do rakouského Söldenu na Světový pohár v alpském lyžování vznikly i snímky pro plánovanou kampaň, jejichž autorem je Ondřej Pýcha, vyhledávaný fotograf známých osobností. 

Stejně jako se vždy snažím co nejlépe reprezentovat Českou republiku, budu i hrdou ambasadorkou značky Miele. Moc se na spolupráci těším, uzavírá Ester Ledecká.

Ester Ledecká

Ester Ledecká (*1995) je česká snowboardistka a alpská lyžařka. Na ZOH 2018
v Pchjongčchangu získala dvě zlaté medaile – ze superobřího slalomu v alpském
lyžování a paralelního obřího slalomu na snowboardu. 

Jako první z českých alpských lyžařů vyhrála olympijské zlato. Stejně tak je i prvním olympionikem v historii startujícím v lyžařských i snowboardových disciplínách. 

V obou sportech patří k naprosté špičce, na kontě má 19 vítězství ve Světovém poháru a celkem 7 křišťálových glóbů. Za svoje vynikající výkony získala celou řadu ocenění, mj. Nejlepší sportovec desetiletí 2008-2018, Sportovec roku ČR 2018 nebo Královna bílé stopy. Stejně jako nejlepší světové značky a osobnosti se může pyšnit také prestižním oceněním Superbrands.

Zdroj: www.ester-ledecka.cz

Miele v České republice


Miele letos slaví 30. výročí zastoupení značky v České republice. Firma Miele, spol.
s r. o., byla založena v červenci 1991 v Brně. Začínala s pěti zaměstnanci, dnes má
v Česku a na Slovensku zhruba 140 spolupracovníků. 


V roce 2004 byl otevřen výrobní závod Miele v Uničově jako jediný závod koncernu Miele v České republice kde nyní pracuje více než 2000 zaměstnanců. Vyrábí se zde sušičky a část produkce myček na nádobí. V následujících letech se počítá s investicemi
do rozšíření výroby a logistiky ve výši 5,5 mld. Kč. Celkové tržby skupiny Miele v České republice dosahují téměř 11 mld. Kč.

Od roku 2010 sídlí firma Miele, spol. s r.o., ve Spielberk Office Centre v Brně. V Praze a Brně má společnost dva multifunkční designové prostory Miele Experience Center. 

Generálním ředitelem Miele ČR a SR je Tomáš Abraham.