Motýlí ú-křik – Premiéra v Divadle Kámen

V pátek 10.12.2021 od 19:30 bude v Divadle Kámen uvedena premiéra hry MOTÝLÍ Ú-KŘIK inspirovaná knižním trillerem Jana Tománka Motýlí křik.
Zadavatel: Divadlo Kámen | 30.11.2021 | Kultura, hudba, divadlo
fotografie Motýlí ú-křik
Autor fotografie:
archiv Divadla Kámen

V pátek 10.12.2021 od 19:30 se uskuteční premiéra dobrodružné grotesky, v níž nechybí „mnohočetná love story, krásné ženy a mimořádní muži“, a která není o ničem menším než o tom, „jak se tak nějak managuje tento svět“.

námět: Jan Tománek: román Motýlí křik

scénář a režie: Petr Odo Macháček

kostýmy a rekvizity: Petr Bragni Vaněk

hrají a jednají: Lenka Chadimová, Adéla Macháčková, Kristýna Suchá, Lucie Zachovalová, Vít Macháček, Miroslav Paulíček

 

Divadlo Kámen obvykle jednou za několik let stvoří komediální útvar. Tentokrát ho stvořilo na bázi knižního thrilleru Jana Tománka Motýlí křik. Výsledkem je zběsilá thrillerová groteska s podtitulem „konspirační, inspirační a exspirační ú-thriller ze současné Prahy a luxusního alpského ú-hotelu o svízelném ú-dělu člověka tahajícího za nitky tohoto světa“.

Co se stane, když se „obyčejný člověk“ setká s někým, jehož bohatství a vliv přesahuje běžnou představivost? Jak lze k takovému setkání dospět a co při něm dělat, jak ho využít a jak ho přežít?

Vystupuje základní herecká skupina Divadla Kámen. Nejobtížnější či nejbizarnější dvojrole provádějí Lucie Zachovalová a Lenka Chadimová, jen o něco méně bizarní dvojrole ztvárňují Miroslav Paulíček a Vít Macháček.

Autor scénáře a režisér Petr Odo Macháček: „Groteska a thriller jsou natolik protikladné žánry či postupy, že je nelze nezkombinovat. Setkávají a protínají se téměř nevyhnutelně. Uvidíme, zda některý z postupů převáží nebo budou v nějaké vzájemné rovnováze.“

Další informace o projektu: https://divadlokamen.cz/motyli_u_krik .

Fotografie v tiskovém rozlišení: https://divadlokamen.cz/fotografie .

 

Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Divadlo Kámen

Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Kontaktní osoba: Helena Macháčková
helena.hedvika@divadlokamen.cz
Obrázek uživatele Divadlo Kámen
Divadlo Kámen je pražské autorské divadlo. Působí ve vlastním divadelním studiu pro 50 diváků poblíž stanice metra Invalidovna. Od roku 1999 hraje každoročně kolem 30 představení. Jeho zakladatelem a režisérem je Petr Odo Macháček. Divadlo Kámen se zaměřuje na originální formy moderní činohry... vice ›
Divadlo Kámen
Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Česká republika
info@divadlokamen.cz
Tel: +420 606 167 399, 606 604 875