Zuřivý Jackson šokoval svět MMA. Odmítl vstoupit do Síně slávy UFC

Zuřivý Jackson šokoval svět MMA. Odmítl vstoupit do Síně slávy UFC Quinton "Rampage" Jackson | zdroj: Profimedia

Pro slávu prý "Rampage" nebojoval a místo čestného místa v Síni slávy by teď uvítal raději tučný šek.

Americký těžkotonážník Quinton Jackson, jenž se honosí přezdívkou Rampage (zuřivost), rozhodně patří k nejlegendárnějším bojovníkům, kteří se v MMA objevili a díky svému agresivnímu stylu a velice specifickým oslavám si získal mnoho fanoušků po celém světě. Popularitu zužitkoval i na stříbrném plátně, vidět jsme ho mohli například v kultovním snímku A-Team: Poslední mise.

S kariérou ve smíšených bojových uměních začínal v roce 1999 a od té doby stačil projít takovými organizacemi jako PRIDE, K-1, Bellator a samozřejmě také UFC. Zde mimo jiné předvedl jeden ze svých nejpamátnějších zápasů, když v prvním kole utloukl svého největšího rivala, jímž byl Chuck Liddell, a získal tak titul v těžké váze.

MMA rukavice už sice Jackson po porážce od Fedora Emelianenka v roce 2019 pověsil na hřebík, ale stále patří k častým glosátorům různých zápasů a akcí a věnuje se také trénování mladších bojovníků. O poctách a pochvalách však Rampage nechce vůbec slyšet, což dal najevo tento týden, když velice překvapivě odmítl vstoupit do prestižní Síně slávy UFC.

„Kašlu na ně. Nebojoval jsem pro žádnou Síň slávy,“ řekl Jackson v podcastu The MMA Hour. „Co za to získáte? Říkal jsem jim, že mě projeví daleko větší úctu tím, když mi vystaví pořádný šek. Bojovníci MMA nejsou jako hráči baseballu nebo amerického fotbalu. Nedostáváme žádný důchod nebo nic podobného, zatímco oni ano.“

„Poctěte mě šekem. Vytrpěl jsem spoustu zranění a bolesti, abych v UFC prodal co nejvíc PPV a vstupenek a vydělal tak co nejvíce peněz. Co sakra dostanu za to, že budu v Síni slávy? Budu slavný? Nebojoval jsem kvůli tomu, abych získal nějakou slávu.“

Jackson se stal vůbec prvním bojovníkem v historii, který podobnou poctu odmítl a na sociálních sítích už se na něj snesla poměrně velká vlna kritiky za projevení neúcty. Na druhou stranu se zde objevilo i plno lidí, kteří se Quintona zastávají a naprostou chápou jeho vyřčené argumenty. Obhajují ho také tím, že žijeme ve svobodném světě a každý si v rámci možností může dělat, co chce.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články