Hlavní obsah

Čtyři zápasy, čtyři vítězství. Lindberg přinesl do Vítkovic vítěznou náladu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím samá pozitiva. Švédský útočník Vítkovic Tobias Lindberg vstřelil proti Českým Budějovicím premiérový extraligový gól a pomohl k obratu z 0:2 na 4:2. Vítkovice v minulých dnech vyhrály všechny čtyři zápasy, do kterých 26letý centr nastoupil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Daniel Rákos z Brna a Tobias Lindberg z Vítkovic.

Článek

„Je moc fajn dát první gól. Máme teď dobrou sérii, to mi pomáhá se cítit dobře," vykládal Lindberg, jenž ve druhé třetině vytěžil z dobré práce u mantinelu navrátilce do sestavy Vladimíra Svačiny. Jeho přihrávku od zadního mantinelu poslal bez přípravy pod horní tyč.

Vítkovice zvítězily ve čtyřech utkáních za sebou podruhé v sezoně. Cestu za třemi body proti Motoru si ale úplně lehkou neudělaly. V úvodní třetině nechaly hosty z jihu Čech dvakrát skórovat a musely utkání otáčet. To se povedlo a Vítkovice se díky třem bodům vyhouply na šestou příčku tabulky. Další dva góly vstřelil Dominik Lakatoš, jenž v sedmém utkání po návratu z Finska vstřelil už sedm branek.

„To je hodně důležité. Máme teď opravdu dobrou formu a chceme toho využít, abychom uhráli co nejlepší postavení před play off," řekl Lindberg, pro kterého byla snižující branka na 1:2 premiérovou jak ve Vítkovicích, tak v sezoně.

Prosadil se proti týmu, který v Ostravě nastoupil ve stejné barvě dresů, jaké se nosí v Södertälje, odkud do Vítkovic přišel. „Ty žluté dresy mě překvapily, připomněly mi domov, který mi pochopitelně chybí. Ale kluci v týmu jsou fajn, hodně mi pomáhají," usmál se rodák ze Stockholmu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Plzně se radují z druhého gólu. Zleva Gustaf Thorell z Plzně, Tomáš Mertl z Plzně, Michal Bulíř z Plzně, Ludwig Blomstrand z Plzně a Peter Čerešňák z Plzně.

Někdejší mládežnický reprezentant je šestým Švédem v extralize. „Velmi dobře znám Ludwiga Blomstranda, který je v Plzni. Jsme kamarádi. Říkal mi o extralize jen samé dobré věci, takže jsem měl hodně informací. Přesun sem mi doporučil. Říkal, že Česko je skvělá země, na hokej chodí výborní fanoušci. A je to tak, fandové jsou fajn, byť jsou restrikce," vyprávěl švédský útočník, který před pár lety zkoušel štěstí i v nejlepší hokejové soutěži světa.

V sezoně 2015/2016 nastoupil v NHL v šesti zápasech za Toronto Maple Leafs a připsal si dvě přihrávky. „V prvním týmu jsem byl ale jen dva týdny. Musí se toho hodně sejít, aby se tam člověk prosadil. Od té doby jsem viděl kus světa. Byl jsem hodně jsem byl trejdovaný, bylo to náročné období i mimo led," svěřoval se Lindberg, jehož si v zámoří měnily Ottawa, Toronto, Vegas a Pittsburgh. Více šancí v prvním týmu už ale nedostal. „Sen se mi ale splnil, zahrál jsem si NHL. Nezapomenu na to."

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články